به گزارش روزیاتو،عادت جویدن ناخن معمولاً از کودکی آغاز میشود. بسیاری از افرادی که در کودکی این عادت را دارند، با بالا رفتن سن در نهایت آن را کنار میگذارند، اما برای برخی این کار تبدیل به عادتی مادام العمر میشوند که ترک آن میتواند بسیار سخت باشد. بیشتر ما جویدن ناخن را عادت بدی میدانیم که باید ترک شود. اما تحقیقات نشان داده این رفتار تکراری میتواند حقایق جالبی را دربارهی شما برملا کند. در حقیقت این عادت تنها نشان دهندهی اضطراب شما نیست.
در ادامه میخواهیم ببینیم چه دلایلی در پس این عادت وجود دارد.
۱- ممکن است شخص کمالگرایی باشید
تحقیقات نشان داده، اغلب کسانی که عادت به جویدن ناخن دارند افرادی هستند که موفقیتهای آنها بالاتر از حد استاندارد است. محققان به مطالعه بر روی گروهی از افراد پرداختند که نیمی از آنها عادت به جویدن ناخنهای خود داشتند و نیم دیگرشان نه. این تحقیق نشان داد آنهایی که ناخن میجویدند از تیپ شخصیتی A بودند که از خود بیش از حد کار میکشیدند.
۲- باهوشتر از آنی هستید که تصور میکنید
کسانی که عادت به جویدن ناخن دارند اغلب افراد هدف گرایی هستند که کارهای خود را با سرعت معمول انجام نمیدهند. بسیاری از افراد زمانی که تمام تمرکز خود را معطوف به حل یک مشکل کرده اند میل به جویدن ناخن پیدا میکنند.
۳- شاید حوصله تان سر رفته
خستگی و استیصال را شاید بتوان از عوامل مهم جویدن ناخن عنوان کرد. این کار وقتی عادت تان شود، ممکن است تبدیل به چیزی شود که در مواقعی که خسته یا منتظر هستید با آن خود را مشغول نگه دارید.
۴- ممکن است از خودتان راضی نباشید
جویدن ناخن میتواند یک عادت عصبی باشد که موقتاً حال بهتری به شما میدهد. کسانی که عادت به جویدن ناخن دارند اغلب افرادی هستند که موفقیتهای آنها بالاتر از حد استاندارد است، کسانی که توقع بالایی از خود دارند. این افراد وقتی نمیتوانند به هدف خود برسند، اغلب احساس ناامیدی میکنند و از خود خجالت میکشند.
۵- ممکن است مربوط به یک مشکل روانی داشته باشد
جویدن ناخن ممکن است با اختلال وسواس فکری – عملی مرتبط باشد – زمانی که فرد این تمایل را پیدا میکند که کاری را دوباره و چند باره انجام دهد، مثل جویدن ناخن. با این حال، همهی افرادی که چنین مشکلی دارند ناخنهای خود را نمیجوند و این مشکل اغلب یک عادت بسیار قدیمی است که غلبه بر آن دشوار است.