Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 23:45

7
مهر
دشمنان بارداری زنان

دشمنان بارداری زنان

بهترین سن باروری برای زنان بین 18 تا 31 سالگی تخمین زده می‌شود. یک نوزاد دختر در هنگام تولد حدود شش میلیون فولیکول تخمدان دارد. کاهش این ذخیره به تدریج از زمان بلوغ شروع می‌شود.

تحریریه مجله دنیای سلامت

 

حدود 15 درصد زوج‌هایی که در سنین باروری هستند، با مشکلات ناباروری دست به گریبانند. این رقم در طی سال‌های اخیر دائما درحال افزایش بوده است.
ناباروری علل متعددی دارد و تقریبا به همان اندازه که در زنان شایع است در مردان نیز مشاهده می‌شود.

 

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در خصوص بچه‌دارنشدن زوج‌ها:
 در 37 درصد موارد، زن بچه‌دار نمی‌شود.
 در 35 درصد موارد، زن و شوهر هر دو مشکل ناباروری دارند.
 در 8 درصد موارد، مرد بچه‌دار نمی‌شود.
 در 20 درصد موارد، هیچ علت خاصی برای این مشکل یافت نمی‌شود.

 

اولین عامل ناباروری: سن زنان

بهترین سن باروری برای زنان بین 18 تا 31 سالگی تخمین زده می‌شود. یک نوزاد دختر در هنگام تولد حدود شش میلیون فولیکول تخمدان دارد. کاهش این ذخیره به تدریج از زمان بلوغ شروع می‌شود اما بعد از 30 سالگی است که میزان کم شدن آن قابل توجه می‌شود. در 40 سالگی نیمی از زنان نمی‌توانند به طور طبیعی باردار شوند. در 50 سالگی (سن یائسگی)، هر زن کمتر از 1000 فولیکول تخمدان دارد.
ناکافی بودن تعداد تخمک‌ها، اولین دلیل ناباروری در زنان بعد از 25 سالگی است.

 

دشمنان باروری در زنان که می‌توان آن‌ها را کنترل کرد

 

اضافه وزن و چاقی

اضافه وزن در زنان، عدم تعادل هورمون‌ها و در نتیجه مشکلات ناباروری را در پی دارد. با این حال اغلب می‌توان با کاهش وزن، احتمال باردار شدن را افزایش داد.
اختلال در تخمک گذاری یا حتی عدم تخمک گذاری، در کسانی که چاقی شکمی دارند بسیار شایع است. اضافه وزن همچنین می‌تواند همراه با سندرم تخمدان پلی کیستیک (افزایش حجم تخمدان به بیش از 9 میلی لیتر، وجود کیست‌های 2-8 میلی متری به تعداد 10 یا بیشتر در هر تخمدان و افزایش چگالی استرومای رحم باشد.
لازم به ذکر است که وزن خیلی پایین که با کم اشتهایی هم همراه باشد، نیز می‌تواند منجر به اختلال در تخمک گذاری گردد.

 

سیگار و قلیان 
گرچه معمولا از مضرات سیگار کشیدن در دوران بارداری سخن می‌گوییم اما نباید فراموش کنیم که سیگار کشیدن قدرت باروری را هم در زنان و هم در مردان کاهش می‌دهد.
مطالعات نشان داده‌اند در زوج‌هایی که یکی از طرفین سیگاری است، معمولا زمان انتظار برای باردار شدن طولانی‌تر می‌باشد.مضرات قلیان از سیگار بیشتر است. 

 

سایر بیماری‌ها
بیماری‌هایی که باروری را دچار اختلال می‌کنند.
بیماری‌های بی‌شماری هستند که می‌توانند قدرت باروری را کاهش دهند. عفونت‌های مقاربتی معمولا کاهش قدرت باروری را در پی دارند. اما سندرم تخمدان پلی کیستیک و آندومتریوز (وجود غدد آندومتریال و استرومای رحم در بیرون از آندومتر) دو نوع بیماری هستند که عامل اکثر ناباروری‌ها می‌باشند از آن جمله‌اند: 

 

آندومتریوز

 5 تا 10 درصد زنان به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری علاوه بر اینکه چسبندگی می‌دهد مشکلاتی را برای لانه گزینی جنین در رحم  نیزایجاد می‌کند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک: حدود 10 درصد زنان با این بیماری دست به گریبانند.

 

علائم آندومتریوز

 قاعدگی نامنظم
 ترشح بیش از حد آندروژن که بیشتر با بروز آکنه و رشد غیر طبیعی موهای زائد خود نمایی می‌کند.

 

برچسب ها: بارداری، دشمنان بارداری، عوامل ناباروری، سن بارداری، آندومتريوز، علائم آندومتریوز تعداد بازديد: 1043 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز