Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 29 فروردین 1403 - 00:52

10
مهر
نكاتی در مورد سقط جنین

نكاتی در مورد سقط جنین

از دست دادن جنین برای خانم‌ها و البته اعضای خانواده بسیار سخت و غیرقابل تحمل است. هنگامی كه یك زن باردار می‌شود و رشد جنین را در رحم خود احساس می‌كند.

تحریریه زندگی آنلاین- گروه كودك سالم

 

 

از دست دادن جنین برای خانم‌ها و البته اعضای خانواده بسیار سخت و غیرقابل تحمل است. هنگامی كه یك زن باردار می‌شود و رشد جنین را در رحم خود احساس می‌كند. حس شگفت‌انگیز و شادی خاصی دارد. این حس همان احساس مادر شدن است.

ولی هنگامی كه بارداری به شكست برمی‌خورد و سقط جنین اتفاق می‌افتاد، به سرعت همه رویاهای او درهم شكسته می‌شود و او دوران بسیار سختی را هم به لحاظ جسمی و هم روانی خواهد داشت كه لازم است اعضای خانواده از او به شدت مراقبت و به لحاظ ذهنی و جسمی او را حمایت كنند. اگر باردار هستید، باید بسیار مراقب علائم سقط جنین باشید.

 سقط جنین چیست؟

زمانی كه جنین به هر دلیلی نتواند به طور مستقل به زندگی خود در رحم ادامه دهد، خانم باردار دچار خونریزی شده و سقط خود به خودی صورت می‌گیرد. هرگونه لكه‌بینی و خونریری واژینال، به خصوص در ماه‌های اولیه بارداری می‌تواند نشانه‌ای از سقط جنین باشد. خونریزی واژینال در اوایل حاملگی بسیار رایج است.

 علائم سقط جنین

 فقدان علائم حاملگی همچون تهوع و یا تورم سینه

 خونریزی و یا لكه‌بینی كه هر لحظه شدیدتر می‌شود.

 خروج لخته‌های بزرگ و غلیظ خون از بدن

 درد و گرفتگی قسمت انتهایی و تحتانی شكم كه ممكن است به اندام تناسلی و یا كفل نیز منتقل شود.

 علل سقط جنین

 زنانی كه دچار كمبود هورمون پروژسترون هستند، به خصوص در نیمه دوم سیكل قاعدگی (فاز لوتئال) ممكن است با خطر سقط مواجه شوند.  در بیش از نیمی از سقط جنین‌ها در 13 هفته اول، اختلالات كروموزومی دیده می‌شود. احتمال سقط در بارداری با مشكل ژنتیكی 95 درصد است كه در این موارد جنین خود به خود سقط می‌شود.  حدود 15 درصد از سقط جنین‌ها در سه ماهه دوم به دلیل ناهنجاری‌های رحمی و فیبروم و یا مشكلات دهنه رحم رخ می‌دهد.

این شرایط منجر به تولد نوزاد نارس نیز می‌شود.  مطالعات نشان می‌دهد كه 19 درصد از سقط جنین‌های رخ داده در طول سه ماهه دوم ناشی از مشكلات بند ناف است. مشكل در جفت نیز ممكن است به سقط جنین منجر شود.  اختلالات سیستم ایمنی مانند آنتی‌بادی‌‌های ضدفسفولیپدها نیز می‌توانند موجب لخته شدن خون در جفت و كاهش سرعت جریان خون در بدن جنین و در نهایت مرگ آن بشود. 

عفونت‌هایی مثل سیفلیس، مایكوپلاسما، توكسوپلاسموز و مالاریا نیز می‌تواند موجب سقط جنین شود.  آبله مرغان از دیگر بیماری‌ها و علت پنجم سقط جنین‌ است.  سن یكی از دلایل دیگر سقط است. بالا بودن سن مادر خود می‌تواند ایجاد مسائل دیگری همچون بهداشت ضعیف، بیماری، عدم تعادل هورمونی را به همراه داشته باشد كه همه این عوامل خود با یك حاملگی سخت همراه خواهند بود.

 نكاتی برای جلوگیری از سقط جنین

 از انجام كارهای سنگین خودداری كرده و استراحت كنید. البته در برخی موارد استراحت نیز تأثیری بر پیشگیری از بارداری نخواهد داشت.

 از ورود هر جسم خارجی به داخل واژن خودداری كنید؛ حتی تامپون

 هیچ رابطه جنسی نداشته باشید تا علائم ظرف مدت یك هفته كاملاً از بین بروند.

 در برخی شرایط ممكن است، گروه خونی مادر و جنین ناسازگار باشد. اگر نمونه خونی مادر RH منفی باشد اغلب اوقات با مشورت پزشك دارویی تجویز می‌شود تا از تعامل خون مادر و جنین پیشگیری شود.

 مصرف كافئین را كاهش دهید.

 مراقب فشار خون و دیابت خود باشید.

 در صورت ابتلا به عفونت‌های باكتریایی و یا ویروسی به سرعت به فكر درمان باشید.

 حتماً به توصیه‌های پزشك خود عمل كنید و بدون مشورت او هیچ دارویی را خودسرانه مصرف نكنید.

 تسكین درد در زمان سقط جنین

اجازه دهید كه با گذشت زمان درد شما كاهش یابد. عجله‌ای برای خلاص شدن از این درد نداشته باشید؛ چرا كه هیچ چوب جادوئی برای خاموش كردن این درد و این احساس بد وجود ندارد. باید این واقعیت را بپذیرید و با شرایط زندگی كنار بیایید. اصلاً احساس گناه نكنید؛ چرا كه شما اصلاً مقصر نبوده‌اید و هر زنی یك روزی مادر می‌شود. مطمئن باشید. 

در مورد احساسات خود صادق باشید، زنی كه فرزند خود را از دست داده، ممكن است طیف متنوعی از احساسات را مانند غمگینی، افسردگی، گناه، خشم، تنهایی و شوك تجربه كند. این احساسات طبیعی هستند و تحت شرایط طبیعی در زندگی رخ می‌دهند و باید به آنها اذعان داشته باشید.  از خودتان مراقبت كنید.

این حادثه خارج از كنترل شما بوده است. مراقبت از خودتان نه تنها برای شما، بلكه برای همسرتان، پدر و مادر و حتی فرزندان دیگرتان نیز مهم است.  با یك مشاور صحبت كنید و از اطرافیان‌تان بخواهید كه به لحاظ روانی شما را حمایت كنند و به شما عشق بورزند. از رفت و آمد با افراد حساس و منفی‌گرا در این دوران خودداری كنید.

احساسات خود را روی یك كاغذ و یا دفتر خاطرات بنویسید.  احساسات خود را بیرون بریزید و افكار منفی را از خود دور كنید كه می‌تواند به راحتی شما را به سمت افسردگی سوق دهد.  اگر احساس كردید كه نمی‌توانید اندوه خود را با كمك همسر و اعضای خانواده از بین ببرید، حتماً به یك روانپزشك و یا مشاور مراجعه كنید.

 خود را سرگرم كنید و فعالیت‌ها و بازی‌های سرگرم‌كننده انجام دهید. انجام كارهای موردعلاقه‌تان، ذهن‌تان را از غم و اندوه دور می‌كند. به كلاس موسیقی و یا باشگاه ورزشی بروید.

 

برچسب ها: سقط جنین، جنین، سقط جنین چیست، دلایل سقط جنین، پیشگیری از سقط جنین، مراقبت از جنین، علایم سقط جنین تعداد بازديد: 1055 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز