Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 19 آذر 1403 - 20:11

5
مهر
سوزش سر دل در بارداری

سوزش سر دل در بارداری

سؤال متداول بسیاری از زنان باردار این است که علت سوزش معده در بارداری بعد از خوردن غذا چیست؟ آیا این مشکل در بارداری طبیعی است؟ برای درمان سوزش معده در بارداری چه باید کرد؟

به قلم : زهرا رومی ، کارشناس ارشد علوم تغذیه

 

تحریریه زندگی آنلاین : سؤال متداول بسیاری از زنان باردار این است که علت سوزش معده در بارداری بعد از خوردن غذا چیست؟ آیا این مشکل در بارداری طبیعی است؟ برای درمان سوزش معده در بارداری چه باید کرد؟

بسیاری از زنان سوزش سر دل در بارداری را تجربه می‌کنند که امری عادی و بی‌خطر بوده، اما می‌تواند دردناک باشد. سوزش سر معده در بارداری احساس سوزشی است که اغلب از پایین قفسه سینه تا زیر گلو گسترش می‌یابد. درد معده در اوایل بارداری و در طول بارداری ممکن است وجود داشته باشد. این اتفاق زمانی می‌افتد که اسید معده شما به سمت بالا حرکت می‌کند و وارد مری و گلوی شما می‌شود و احساس طعم ترشی یا تلخی به شما دست می‌دهد.

 

کند شدن سیستم گوارش

تغییرات هورمونی و فیزیکی بدن شما در دوران بارداری می‌تواند به صورت موقتی باعث سوزش سرِ دل و ریفلاکس (برگشت اسید) معده گردد و همچنین با کند کردن حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش بر هضم آن تأثیر می‌گذارد. این تاخیر باعث می‌شود که اسید برای مدت طولانی‌تری در معده باقی بماند و احتمال ریفلاکس اسید و سوزش سر دل را افزایش دهد. برای درمان موثر سوزش سر دل در دوران بارداری، تمرکز بر ترکیبی از اصلاحات رژیم غذایی، تغییرات سبک زندگی و عادات غذایی خوب ضروری است. با استفاده از برخی غذاها در برنامه روزانه خود و اجتناب از سایر غذاها، می‌توانید به طور فعال دوره‌های سوزش سر دل را مدیریت کرده و از آن جلوگیری کنید. افزایش هورمون پروژسترون در زمان بارداری باعث شل شدن عضلات صاف رحم می‌گردد، این هورمون همچنین باعث شل شدن دریچه‌ای که مری را از معده جدا می‌کند، می‌شود. این عامل اجازه می‌دهد که اسید معده به مری نفوذ یافته و باعث احساس سوزش شود و همچنین پروژسترون، انقباضات موج‌مانند معده شما را کاهش می‌دهد. در نتیجه هضم غذا کُند و اسید معده بیش از حد ترشح می‌شود.

احساس سوزش سرِ دل از هفته 30 بارداری تا هفته 36 بارداری بیشتر می‌شود.

زمانی که رحم بزرگ شما که تقریبا تمام حفره شکم را فرا گرفته است، به معده شما فشار وارد می‌کند و آن را به سمت بالا هل می‌دهد، اسید معده به داخل مری وارد شده و شما در گلوی خود احساس سوزش می‌کنید.

بیشتربخوانید:

علت سوزش سر دل در بارداری

 

سبزیجات

سبزیجات به طور طبیعی چربی و قند کمی دارند. لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل‌کلم، سبزیجات برگ‌دار، سیب‌زمینی و خیار گزینه‌های خوبی برای درمان سوزش سر دل و یا کاهش ریفلاکس محسوب می‌شوند.

 زنجبیل

زنجبیل به دلیل خواص گوارشی خود شناخته شده است، معده را آرام می‌کند و ریفلاکس معده را نیز کاهش می‌دهد و تسکین بسیار خوبی برای مشکل سوزش سر دل در بارداری است.

 اوتمیل یا بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر، منبع عالی فیبر و یک غذای صبحانه کامل و محبوب است. رژیم غذایی سرشار از فیبر کمتر منجر به ریفلاکس اسید خواهد شد. نان‌های سبوس‌دار و برنج سبوس‌دار نیز منبع فیبر هستند.

 میوه غیر از مرکبات

میوه‌هایی مانند خربزه، موز، سیب و گلابی نسبت به مرکبات که اسیدی هستند، کمتر علائم رفلاکس ایجاد می‌کنند.

 گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی

گوشت‌های بدون چربی مانند مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی کم‌چرب هستند و می‌توانند علائم ریفلاکس اسید را کاهش دهند. می‌توانید این دسته از غذاها را به صورت کبابی، گریل، پخته شده یا آب‌پز امتحان کنید.

 سفیده تخم‌مرغ

سفیده تخم‌مرغ گزینه خوبی است، اما زرده را محدود کنید، زیرا چربی بالایی دارد و می‌تواند علائم ریفلاکس را ایجاد کند.

 چربی‌های سالم

آووکادو، گردو، بذر کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان منابع چربی‌های سالم هستند. مصرف چربی‌های اشباع شده و چربی‌های ترانس را کاهش دهید و با این چربی‌های غیراشباع سالم جایگزین کنید.

 موز

موز به دلیل خواص ضد اسید طبیعی برای تسکین سوزش سر دل در دوران بارداری بسیار عالی است. موز به خنثی کردن اسیدهای معده کمک می‌کند و ناراحتی ناشی از سوزش سر دل در بارداری را تسکین می‌دهد.

بیشتربخوانید:

سوء هاضمه و سوزش معده در بارداری

 

 

 ماست

انتخاب ماست کم‌چرب، به ویژه ماست یونانی، انتخاب عاقلانه‌ای برای پاسخ به سوال برای سوزش معده در بارداری چی بخوریم، است.

 پروبیوتیک‌های موجود در ماست، باعث هضم بهتر غذا شده و اسیدهای معده را تنظیم می‌کند و به جلوگیری از سوزش سر دل کمک می‌کند.

 سیب

این میوه حاوی آنتی‌اسیدها و فیبرهای طبیعی است که سطح اسید معده را تنظیم کرده و باعث حفظ سلامت دستگاه گوارش می‌شود، البته سیب به طور طبیعی اسیدی است، اما اثر قلیایی دارد، سطح اسید معده را کاهش می‌دهد و سوزش سر دل را آرام می‌کند.

 

علاوه بر رژیم غذایی و تغذیه، می‌توانید با تغییر سبک زندگی، علائم ریفلاکس را مدیریت کنید. موارد زیر به شما کمک می‌کنند:

 وعده‌های غذایی کوچک و کم حجم‌تر مصرف کنید.

 آهسته غذا بخورید.

 مایعات را جرعه‌جرعه بنوشید.

 وزن مناسب را حفظ کنید.

 آدامس غیر نعناعی مصرف کنید.

 پرخوری نکنید.

 درست قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید و حداقل 2 ساعت پس از صرف غذا دراز بکشید.

 در هنگام خواب سر و قسمت فوقانی قفسه‌سینه را بالاتر از سایر قسمت‌های بدن نگه دارید.

 لباس‌های راحت و مناسب بپوشید.

 

محرک بروز ریفلاکس خود را شناسایی کنید

به زنان بارداری که از سوزش سر دل رنج می‌برند توصیه می‌شود از مصرف مواد غذایی چرب، سرخ‌کردنی، پر‌ادویه و تند و همچنین نوشیدنی‌های حاوی کافئین و مرکبات تا حد امکان پرهیز نموده و خصوصا این مواد را به طور همزمان مصرف نکنند، اما در نظر داشتن این نکته نیز ضروری است که ماده‌ای که در یک خانم باردار موجب بروز ریفلاکس می‌شود، می‌تواند در خانم دیگر هیچ علامتی ایجاد نکند. به عبارت دیگر عامل ایجاد ریفلاکس می‌تواند در هر فرد با فرد دیگر متفاوت باشد، بنابراین با شناسایی مواد غذایی خاصی که منجر به سوزش سردل در شما می‌شوند، آن‌ها را برای مدتی از برنامه غذایی خود حذف نمایید.

تعداد بازديد: 80 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز