Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:30

20
آذر
آمادگی روحی و روانی برای بارداری

آمادگی روحی و روانی برای بارداری

هر کاری و از جمله بارداری و حاملگی نیاز به آمادگی دارد. این آمادگی هم از نظر جسمانی و هم از نظر روانی اهمیت دارد و باید ایجاد شود.

رکسانا خوشابی؛ کارشنارس ارشد مشاوره

 

 

هر کاری و از جمله بارداری و حاملگی نیاز به آمادگی دارد. این آمادگی هم از نظر جسمانی و هم از نظر روانی اهمیت دارد و باید ایجاد  شود. کسانی که بدون آمادگی و تنها به خاطر حرف مردم و شرایطی که به آنها تحمیل شده است باردار می‌‌شوند‌، اغلب هم دوران بارداری بدی را تجربه می‌‌کنند و هم در تربیت فرزند و رفتار با او دچار مشکل خواهند شد.

همچنین کسانی که تصور می‌‌کنند بچه‌دار شدن می‌‌تواند ازدواج ناکام آنها را نجات دهد در اشتباه‌اند. بنابراین عشق به بچه‌دار شدن همراه با آمادگی برای تربیت و پرورش یک انسان دیگر، می‌‌تواند دلایل درستی برای بارداری باشد و بخواهیم یا نخواهیم دلایل دیگر دلایلی نادرست محسوب می‌‌شوند.  اما اگر به هر دلیلی هم اکنون باردار هستید یا همسر شما باردار شده، باز هم دیر نشده و می‌‌توانید سعی خود را بکنید تا برخی اشکالات را برطرف نمایید. لطفا به موارد زیر توجه کنید: 

اگر مسوولیت‌‌های یک مادر یا پدر را نمی‌شناسید و یا احساس خوبی نسبت به این مسوولیت‌‌ها ندارید از هم اکنون سعی کنید مسوولیت‌‌های والدانه را بشناسید و تمرین کنید. شب بیداری برای بچه، مراقبت و پرستاری در هنگام بیماری، یاد دادن کارهای آسان یا کمی سخت‌تر به کودک نوپا، ابراز محبت و... همه و همه مواردی هستند که باید قبل از بچه‌دار شدن بیاموزید و تمرین کنید. 
 از خود بپرسید چه چیز بچه‌دار شدن شما را نگران می‌‌کند و می‌‌ترساند. فهرست این ترس‌‌ها و نگرانی‌‌ها را تهیه کنید و با مطالعه کتاب، مشورت گرفتن از متخصص یا بزرگتر‌‌ها، رفتن به کلاس‌‌های آموزشی و ... ترس‌‌ها و نگرانی‌‌های خود را یکی یکی از بین ببرید. 

چگونه با استرس و فشارهای روانی کنار می‌‌آیید و آنها را مدیریت می‌‌کنید؟ اگر این کار را بلد نیستید هر چه زودتر مدیریت استرس را بیاموزید. 
آیا از سرو کله زدن با کودکان دیگر خوشتان می‌‌آید ؟ اگر نه، کشف کنید علت آن چیست ؟ علت را پیدا کنید و سعی کنید آنرا رفع کنید. 
با کسانی که بچه دار شده اند و به نظر شما مادر یا پدر خوبی هستند مشورت کنید. در باره مشکلات بزرگ کردن کودک، راه حل‌‌ها و راهکارها و اداره کودک مشورت بگیرید و با فضای تربیت فرزند آشنا شوید.
به مطالعه کتاب‌‌های مربوط به پرورش کودک بپردازید و سعی کنید روش‌‌های علمی را هم یاد بگیرید.
بچه‌دار شدن تغییرات زیادی در زندگی مادر و پدر ایجاد می‌‌کند. از هم اکنون این تعییرات پیش بینی کنید و تدابیر لازم را برای آنها ایجاد کنید. تغییراتی مانند تغییر در شغل مادر و شاید کاهش امکانات مالی ، تغییر در مهمانی رفتن و تفریح و مهمانی دادن و معاشرت ، تغییر در سایر مسئولیت‌‌هایی که دارید و ...
تصوری از نقش مادرانه یا پدرانه خود در آینده به دست آورید. همه ما نقش والدانه مادر و پدر خود را شاهد بوده ایم. خیلی از ما از رفتارها و نگرش‌‌های آنها در عذاب بودیم و نمی خواهیم آنها را تکرار کنیم. برخی از رفتارهای والدین خود را خوب و ایده آل می‌‌دانیم. از هم اکنون دیدگاه‌های خود را در باره ارزش‌‌ها ؛ نظم و انضباط؛ عقاید و افکار و هر آن چه که می‌‌خواهید به فرزند خود منتقل کنید و یاد بدهید روشن کنید تا  فرزند خود را دچار چند گانگی یا سر در گمی نکرده باشید.

 توجه داشته باشید که مهمترین چیز برای فرزند ما، چه نوزاد باشد و چه کودک و چه نوجوان، عشق و محبت حقیقی است. دوست داشتن بشدت و به سرعت به کودک ما منتقل می‌‌شود و متاسفانه دوست نداشتن و فقدان عشق و محبت نیز توسط فرزندان ما در هر سنی که باشند حس می‌‌شود. بنابراین هر آن چه را که مانع ابراز عشق و محبت شماست از هم اکنون بشناسید و از میان بردارید.

 

برچسب ها: استرس، بارداری، حاملگی، فشارهای روانی، آمادگی برای بارداری، آمادگی برای حاملگی، بچه دار شدن تعداد بازديد: 1697 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز