Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 - 12:35

24
فروردین
نگهداری از عروس هلندی به بهترین نحو ممکن

نگهداری از عروس هلندی به بهترین نحو ممکن

بسیاری از افراد علاقه مند به انواع مختلف طوطی هستند. آموزش این پرندگان به دلیل داشتن شخصیتی باهوش و کنجکاو بسیار آسان است. یکی از انواع طوطی هایی که از محبوبیت بالایی در نظر بسیاری

تحریریه زندگی آنلاین : بسیاری از افراد علاقه مند به انواع مختلف طوطی هستند. آموزش این پرندگان به دلیل داشتن شخصیتی باهوش و کنجکاو بسیار آسان است. یکی از انواع طوطی هایی که از محبوبیت بالایی در نظر بسیاری از افراد برخوردارند ، عروس هلندی نام دارد. این نوع طوطی ها متعلق به استرالیا بوده و در نواحی بیابانی و گرمسیری آن یافت می ‎شوند. سازگاری راحت آن ها با محیط زندگی خود باعث شده که عروس هلندی به عنوان یک پرنده خانگی شناخته شود. این پرندگان پر سر و صدا نبوده و می ‎توانند برای مدت طولانی تنها بمانند. این طوطی ها که از خانواده کاکاتو هستند دارای بال و پری به رنگ های مختلف و زیبا می ‎باشند. رنگ پر ها در پرنده نر و ماده متفاوت است. گونه های جوان تر این پرندگان از گونه های بالغ تر آن ها لاغر تر بوده و از پر و بال کم تری برخوردارند. رنگ پر این پرندگان معمولا خاکستری و صورتی است و طوطی های نابالغ ظرف حدود 9 ماه به طور کامل بالغ می ‎شوند و سپس به طور به رشد خود ادامه می ‎دهند.

یک طوطی بالغ عروس هلندی از چیزی حدود 85 تا 113 گرم وزن و 30 سانتی متر قد برخوردار است. گونه های بالغ معمولا دارای منقار های تیره تری می‎باشند. گونه نر این پرندگان در قسمت سر خود دارای پر هایی به رنگ زرد روشن می‎باشد. عمر تقریبی عروس هلندی چیزی حدود 12 تا 14 سال است. با این وجود این پرنده ممکن است تا 25 سال عمر کند. گونه های وحشی این پرنگان دارای پر های خاکستری رنگ هستند و رنگدانه های اصلی در پر های این پرندگان شامل رنگ زرد ، قرمز و مشکی می ‎باشد.

بیشتربخوانید:

نگهداری از گربه ها در هر سن ( قسمت دوم )

 

 

 

 

جهش عروس هلندی شامل موارد زیر است:

جهش اولیه :اولین جهش ، شامل عدم وجود رنگدانه سیاه در بدن این پرندگان است که باعث بروز لکه های سفید و زرد بر روی پوست آن ها می ‎شود.

جهش دوم :در صورت عدم وجود رنگدانه سیاه در بدن این نوع طوطی ، پرندگان ماده از پرندگان نر درخشان تر خواهند بود.

جهش سوم :پرندگانی که دارای پرهای سفید و زرد با مزرهای خاکستری تیره هستند.

جهش چهارم :رنگدانه سیاه آن ها به رنگ قهوه ای در خواهد آمد.

جهش پنجم :رنگدانه سیاه کاهش یافته و چشم ها به رنگ قرمز و منقار و پاها به رنگ صورتی در خواهند آمد.

 

جهش های بیشتر در این پرندگان شامل موارد زیر است:

جهش مضاعف که در آن پرهای طوطی به رنگ دارچینی در خواهد آمد.

در برخی موارد ممکن است جهش ایجاد شده در طوطی باعث سفید شدن رنگ پر ها در قسمت سر آن ها شود.

بروز جهش های چندگانه نیز باعث تغییر رنگ پر های طوطی به رنگ هایی از قبیل نارنجی ، قرمز روشن، زرد و قهوه ای می شود.

بیشتربخوانید:

فواید و مضرات نگهداری از گربه‌ها ( قسمت اول )

 

 

 

 

مراقبت و تغذیه عروس هلندی

غذای پرندگان

به منظور تغذیه طوطی عروس هلندی از مواد غذایی تجاری مخصوص این پرندگان استفاده کنید. همچنین به منظور متعادل سازی میزان مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز این پرندگان می ‎توانید آن را با مواد غذایی نظیر هویج ، کرفس ، اسفناج، نخود فرنگی، تخم مرغ پخته شده و میوه هایی نظیر پرتقال ، سیب و موز تغذیه کنید و البته لازم به ذکر است که مواد غذایی ذکر شده باید به خوبی له شوند.

آب دادن

طوطی خود را روزانه با آب شیرین تغذیه کنید و همچنین می ‎توانید مقداری ویتامین و مواد معدنی به آب مصرفی او اضافه کنید.

حمام

از آن جایی که این پرندگان علاقه زیادی به حمام کردن دارند ، کافیست کاسه ای آب درون قفس آن ها قرار دهید تا در آن استحمام کنند.

نظافت

نظافت پرنده عروس هلندی شامل مرتب نگه داشتن پرهای آن ها و کوتاه کردن ناخن های آن ها می ‎شود. قرار دادن شاخه ای از درختان افرا و بلوط نیز به تیز ماندن منقار آن ها کمک می ‎کند. انجام مراقبت های لازم از عروس هلندی باعث طول عمر این پرنده و سالم و سلامت ماندن آن خواهد شد.

