به گزارش بدونیم بسیاری از حشرات به دنبال غذا و سرپناه، خانهی شما را برای سکونت انتخاب میکنند،متأسفانه این مهمانان ناخوانده میتوانند حتی به شما و خانه تان صدمه بزنند. بعضی هایشان از چوب، پارچه و گیاهان تغذیه میکنند و بعضی هایشان هم میتوانند باعث مسمویت غذایی و عفونت شوند. پس باید آن چیزهایی در خانه تان که حشرات دوست دارند را بشناسید و یا از دست شان خلاص شوید یا کمترشان کنید.
در ادامه دربارهی چیزهایی صحبت خواهیم کرد که خانهی شما را به محل مناسبی برای رشد و زندگی حشرات موذی تبدیل میکنند.
۱- کتابهای قدیمی
هر کاغذ قدیمیای حشرات را به خود جذب میکند. این مورد شامل کتابهای قدیمی، کپههای روزنامه و نامهها میشود. بعضی حشرات مانند ماهی نقرهای یا سوسک از سلولوز تغذیه میکنند، پس بهتر است که چنین وسایلی را روی میز، قفسهها یا در کشوهای خانه رها نکنید. اگر میخواهید کتابها و نامههای قدیمی تان را نگه دارید، آنها را در یک محفظه پلاستیکی بگذارید که راه نفوذ نداشته باشد.
بیشتربخوانید:
گیاهانی برای دفع حشرات آزاردهنده
۲- لامپهای سفید
لامپهای سفید و آبی بیشترین جاذبه را برای حشرات دارند. برعکس، لامپهای زرد، صورتی و نارنجی از کمترین جاذبه برای این موجودات برخوردارند. اغلب لامپهای الایدی انتخاب خوبی برای تأمین روشنایی خانه هستند، چون نور سفیدی که از آنها تولید میشود در واقع نه سفید، بلکه ترکیبی از رنگهای مختلف است. با این حال، استثنائاتی هم وجود دارد و برخی لامپهای الایدی هم حشرات را به خود جذب میکنند؛ بنابراین بهتر است به جای آنها از لامپهایی استفاده کنید که رنگهای گرم تری را ساطع میکند.
۳- در و پنجرههای قاب سفید
سفید بودن نمای بیرونی خانه هم ممکن است باعث جذب حشرات شود؛ بنابراین اگر در خانه تان با مشکل حضور حشرات موذی مواجه هستید، بهتر است به جای سفید از رنگهایی مانند سبز و آبی استفاده کنید، چون حشرات را کمتر به خود جذب میکنند. با این حال، اگر خانه تان پشه دارد، بهتر است از همان رنگ سفید استفاده کنید، چون پشهها به رنگهای تیرهتر جذب میشوند.
۴- جعبههای مقوایی
سوسک، ماهی نقره ای، موریانه و دیگر حشرات از جعبههای مقوایی و چسب آنها هم تغذیه میکنند. این مادهی متخلل محل کاملاً مناسبی برای زندگی کردن آنها هم هست، چون میتوانند آن را از رایحهای که از خود تراوش میدهند پر کنند و با این کار حشرات دیگر را هم جذب کنند، چون این موجودات دوست دارند گروهی زندگی کنند. پس بهتر است جعبههای مقوایی را دور بیاندازید و در صورت امکان، به جای آنها از محفظههای پلاستیکی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
روش های مقابله با حشرات موذی (1)
۵- چوب رنگ نخورده
زنبورهای نجار به چوب رنگ نخورده جذب میشوند، به خصوص اگر حفرههایی هم در خود داشته باشد. این حشرات به درون چوب نفوذ میکنند و در آنجا تخم میگذارند. پس بسیار مهم است که چوب رنگ نخورده را داخل خانه تان نگه ندارید و هر چوب رنگ نخوردهای هم که وجود دارد را رنگ کنید و به آن حشره کش بزنید.
۶- رطوبت زیاد
حشرات شیفتهی مکانهای گرم و مرطوب اند، چون شرایط عالیای برای زندگی و رشد آنها دارند. ممکن است در انباری، حمام یا دور سینک آشپزخانه تان حشره دیده باشید. برای کنترل رطوبت، از درست کار کردن شبکه زهکشی خانه تان و عدم وجود نشتی مطمئن شوید. میتوانید یک دستگاه رطوبت سنج هم برای اندازه گیری میزان رطوبت بخرید و یک دستگاه رطوبت گیر هم نصب کنید.
۷- گیاهان
گیاهان آپارتمانی یکی دیگر از چیزهایی هستند که حشرات را جذب خانه تان میکنند؛ و علتش هم احتمالاً این است که مراقبت درستی از آنها ندارید. مثلاً اگر بیش از حد به آنها آب دهید یا اگر آب راکدی در زیرگلدانی باقی بماند، شرایط رطوبی عالیای برای زندگی حشرات در آنجا ایجاد میشود. به علاوه، هوا هم حتماً باید در اتاق جریان داشته باشد. این امر مانع از بالا رفتن میزان رطوبت میشود، به خشک شدن خاک گلدان کمک میکند و رشد قارچها را کاهش میدهد، امری که باعث میشود حشرات کمتر به گیاهان تان جذب شوند.
۸- خوردنیها و نوشیدنیها
اگر در خانه میوه و سبزیجات کهنه دارید، یا دورشان اندازید یا در یک محفظهی در بسته قرارشان دهید، چون مگسها دوست دارند از آنها تغذیه کنند. حواس تان به مایعات شیرین یا تخمیری مثل نوشابه، سیروپ یا سرکه هم باشد. هر جا که مایعی ریخت حتماً آن را پاک کنید و در قوطیها و شیشهها را باز نگذارید. میتوانید قبل از انداختن شان در سطل آشغال هم آنها را آب بکشید.
بیشتر بخوانید:
روش های مقابله با حشرات موذی (2)