همچنین برای مجرمین اینترنتی، فریب کاربران و انتشار لینکهای انتقال به صفحات فیشینگ از طریق شبکههای اجتماعی به ابزاری قدرتمند برای سرقت اطلاعات کارت بانکی و برداشتهای غیرقانونی تبدیل گردیده است.
در ادامه توصیههایی برای هوشیاری مخاطبین تقدیم میشود.
۱- عکسهای خصوصی خود را منتشر نکنید:
هرگز اقدام به انتشار عکسهای خصوصی و خانوادگی در شبکههای اجتماعی نکنید، حتی اگر این صفحات خصوصی باشد احتمال دارد از طریق سهل انگاری دوستان و آشنایان به راحتی عکسها در دسترس دیگران قرار گیرد.
۲- ساخت حساب کاربری با شماره جعلی:
افراد تبـهکار با بهره گیری از نرمافزارهای خاص و ایجاد شمارههای جعلی با کد کشورهای مختلف، اقدام به راهاندازی شبکههای اجتماعی و فریب افراد ساده لوح مینمایند.
۳- از بیان اطلاعات شخصی خود پرهیز کنید:
هـویـت افـراد در شبکههای اجتمــاعی میتواند ساختگی باشد پس به راحتی به آنها اعتماد نکنید و از بیان اطلاعات مربوط به زندگی شخصی پرهیز کنید.
۴- کلاهبرداری با استفاده از عکس دیگران:
از انتشار عکسهای خصوصی در صفحات شبکههای اجتماعی پرهیز کنید تا مورد طمع افراد تبهکار قرار نگیرید. همچنین مجرمین اینترنتی با ایجاد صفحات جعلی و انتشار عکسهای دیگران، قادر به کلاهبرداری، مزاحمت و تخریب شخصیت آنها میباشند.
۵- سوءاستفاده از اعتماد شما:
با شناسایی احساسات درونی شما، اقدام به جعل شخصیت منطبق با رویای شما خواهند کرد و با اعتماد سازی موفق به رابطه صمیمی میشوند، سپس وارد حریم خصوصی افراد شده و با جمع آوری اطلاعات، قادر خواهند بود افراد را تحت فشارقرار داده و نقشههای خود را اجرا کنند.
۶- تهدید و اخاذی در فضای مجازی:
اگر مورد تهدید و اخاذی در فضای مجازی قرار گرفتید، مطمئن باشید با قبول اولین خواسته تبهکار، گرفتار نقشههای شوم و بازیهای جدید او خواهید شد، بنابراین در اسرع وقت با کارشناسان پلیس فتا مشورت و برای شکایت اقدام کنید.