Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 21 مهر 1403 - 00:24

31
فروردین
علائم اوتیسم در کودکان چیست؟

علائم اوتیسم در کودکان چیست؟

تشخیص علائم اوتیسم در کودکان کمک می کند تا با تشخیص به موقع این مشکل در کودکان برای بهبود و درمان آن اقدام کرد تا فرد در سنین بزرگسالی با مشکلات کمتری مواجه شود.

تشخیص علائم اوتیسم در کودکان کمک می کند تا با تشخیص به موقع این مشکل در کودکان برای بهبود و درمان آن اقدام کرد تا فرد در سنین بزرگسالی با مشکلات کمتری مواجه شود. در این مقاله درباره علائم اوتیسم و نیز بهترین روش های درمانی این اختلال بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

اختلال اوتیسم چیست؟

اختلال اوتیسم و تشخیص علائم اوتیسم در کودکان یکی از مهمترین دغدغه هایی است که امروزه والدین با آن مواجه هستند. در صورتی که با علایم این اختلال آشنا باشید می توانید با پیگیری های به موقع برای درمان کودک اقدام کنید. یکی از راه هایی که می تواند به شما در این زمینه کمک کند در صورت مشکوک بودن این علائم استفاده از کمک مشاوره های روانشناسی کودک است. اما پیش این باید با علل این بیماری و تعریف آن آشنا شوید.

اوتیسم در واقع نوعی از اختلالات رشدی و عصبی است که می تواند به علل مختلف و سنین مختلف در فرد بروز کند.  بسته به عواملی که می تواند زمینه بروز این بیماری را ایجاد کند سن بروز آن متفاوت است.

اوتیسم علل مختلفی دارد که وجود هر یک از این موارد می تواند در کودکان باعث بروز این بیماری شود. از مهمترین عواملی که می توان خطر ابتلا به اوتیسم را در کودکان افزایش دهد عبارت است از:

  1. جهش های ژنتیکی
  2. عوامل موروثی (ابتلای یکی از اعضای درجه یک خانواده به اوتیسم)
  3. اختلالات ژنتیکی مانند سندروم x شکننده
  4. سن بالای والدین در زمان تولد نوزاد
  5. وزن پایین کودکان در بدو تولد
  6. اختلال در تعادل متابولیکی
  7. سابقه عفونت های ویروسی
  8. مجاورت جنین با داروهای والپروئیک یا تالیدومید
  9. در نظر داشته باشید که نه تنها عوامل ژنتیکی که گاهی عوامل محیطی نیز می تواند در بروز بیماری اوتیسم در کودکان نقش داشته باشد.

 

علائم اوتیسم در نوزادان 3 ماه تا کودکان 3 ساله

یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری اوتیسم در کودکان، بررسی علائم اوتیسم در کودکان است که می تواند برای والدین هشدار دهنده باشد. در واقع با آگاهی والدین و شناخت این علائم می توان هر چه سریع تر برای درمان کودک مبتلا به اوتیسم اقدام کرد. این علائم در نوزادان سه ماه تا کودک سه سال به اشکال مختلف بروز می کند که در ادامه به مهمترین این علائم اشاره می شود:

 

علائم اوتیسم در نوزادان 3 الی 4 ماهه

علائم در نوزادان تا 3-4 ماهه بر اساس توانمندی هایی است که باید در این سن مانند دیگر نوزادان از خود نشان دهد. به طور مثال نوزادان در این سن می توانند اشیا مختلف را با چشم دنبال کنند و یا با اطرافیان نزدیک خود تماس چشمی برقرار کنند. در صورتی که نوزاد در این سن مبتلا به اوتیسم باشد از برقراری تماس چشمی پرهیز می کند. با چهره خود واکنش خاصی نشان نمی دهد. این نوزادان نسبت به صداهای بلند بی تفاوت هستند و این رفتارها برخلاف رفتارهایی است که دیگر نوزادان از خود بروز می دهند.

 

علائم اوتیسم در نوزاد 7 ماهه

در این سن نوزادان در حین بازی لبخند می زنند و واکنش های زیادی با حرکات دست و پا از خود بروز می دهند. این در حالی است که نوزاد مبتلا به اوتیسم هیچ واکنشی از خود نشان نمی دهند و حتی صداهایی که در محیط اطراف ایجاد می شود را دنبال نمی کنند.

 

علائم اوتیسم در کودکان یک ساله

کودک یک ساله اوتیستیک کاملا نسبت به مسایل اطراف خود بی تفاوت و سرد عمل می کند. در حالی که کودکان عادی در این سن آرام آرام برای چهاردست و پا رفتن و حرف زدن تلاش

می کند.

