من واقعاً عاشق گوشتها و غذاهای كبابیام، ولی همیشه نگران مواد سرطانزا هستم. آیا كباب كردن سبزیجات تكه شده به همان اندازه گوشتهای كبابی خطرناك است؟
پاسخ ارائه شده توسط: دكتر نگار بهروز
مواد سرطانزایی كه شما در مورد آنها حرف میزنید، هیترو سایكلیك آمین نام دارد (HCA) این مواد معمولاً در گوشتهای كبابی، وقتی كه گوشت گوساله، گوسفند، مرغ، ماهی و ... در اثر كباب شدن به صورت زغالی در میآید، وجود دارند.
سبزیجات نیز میتوانند با زیاد كباب شدن به صورت زغالی درآیند؛ ولی آنها حاوی مواد شیمایی كه به HCA تبدیل میشوند، نیستند. اغلب ما عادت نداریم سبزیجات را به اندازه گوشتها كباب كنیم. برای كباب كردن گوشتها و سبزیجات بهتر است از حرارت غیرمستقیم استفاده كنید.
مثلاً دور آنها را زرورق بگیرید و بعد كباب كنید. كباب كردن سبزیجات بهتر از پختن آنها به صورت كامل است، زیرا در كباب كردن قسمتهایی از آنها به صورت خام مانند و مواد مغذی بیشتری دارند؛ ولی در پخت كامل سبزیجات این مواد مغذی میتوانند از بین بروند.