Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:06

20
شهریور
آمادگی مادر برای شیردهی (2)

آمادگی مادر برای شیردهی (2)

بخش دوم- متاسفانه هنوز بسیاری از کودکان به روش توصیه شده تغذیه نمی شوند و بسیاری از مادرانی که شیردهی را به نحو رضایت بخشی آغاز کرده‌‌اند اغلب چند هفته پس از زایمان غذای کمکی را آغاز یا شیردهی را قطع می‌‌کنند.

 

 سینه‌ها برای شیردهی آماده شده باشند

بسیاری از مادرها از‌‌اندازه سینه خود نگران هستند.  مادران با سینه‌های کوچک نگران ناکافی بودن مقدار شیر خود هستند. تفاوت در‌‌اندازه سینه‌ها به دلیل تفاوت مقدار چربی آنهاست و ارتباطی به میزان سلول‌های مولد شیر در سینه ندارد.  قوت قلب دادن به مادران مهم است و نباید نگران‌‌اندازه سینه خود باشند.

 مدیریت سینه با نوک مسطح یا فرورفته

 هیچ آماده سازی برای سینه در دوران بارداری وجود ندارد، زمان تولد معمولا مشکلات نوک سینه برطرف می‌‌شود.  این زمان مادر به بیشترین کمک نیاز دارد. روش هایی که کمک به بیرون آمدن نوک سینه می‌‌نماید در طی بارداری بدلیل  احتمال تحریک انقباضات توصیه نمی گردد.

ایجاد و تقویت اعتماد به نفس در مادر- در این شرایط، شیردهی در ابتدا کاری دشوار است اما با تمرین و پشتکار موفقیت حاصل  خواهد شد. با توجه به آن که دهان شیرخوار بایستی از سینه مادر پر باشد و نه تنها نوک سینه این که سینه‌ها بعد از دو سه هفته نرم‌تر خواهند شد. بنابراین شیردهی با وجود نوک سینه مسطح یا فرو رفته نیز امکان‌پذیر است. علاوه بر این، شیرخوار نیازمند تماس پوست با پوست است،  به شیرخوار اجازه دهید تا با سینه‌‌ها تماس داشته باشد.

بعضی اوقات نوک سینه تحریك شده شیرخوار را بهتر متصل می‌‌کند. بعضی اوقات تحریک نوک‌سینه تنها کاری است که مادر باید انجام دهد. استفاده از سرنگ‌های مخصوص جهت بیرون کشیدن نوک سینه نیز موثر است. گاهی اوقات شکل دادن به سینه (مادر کف دست را زیر سینه و شست خود را بالاتر از نوک سینه قرار داده و سینه را به دهان شیرخوار هدایت می‌‌کند) به اتصال بهتر کمک می‌کند.

اگر طی یکی دو هفته اول شیرخوار قادر به مکیدن نیست مادر می‌تواند شیر خود را دوشیده و با فنجان یا سرنگ و یا قطره چکان به  شیرخوار بدهد، با این کار سینه نرم‌تر می‌‌شود و شیرخوار راحت‌تر به آن متصل می‌‌گردد.

سینه‌ها می‌توانند متورم و دردناک گردند اگر:

 بعد از تولد تاخیری در شیردهی ایجاد شود.

 اتصال شیرخوار به سینه ضعیف باشد و تخلیه آن بطور موثر انجام نگردد.

 به علت زمان بندی در شیردهی، سینه به طور مکرر تخلیه نشود. 

 طول مدت شیردهی محدود باشد.

 دانش کافی درباره مزایای تغذیه با شیر مادر داشته باشد.

 آموزش شیردهی در دوران بارداری

آموزش زن باردار و همسرش درباره تولد شیرخوار و تغذیه با شیر مادر یک بخش صحیح از مراقبت دوران بارداری است. سایر اعضای خانواده را نیز که می‌‌توانند تغذیه با شیر مادر را حمایت کنند می‌‌توان آموزش داد. آموزش می‌‌تواند در مراكز بهداشتی، درمانی، مطب پزشک یا کلینیک انجام شود .

بیمارستان‌ها و سایر مؤسسات نیز می توانند آموزش برای زنان باردار و همسران‌شان فراهم نمایند. توصیه و تشویق متخصصین زنان و مامایی برای تصمیم گیری در مورد تغذیه با شیر مادر حیاتی است. سایر کارکنان نظام سلامت مثل متخصصین اطفال‌، پرستاران و ماماها‌، همانند گروههای آموزش مادر به مادر و سایر سازمان‌های مردمی نقش مهمی ایفا می‌کند.

فواید شیر مادر برای سلامت همگانی، تلاش برای همکاری و هماهنگی حرفه ای را در میان همه کارکنان نظام سلامت می‌‌طلبد، تا زنان و خانواده‌های‌شان را برای انتخاب تغذیه با شیر مادر آموزش داده و تشویق نمایند. بعضی زنان که تغذیه با شیر مادر را انتخاب می كنند خودشان یا خواهر و برادرشان با شیر مادر تغذیه شده و شیردهی را به عنوان یک رفتار عادی در خانواده خود می‌‌دانند .

این زنان احتمالاً از بعضی آموزش‌ها و تقویت باور های خود سود خواهند برد. زنانی که خانواده و دوستان‌شان در مورد شیردهی تجربه‌ای نداشته‌‌اند نیز بارداری را با آرزوی انجام آنچه که برای کودکان‌شان بهترین و سالم‌ترین است، طی می‌‌نمایند .راهنمایی و درنظر گرفتن شرایط زندگی‌، در کمک کردن به این زنان و خانواده آنها برای اخذ تصمیم در مورد تغذیه شیرخواران‌شان مهم است.

اطلاعات درباره فواید و مشکلات تغذیه با شیر مادر در مقایسه با استفاده از شیر خشک به آنها کمک خواهد کرد که تصمیم مناسبی بگیرند. متخصصین مامایی و زنان اغلب می‌‌توانند اضطراب یک زن را کاهش دهند و راه حل‌ها یا منابعی که تغذیه با شیر مادر را به یک انتخاب عملی برای او و خانواده اش بدل سازد پیشنهاد نمایند. در شماره بعد نشریه در مورد آموزش شیردهی مناسب مادر صحبت خواهیم كرد.

 

 

برای خواندن بخش اول - آمادگی مادر برای شیردهی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: شیردهی، شیرخوار، شیردهی نوزاد، سلول های مولد شیر، نوک سینه، سینه ها، تاخیر در شیردهی تعداد بازديد: 854 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز