سلام در مورد ماهی تیلا پیلا توضیحاتی میخواستم
پاسخ ارائه شده توسط: دكتر پيام فرحبخش، متخصص تغذيه
ماهی تیلاپیا از جمله مواد غذایی است که علاوه بر انرژی کم از منابع خوب پروتیینی محسوب میشود. به عنوان مثال صد گرم از این ماهی فقط حاوی 128 کالری میباشد که 104 کالری آن مربوط به پروتیین و 24 کالری آن مربوط به چربی است. این ماهی فاقد کربوهیدرات بوده و بنابراین با دریافت آن شخص کالری از این بابت دریافت نمی کند. اگر از نظر مقدار گرمی بررسی کنیم، در 100 گرم ماهی تیلاپیا حدود 7/2 گرم چربی داریم که یک سوم این چربی از نوع اشباع بوده و مابقی چربی های غیر اشباع هستند.
با وجودیکه ماهی تیلاپیا حاوی مقادیری از اسید های چرب امگا-3 است ولی جزو منابع غنی امگا-3 محسوب نمی شود زیرا علاوه بر امگا-3 حاوی اسیدهای چرب امگا-6 هم میباشد که فراهم کننده زمینه های التهابی و اسیب های قلبی و عروقی در بدن است. نسبت چربی امگا-6 به امگا-3 در این ماهی 25/1 به 1 است. ماهی تیلاپیا حاوی ویتامینهای E, K, B1, B2, B3, B6, B12 و اسید فولیک میباشد.
املاح موجود در ماهی تیلاپیا عبارتند از کلسیم، آهن، منیزیوم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز وسلنیوم. با توجه به وجود چربی های اشباع و چربیهای امگا-6 و مقادیر ناچیز امگا-3، گاها این ماهی با همبرگر و سایر محصولات گوشتی مقایسه میگردد و توصیه کلی متخصصین تغذیه این است که این ماهی هم در کنار سایر محصولات دریایی ونه به عنوان تنها ماهی تهیه شده برای منزل مورد استفاده قرار گیرد.