Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 31 فروردین 1404 - 12:03

7
بهمن
فریز کردن مواد غذایی

فریز کردن مواد غذایی

من می‌دانم كه بهتر است غذاها تازه مصرف شوند ولی با توجه به اینكه من كارمند هستم و می‌خواهم غذاهایم را فریز كنم لطفاً مرا راهنمایی كنید كه تا چه مدت نگهداری، مواد غذایی در فریزر صحیح است؟ 

پاسخ ارائه شده توسط: دكتر نگار بهروز   

فریز كردن مواد غذایی اگر با اصول صحیح باشد بعد از روش تازه خوری، بسیار بهتر از نگهداری و مصرف مواد غذایی به شكل كنسرو شده یا خشك شده است.  به طور كلی مواد غذایی اگر قرار است فریز شود بهتر است خام فریز بشود. مزیت خام فریز كردن مواد غذایی این است كه اگر آلودگی و سموم میكروبی در مواد فریز شده به وجود آمده باشد با پختن از بین می‌رود.  

اما در مورد غذاهای پخته این اتفاق محدود به گرم كردن می‌شود. بنابراین غذا به دمای مناسب، جهت پاك شدن از میكروب نخواهد رسید. در تمام روش‌های پخت با زمان مناسب به جز كباب كردن تمام سموم میكروبی استافیلوككی كه از مقاوم‌ترین آلودگی‌هاست هم از بین می‌رود.

سبزیجات خام 6 تا 8 ماه، سبزیجات پخته 3 ماه، مرغ 4 ماه و ماهی 2 ماه قابل نگهداری در فریزر است. شرایط مناسب برای فریز كردن زمانی فراهم می‌شود كه فریزر انباشته از مواد غذایی نباشد و اجازه گردش هوای سرد در اطراف مواد غذایی به وجود آید. عمر مواد غذایی پخته در فریزر نصف می‌شود.

بنابراین برای استفاده درازمدت، روش مناسبی نیست. قبل از فریز كردن سبزی‌ها بهتر است آنها را آب‌گردانی كنید. یعنی آنها را فقط در آبگرم قرار داده و در بیاورید با این كار علاوه بر اینكه حجم سبزی‌ها كم می‌شود و جای كمتری می‌گیرد عمل آنزیم‌بری هم روی آنها انجام می‌شود.

 

تعداد بازديد: 590 تعداد نظرات: 0

شما هم می توانید سوالات خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

فیلم روز
تصویر روز