در چنین شرایطی قدامات سریع می تواند میزان تخریب مغزی را کاهش داده و از عوارض بعدی جلوگیری کند .خبر خوب اینکه در حال حاضر در جهان تعداد کمتری از انسان ها به علت سکته مغزی می میرند . برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سکته مغزی در ادامه مطلب با ما همراه باشید .
گاهی برخی بیمارانی که دچار سکته مغزی می شوند ممکن است دچار اختلال بلع شوند یا حتی تا مدتی هوشیاری خود را از دست بدهند . در چنین شرایطی باید برای تغذیه بیمار از سوند معده استفاده شود . موسسه خدمات درمانی در منزل شبانه روزی همراه طب این امکان را برای شما هموطنان گرامی فراهم کرده تا در هر زمان و هر مکان که تمایل به تعویض یا نصب سوند معده داشته باشید فقط با یک تماس بتوانید از خدمات نصب سوند معده در منزل با کادر آموزش دیده و با تجربه ، با بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات بهرمند شوید .
سکته مغزی چه علائم و نشانه هایی دارد ؟
علائم و نشانه های سکته مغزی شامل موارد زیر است :
- اشکال در تکلم و فهم مطالبی که شنیده می شوند: ممکن است دچار گیجی شده ، لغات را نامفهوم بیان کنیم یا در فهم کلمات دچار مشکل شویم.
- فلج یا بی حسی صورت ، دست ها و پاها: ممکن است به طور ناگهانی بی حسی ، ضعف و یا فلج در صورت ، بازو ها و پاها ایجاد شود که معمولاً یک قسمت از بدن را درگیر می کند. سعی کنیم هر دو دست خود را همزمان بلند کرده و روی سر خود قرار دهیم ، اگر یکی از دست ها شروع به افتادن کرد ، احتمالاً ما دچار سکته مغزی شده ایم. همچنین ، ممکن است یک سمت دهان ما هنگام خنده دچار افتادگی شود.
- مشکلات بینایی در یک یا هر دو چشم: ممکن است مشکل تاری دید ناگهانی در یک یا هر دو چشم احساس کنیم یا ممکن است دچار دوبینی شویم.
- سردرد: سردردی که به صورت ناگهانی شروع شده و بسیار شدید است ، می تواند نشانگر یک سکته مغزی باشد. این سردرد تا جایی شدت دارد که ممکن است همراه سرگیجه ، منگی ، حالت تهوع و گاه تغییر در سطح هوشیاری باشد.
- مشکل در راه رفتن: ممکن است بلنگیم و یا تعادل خود را از دست دهیم. همچنین ، ممکن است به طور ناگهانی درک خود را از مکان یا جایی که در آنجا قرار داریم ، از دست بدهیم.
علل بروز سکته مغزی
علت بروز سکته مغزی در سنین مختلف ، به نوع سکته مغزی بستگی دارد که در بالا به آن ها اشاره شد. عوامل بسیاری می توانند خطر بروز سکته مغزی را در شما افزایش دهند. مواردی مانند:
- اضافه وزن و چاقی
- کم تحرکی
- نوشیدن زیاد الکل
- استفاده از داروهای غیرقانونی مانند کوکائین و مت آمفتامین
- فشار خون بالا کنترل نشده
- سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار
- کلسترولبالای کنترل نشده
- بیماریهای قلبی عروقی از جمله نارسایی قلبی ، عفونت قلب ، ریتم غیرطبیعی قلب
- داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی از انواع سکته مغزی
سایر عوامل مرتبط با ریسک بالا
- سن: افراد بالای 55 سال ریسک بیشتری نسبت به افراد جوان تر دارند
- جنسیت: مردها ریسک بیشتری دارند. خانمد ها معمولا در سنین بالاتر دچار سکته مغزی می شوند ، ولی احتمال مرگ و میر در خانم ها بیشتر از آقایان است.
- هورمونها: استفاده از قرصهای ضدبارداری یا هورمون های حاوی استروژن، ریسک سکته مغزی را بالا می برند.
چگونه از سکته مغزی پیشگیری کنیم ؟
کنترل فاکتورهای خطر سکته مغزی ، پیروی از توصیه های پزشک و اتخاذ یک سبک زندگی سالم بهترین اقداماتی هستند که می توانید برای پیشگیری از بروز سکته مغزی انجام دهید. از نظر پزشکان ، بسیاری از راهکار های پیشگیری از سکته مغزی همان راهکارهای پیشگیری از بیماری های قلبی هستند. راهکارهایی مانند:
- کنترل فشار خون بالا و مدیریتدیابت تحت نظر پزشک
- کاهش مصرف غذاهای حاوی کلسترول و چربی اشباع شده بالا
- ترک مصرف دخانیات
- حفظ وزن سالم
- خوردن مداوم رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات
- ورزش منظم
- عدم نوشیدن الکل
- پرهیز از مصرف دارو های غیر قانونی
- درمان بیماری آپنه انسدادی خواب