 

علائم اوتیسم در کودکان دو ساله

 در سن دوسالگی کودکان از بازی با همسن و سالان خود لذت می برند. این در حالی است که کودک مبتلا به اوتیسم علاقه ای برای ارتباط با دیگر همسالان خود ندارد و بازی را در تنهایی دوست دارد. این کودکان به شکل متفاوتی با اسباب بازی های خود بازی می کنند. به طور مثال به جای خانه سازی تکه های مختلف اسباب بازی را به ترتیب رنگ یا اندازه ردیف می کنند. بسیار کم دقت هستند و با انجام کارهای تکراری وقت می گذرانند. این کودکان گاهی به شکل طولانی مدت به محیط خیره نگاه می کنند.

      

علائم اوتیسم در کودک 3 ساله

یک کودک سه ساله معمولی قوه تشخیص خوبی نسبت به محیط اطراف خود دارد. این در حالی است که کودک اوتیستیک در این سن در برابر صدا زدن او واکنش نشان نمی دهد، از برقراری تماس چشمی با اطرافیان طفره می رود. به تنهایی بازی می کند و علاقه ای به بازی با همسالان خود یا تقسیم اسباب بازی با دیگران ندارد. او از معاشرت پرهیز می کند و از تماس فیزیکی احساس ناخوشایندی دارد. کودکان در این سن تا حد زیادی می توانند ارتباط کلامی داشته باشند اما کودک اوتیسم در این سن در حرف زدن تنبل است و نسبت به همسالان خود عقب تر می باشد. او به سوالات پاسخ مناسب نمی دهد و حرف های دیگران را تکرار می کنند. علائم اوتیسم کاملا متفاوت از علائم بیش فعالی کودکان می باشد.

روش های درمان اوتیسم در کودکان

روش های درمانی مختلفی برای بیماران در نظر گرفته می شود و نمی توان درمان مشخص و واحدی را برای آن در نظر گرفت. بهترین روش درمانی برای این کودکان را می توانید از طریق مشاوره روانشناسی و نیز آماده شدن خود برای مواجهه با این کودکان انتخاب کنید. این درمان ها باعث می شود تا علائم این بیماری در فرد کاهش پیدا کند و از دیگر سو فرد بتواند به راحتی به زندگی عادی خود ادامه دهد. این درمان ها کمک می کند فرد به راحتی بتواند از توانمندی های خود استفاده کند.

از مهمترین روش هایی که برای درمان کودکان اوتیستیک به کار می رود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاردرمانی

این روش درمانی برای کودکانی کاربرد دارد که مشکل حرکتی و ذهنی دارند. کودکان در این روش درمانی می توانند امور روزمره خود را مانند غذا خوردن، بازی کردن، حمام و دستشویی رفتن، لباس پوشیدن و ... را یاد بگیرند.

گفتار درمانی

 این روش درمانی برای کودکان و بزرگسالان است که در گفتار مشکل دارند. برای این منظور هدف درمانی درک کردن حرفهای دیگران، حرف زدن و یادگیری تعاملات اجتماعی مورد توجه قرار می گیرد.

رفتار درمانی

این روش نیز به کودک کمک می کند ارتباطات و تعاملات خود را بهبود ببخشد. کودکان مبتلا به اوتیسمی که نمی توانند نیازها و  احساسات خود را به راحتی بیان کنند با این روش درمانی بهبود پیدا می کنند.

آموزش مهارت های اجتماعی

کودک مبتلا به اوتیسم در این روش می تواند مهارت ها احتماعی خود را توسعه دهد و رفتارهای اجتماعی خود مانند دوستی و مهارت های شناختی و زبانی را ارتقا دهد.  

فیزیوتراپی

در صورتی که کودک از نظر حرکتی و عضلانی دچار مشکلات باشد از فیزیوتراپی برای بهبود دامنه حرکتی استفاده می شود.

درمان انسجام حسی

گاهی کودک مبتلا به اوتیسم در پردازش حسی دچار اختلال است این روش درمانی برای بهبود آستانه حواس او  موثر است.  

بازی درمانی

در این روش  مهارت های زبانی و ارتباطی  کودک تقویت می شود و رفته رفته مهارت های اجتماعی و عاطفی او نیز بهبود پیدا می کند.

 

برچسب ها: کودکان، بازی درمانی، فیزیوتراپی، علائم اوتیسم، اوتیسم، مهارت های اجتماعی، گفتار درمانی، کاردرمانی تعداد بازديد: 184 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز