Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 دی 1403 - 08:21

3
دی
کنترل بیماری قلبی در دوران بارداری

کنترل بیماری قلبی در دوران بارداری

بیماری عروق کرونر قلب (CHD) در اثر تجمع رسوبات چربی در داخل شریان‌های قلب و باریک‌تر شدن آنها، ایجاد می‌شود. این روند جریان خون در قلب را محدود می‌کند و منجر به ناراحتی و درد در ناحیه قفسه‌سینه می‌شود.

به قلم : د‌کتر نوشین صحابی ، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی

Noushin.sahabi@gmail.com 

 

تحریریه زندگی آنلاین : بیماری عروق کرونر قلب (CHD) در اثر تجمع رسوبات چربی در داخل شریان‌های قلب و باریک‌تر شدن آنها، ایجاد می‌شود. این روند جریان خون در قلب را محدود می‌کند و منجر به ناراحتی و درد در ناحیه قفسه‌سینه می‌شود. به این وضعیت آنژین یا حمله قلبی گفته می‌شود. قلب در دوران بارداری بیشتر کار می‌کند، بنابراین افرادی که به بیماری قلبی دچار هستند، در این دوران نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند. ممکن است پیشتر مشکل قلبی نداشته باشید و در دوران بارداری یا بعد از آن (زایمان) متوجه آن شده و یا به مشکل قلبی دچار شوید. در هر حال، برخی موارد برای شما خطرناک هستند و زمینه بروز چنین مشکلی را فراهم می‌کنند.

 

مواردی که احتمال ابتلا به CHD را افزایش می‌دهند

 مصرف دخانیات

 اضافه وزن

 سابقه ژنتیکی ابتلا به CHD: اگر پدر و مادرتان قبل از سن 55 سالگی به CHD مبتلا باشند.

 دیابت

 فشار خون

 کلسترول بالا

 کم تحرکی و عدم فعالیت فیزیکی

هر چه تعداد درگیری با موارد بالا در شما بیشتر باشد، احتمال ابتلا به بیماری قلبی نیز بیشتر است.

اگر باردار هستید و درد قفسه‌سینه که می‌آید و می‌رود یا تنگی‌نفس دارید، نشانه‌های مشکل قلبی و ریوی را دارید و باید سریعا مورد بررسی و مراقبت قرار بگیرید.

 

برنامه‌ریزی برای بارداری

اگر بیماری قلبی دارید، بهترین راه برای آنکه مطمئن شوید بارداری سالم و مناسبی خواهید داشت، این است که با برنامه‌ریزی دوران بارداری را تجربه کنید و از همان ابتدای امر تحت نظر پزشک متخصص قلب باشید. مشاوره‌های قبل از بارداری برای شما ضرورت دارند و متخصص قلب شما را در مورد چگونگی حفظ سلامت در دوران بارداری و تاثیر بارداری بر قلب، راهنمایی می‌کند. در مورد مصرف داروها و قطع مصرف برخی داروهایی که پیشتر استفاده می‌کردید نیز پزشک راهنمایی می‌کند. لطفا بدون مشورت پزشک دست به هیچ کاری نزنید و به طور سر خود دارویی را مصرف نکنید.

آسپرین

اگر آسپرین با دوز پایین مصرف می‌کنید، ادامه مصرف آن در دوران بارداری منعی ندارد.

استنت

اگر در شریان‌های شما از استنت برای گشاد کردن رگ‌های خونی و جلوگیری از انسداد آنها، استفاده شده است، حتما با متخصص مشورت کنید؛ اینکه بارداری چه تاثیری بر استنت می‌گذارد و اینکه بهترین راه مدیریت استنت در این دوران کدام است.

 

آمادگی برای بارداری

شما می‌توانید خودتان را برای بارداری آماده کنید. چگونه؟

- کاهش وزن، البته اگر اضافه وزن دارید.

- پرهیز از استعمال دخانیات

- ورزش و تمرین مداوم

 

 

CHD در دوران بارداری چه مشکلاتی را ایجاد می‌کند؟

بیماری قلبی و لخته شدن خون از علل اصلی مرگ و میر در دوران بارداری است و معمولا چند هفته اول بعد از زایمان رخ می‌دهد.

مصرف برخی از داروها مثل داروهای دیابت و فشار خون بالا، ممکن است با ابتلا به CHD مرتبط باشد و البته روی جنین هم اثر می‌گذارد. بدون ذره‌ای شک و تردید در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید.

مراقبت‌های دوران بارداری

شما در دوران بارداری هم تحت نظر پزشک و متخصص زنان هستید و هم متخصص قلب و عروق. معاینات دوران بارداری مرتب و منظم انجام می‌شوند، به خصوص اگر علاوه بر CHD به دیابت و یا فشار خون بالا هم دچار باشید. هیچ کدام از قرارهای خود با پزشک را لغو نکنید.

 

 در طی دوران بارداری

  رژیم غذایی متعادل و سالمی را دنبال کنید. در این باره حتما از پزشک راهنمایی بگیرید.

 در مورد تغییرات وزن در دوران بارداری و حفظ تعادل آن نیز کمک و مشاوره بگیرید.

 فعالیت بدنی خود را محدود نکنید، البته باز هم با نظر و توصیه پزشک.

 سیگار نکشید.

 

 

زایمان و تولد نوزاد

در مورد نوع و نحوه زایمان نیز نظر پزشک اهمیت دارد. به هر حال شما تحت نظر پزشک زنان و متخصص قلب هستید.

بیماری قلبی عروقی درمان نمی‌شود، در واقع درمان آن به معنی مدیریت آن است. شما می‌توانید با رعایت نکات مربوط به حفظ سلامت قلب، نشانه‌های بیماری را کاهش دهید و از بروز برخی مشکلات مثل حملات قلبی جلوگیری نمایید. در واقع درمان همان تغییر سبک زندگی و ترک عوامل تحریک‌کننده است. قلب ماهیچه‌ای به اندازه مشت دست شما است که معمولا در هر دقیقه 70 مرتبه می‌زند. این بافت مهم بدن چهار هفته بعد از لقاح شروع به تپیدن می‌کند و تا پایان عمر به فعالیت خود ادامه می‌دهد. برای پویا ماندن این عضله شگفت‌انگیز و پمپاژ و اکسیژن‌رسانی بهتر، حفظ سلامت آن را بسیار جدی بگیرید.

تعداد بازديد: 47 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز