تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین
متاسفانه عدم آگاهی و روابط ناسالم جنسی، منجر به شیوع بیماری های آمیزشی در جهان شده است. این بیماری ها به طور عمده در نتیجه تماس جنسی با فرد آلوده و یا از طریق مادر به کودک منتقل می شود.
بیماری های جنسی در مردها و زن ها یکسان اما علایم شان تا حدی متفاوت هستند. برخی از این بیماری ها درمان پذیر و برخی دیگر غیرقابل درمان هستند.
انواع بیماری های آمیزشی
بیماری های درمان پذیر
1- سوزاک
در این بیماری در مردان، مجرای ادراری و در زنان مجرای خروجی مثانه، گردنه رحم و یا هر دو به این عفونت آلوده می شوند.
این عفونت همچنین می تواند راست روده، مقعد، گلو و لگن را نیز آلوده کند. در موارد نادر، چشم ها نیز به این عفونت دچار می شوند.
اگر سوزاک به موقع درمان شود، نمی تواند مشکل خاصی به وجود آورد. اما اگر بدون درمان رها شود می تواند مشکلاتی جدی در پی داشته باشد.
2- سیفلیس
سیفلیس از باکتری ترپونما پالیدوم ناشی می شود و اگرچه راه اصلی آن تماس جنسی است اما می تواند در دوران بارداری یا هنگام زایمان از مادر به جنین منتقل شود.
علایم این بیماری برحسب مرحله بیماری متفاوت است اما در وضعیت حاد ممکن است منجر به مشکلات قلبی، عصبی ،آسیب مغزی، کوری، فلج و حتی مرگ شود.
3- کلامدیا
کلامدیا یکی از رایج ترین بیماری های آمیزشی باکتریایی است که مجرای ادراری و -در خانم ها- دهانه رحم را عفونی می کند. ممکن است بخش انتهای روده بزرگ و چشم ها، گلو ، ریه و کبد را نیز مبتلا کند.
تمام بیماری های فوق درمان پذیر هستند. اما برخی دیگر از بیماری ها درمانی ندارند و صرفا تا حدی جلوی علایم شان گرفته می شود. مانند بیماری هایی چون ویروس تبخال دستگاه تناسلی، زگیل آلت تناسلی، ویروس هپاتیت E,D,C,B,A و ایدز.
روش های پیشگیری از بیماری های آمیزشی
برای پیشگیری از بیماری های آمیزشی باید از ارتباط جنسی برقرار کردن با کسی که به هریک از بیماری های فوق مبتلاست یا مشکوک به این بیماری هاست اجتناب کرد.
همچنین فقط زمانی می توان نسبت به رابطه جنسی ایمن مطمئن بود که تنها یک شریک جنسی که آن هم همسر فرد است، داشت. و حداقل هر شش ماه یکبار حتما باید در خصوص بیماری های آمیزشی نزد پزشک رفت و آزمایش های مربوط به آن را انجام داد.
یکسری اصول کلی هم وجود دارد که رعایت آنها جلوی ابتلا به این بیماری ها را می گیرد. مانند:
- استفاده از کاندوم، هر زمان که تماس جنسی دارید. اگر از ژل های تسهیل کننده استفاده می کنید، از آن ژل هایی که برپایه آب هستند، خریداری کنید.
اگرچه کاندوم نمی تواند 100 درصد جلوی انتقال بیماری ها را بگیرد، اگر به درستی استفاده شود، تا حد زیادی مطمئن خواهد بود.
- از حوله و لباس زیر یکدیگر استفاده نکنید.
- قبل از رابطه جنسی، حتما حمام کنید.
- واکسن هپاتیت B بزنید و البته این واکسن سه بار باید تمدید شود.
- با فردی که به مواد مخدر و یا الکل معتاد است، هیچگونه ارتباط جنسی برقرار نکنید.