 

آشیانه مناسب

عروس هلندی نیازمند قفس های جادار و بزرگ است و بنابراین قفسی به اندازه حداقل 45 در 60 سانتی متر برای این پرنده تهیه کنید تا بتواند به راحتی پر های خود را درون آن باز کند. قفس های فلزی درمقایسه با قفس های چوبی ماندگار تر و با دوام ترند و وجود میله های افقی بر روی قفس نیزاز آن جهت که این پرندگان علاقه مند به بالا رفتن از سطوح مختلف هستند ، مناسب می‎ باشد . ریختن مقداری ماسه بر روی کف قفس نیز باعث کاهش پراکندگی دانه ها خواهد شد.

ظرف تغذیه

برای تغذیه این پرنده از دو ظرف مجزای فلزی برای آب و دانه های آن استفاده کنید و از تهیه ظروف پلاستیکی برای تغذیه این پرندهگان خودداری کنید ، چرا که ممکن است عروس هلندی آن را جویده و بشکند.

بیشتربخوانید:

حیوانات محیط اطراف را چه شکلی می‌بینند؟+تصاویر

 

 

 

 

محل نگهداری عروس هلندی

قفس را در مکانی به دور از نوسانات شدید دمایی قرار دهید که قرار دادن قفس بر روی سطحی بلند نیز به ایجاد حس امنیت در او کمک می‎ کند. اگرچه پوشاندن قفس در طول شب ضروری نیست اما به ایجاد احساس آرامش در پرنده کمک می ‎کند.برای هوا خوری پرنده ، آن را در محیطی با فضای باز اما دارای پوشش محافظتی قرار دهید زیرا امکان فرار پرنده وجود خواهد داشت و از قرار دادن این پرندگان در محیطی با هوای سرد خودداری کنید.

مراقبت های روزانه، هفتگی و سالانه قفس

مراقبت های اساسی قفس شامل تمیز کردن روزانه ظرف آب و غذا و پر کردن آن است. قفس را به صورت هفتگی تمیز کنید و در صورت گرد غبار گرفتن قفس آن را شستشو دهید. بستر حاوی ماسه و شن را نیز به صورت سالانه تعویض کنید.

 

طرز برخورد با طوطی عروس هلندی

از آن جایی که این پرنگان متعلق به مناطق بیابانی هستند ممکن است در ابتدا دارای رفتار های پرخاشگرانه ای باشند اما با این حال این پرندگان در ارتباط با سایر پرندگان به راحتی سازگار خواهند بود و مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت. این پرندگان علاقه مند به جلب توجه و مهربانی شما هستند و در صورت عدم مشاهده رفتار های تحریک آمیز به راحتی با شما کنار خواهند آمد.

فعالیت ها

عروس هلندی روزانه به 10 الی 12 ساعت استراحت نیازمند است . این پرندگان از بازی هایی همچون بالا رفتن از نردبان ، ضربه زدن بر روی زنگ و قرار گرفتن در مقابل آینه لذت می ‎برند. بازی کردن بر روی شاخ و برگ درختان نیز برای این پرندگان لذت بخش است اما با این حال باید دقت کنید که از قرار دادن اسباب بازی های پلاستیکی در قفس این پرندگان خودداری کنید.

تولید مثل

تولید مثل این پرندگان بسیار آسان بوده و نیازمند قفس بزرگی است . عروس هلندی باید حداقل 18 ماه تا 2 سال سن داشته باشد تا بتواند تولید مثل کند. این پرندگان ممکن است در حین دوره تولید مثل کمی خشن تر از سایر مواقع باشند. جفت گیری این پرندگان ممکن است خیلی سریع انجام شود و یا 4 تا 6 هفته به طول بینجامد. دوره جوجه کشی این پرندگان 18 تا 20 روز است و جوجه ها بعد از گذشت 5 الی 6 هفته لانه را ترک می‎ کنند و حدود 2 هفته پس از ترک لانه کاملا مستقل خواهند بود.

مشکلات بالقوه

مراقبت از عروس هلندی بسیار آسان است اما با این حال ممکن است برخی عوامل باعث بروز بیماری در این پرندگان شوند. وجود علائمی مانند کاهش فعالیت و کاهش وزن ممکن است نشان دهنده وجود خطر در سلامتی طوطیتان باشند.

برخی از بیماری ها و صدمات شایع در رابطه با طوطی های عروس هلندی عبارتند از :شکاف بال یا پا ، بریدگی و زخم های باز، منقار و ناخن های بزرگ، لنگیدن و یا پا درد، ترشح پر، کاهش وزن، گرما زدگی، شوک، ضربه مغزی، چشم های اشک آلود، سرماخوردگی، گواتر، یبوست، اسهال، آرترزو و روماتیسم. در این شرایط بهتر است قفس پرنده را در مکانی با دمای مناسب نگهداری کنید و در صورت عدم بهبودی وضعیت طوطی، به دامپزشک مراجعه کنید. مشکلات رفتاری در این پرندگان معمولا ناشی از عدم وجود چیزی در نزدیکی آن ها است.

بی حوصلگی ، عدم اعتماد به نفس ، عدم تعامل با سایر پرندگان یا افراد می ‎تواند منجر به مشکلاتی نظیر گاز گرفتگی ، لک شدن پر ها و جیغ زدن آن ها شود و وقت گذرانی بیشتر با طوطی ها باعث بهبود این وضعیت خواهد شد.

 

تعداد بازديد: 61 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز