Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 13 آذر 1403 - 22:30

26
مرداد
نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است

نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است

زنان اغلب یک هفته و حتی گاهی زودتر از موعد خونریزی پریود خود با علائم و ناراحتی‌های فیزیکی و خلقی مواجه می‌شوند. بسیاری از زنان علائم سندرم پیش از قاعدگی یا همان نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است را تجربه می‌کنند.

 

نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است

زنان اغلب یک هفته و حتی گاهی زودتر از موعد خونریزی پریود خود با علائم و ناراحتی‌های فیزیکی و خلقی مواجه می‌شوند. بسیاری از زنان علائم سندرم پیش از قاعدگی یا همان نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است را تجربه می‌کنند. این در حالی است که برخی علائم شدیدتری نسبت به سایرین دارند. تغییر هورمون‌ها مسئول بروز این تغییرات ناراحت کننده هستند. اما به هر حال آشنایی با این نشانه‌ها برای هر زنی واجب است.

آکنه

آکنه یکی از علائم پیش از قاعدگی است که نشان می‌دهد به زودی وارد دورۀ خونریزی ماهانۀ خود خواهید شد. نوسانات هورمونی از جمله افزایش سطح پروژسترون در میانۀ سیکل قاعدگی باعث تحریک سبوم می‌شود و افزایش سطح هورمون مردانۀ تستوسترون قبل از وقوع قاعدگی می‌تواند این شرایط را بدتر کند, در نتیجه بروز آکنۀ قبل از قاعدگی را به دنبال داشته باشد. 

در واقع، با چنین تغییراتی در بدن، منافذ با چربی‌های اضافی، کثیفی و سلول‌های مرده مسدود می‌شوند که بسته به فرد مبتلا و شرایط بدنی وی، منجر به بروز جوش‌های سر سیاه، سر سفید، جوش پاپول، جوش ندول و کیست می‌شود.

راهکارهای درمانی

برای درمان آکنۀ قبل از پریود می‌توانید از برخی راهکارهای زیر استفاده کنید:

  • بسته به نظر پزشک می‌توانید از قرص‌های ضد بارداری برای پیشگیری از آکنۀ قبل از قاعدگی استفاده کنید.
  • با حفظ وزن سالم تا حدی این موضوع را کنترل کنید؛ زیرا چاقی می‌تواند تعادل طبیعی هورمون‌های شما را به هم بزند و قبل از پریود باعث بروز آکنه شود.
  • رعایت بهداشت قبل از روزهای قاعدگی به کم شدن میزان آکنه کمک خواهد کرد.
  • در شرایط بروز آکنۀ شدید ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک‌ داشته باشید.

سینه‌های دردناک

سینه‌های دردناک، از نشانه‌های رسیدن پریود

از نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است، درد سینه و تورم آن است. تغییرات هورمونی از جمله افزایش سطح پروژسترون باعث متورم شدن غدد شیر و در نتیجه افزایش درد در سینه و حساسیت آن می‌شوند. تجربۀ درد سینۀ قبل از قاعدگی یک هفته پیش از بروز آن کاملاً طبیعی است و جای نگرانی ندارد. با این حال می‌تواند برای بسیاری از افراد، ناخوشایند و آزار  دهنده باشد.

راهکارهای درمانی

اگر برای شما هم سؤال است که چگونه درد و تورم سینه را در خانه کاهش دهیم، شاید توجه به موارد زیر برای شما چاره ساز باشند:

  • ویتامین‌ها و مواد معدنی مناسب را در برنامۀ غذایی خود بگنجانید. از جملۀ این موارد که ممکن است به تسکین علائم شما کمک کنند، ویتامین ب 6، ویتامین ای و منیزیوم هستند.
  • انجام ورزش اگرچه در این زمان سخت است، اما توصیه می‌شود. در واقع ورزش باعث ترشح هورمون اندروفین در بدن می‌شود که به عنوان یک مسکن طبیعی عمل می‌کند.
  • بر اساس یک مطالعه، مصرف نمک می‌تواند با افزایش درد سینه مرتبط باشد. زیرا به احتباس آب کمک می‌کند. شما نیز باید قبل از قاعدگی از مصرف مواد غذایی ناسالم مثل چیپس خودداری کنید. 
  • ایبوپروفن می‌تواند به کاهش درد این دوران کمک کند، با این حال شاید بخواهید از درمان‌های طبیعی مثل ریشۀ قاصدک برای کاهش درد استفاده کنید.

نوسانات خلقی

نوسانات خلقی، از نشانه های رسیدن پریود

هنگامی که سطح هورمون‌های بدن زنان تغییر می‌کند، نوسانات خلقی به علامتی رایج تبدیل می‌شوند. در این زمان ممکن است خلق و خوی شما به طور مداوم در نوسان باشد، بدون اینکه علت خاصی برای آن وجود داشته باشد. 

این علائم از سندرم پیش از قاعدگی، به دلیل تأثیر هورمون‌ها بر مواد شیمیایی مغز (افزایش و کاهش انتقال دهنده‌های عصبی) رخ می‌دهند. حالتی که ممکن است باعث عصبانیت، پرخاشگری، حالت غمگین یا استرس و اضطراب و به دنبال آن، بروز برخی دیگر از علائم ناخوشایند در شما شود.

راهکارهای درمانی

برای کنترل نوسانات خلقی قبل از پریود، ممکن است روش‌های کمکی زیر مؤثر باشند:

  • مصرف غذاهای سالم مانند میوه و سبزیجات، کاهش مصرف قند و غذاهای پرچرب و مصرف آب کافی می‌توانند کمک کننده باشند.
  • فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌ روی، دوچرخ ه‌سواری و یوگا می‌توانند به تنظیم هورمون‌ها کمک کنند و احساس استرس و اضطراب را کاهش دهند.
  • انجام تکنیک‌های تنفسی، مدیتیشن و یا یوگا می‌توانند کمک کننده باشد.
  • اطمینان حاصل کنید که شما به مقدار کافی استراحت دارید و برنامۀ خواب خود را بهبود دهید.
  • مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه برای استفاده از ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی مناسب می‌تواند مفید باشد.

خستگی و بی خوابی

اگر از آن دسته افرادی هستید که چند روز قبل از پریود احساس خستگی دارید یا اینکه دچار بی خوابی شده‌اید، اصلاً نگران نباشید. این نشانه‌ها تنها علائمی از نزدیک شدن به دورۀ قاعدگی شما هستند. بسیاری از زنان قبل از شروع قاعدگی با تغییراتی در چرخۀ خواب خود مواجه می‌شوند که می‌توانند بین 3 تا 6 روز قبل از شروع خونریزی پریود رخ دهند. 

در کنار بی خوابی، احساس خستگی و کمبود انرژی هم از دیگر نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است، محسوب می‌شوند. خستگی ممکن است همراه با خواب آلودگی باشد و دلیل آن گاهی اوقات به تغییرات خواب برگردد.

راهکارهای درمانی

اگر شما هم دچار خستگی و بی خوابی قبل از پریود هستید، شاید موارد زیر برای مدیریت این دوران به شما کمک کنند:

  • در روزهای منتهی به پریود سعی کنید بیشتر استراحت کنید و بخوابید.
  • ورزش را در دستور کار قرار دهید.
  • در طول ماه خصوصاً قبل از قاعدگی نور خورشید بیشتری دریافت کنید.
  • رژیم غذایی سالم را حفظ کنید.
  • کمتر نمک یا شکر مصرف کنید و به جای آن کلسیم بیشتری را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  • در مورد مشکلات خواب خود استرس زیادی نداشته باشید. به یاد داشته باشید که این حالت موقتی است و زمانی که پریود شما تمام شود بهبود می‌یابد. 

سردرد

بسیاری از عوامل می‌توانند منجر به بروز سردرد شوند که سابقۀ خانوادگی و سن از جملۀ آن‌ها هستند. با این وجود، شاید متوجه ارتباط بین تغییرات هورمونی نزدیک به زمان قاعدگی با سردرد شده‌اید. مانند سایر موارد گذشته، تغییرات هورمون‌ها عاملی برای تغییرات شیمیایی مغز و بروز سردرد هستند. در حالی که اگر سطح استروژن ثابت باشد، سردرد می‌تواند بهبود پیدا کند. 

راهکارهای درمانی

با وجود اینکه سردرد قبل از قاعدگی بسیار ناخوشایند است، اما شما در بسیاری از مواقع می‌توانید از وقوع آن پیشگیری یا آن را کنترل کنید:

  • از تمرینات آرامش بخش برای کاهش استرس خود استفاده کنید. استرس یک محرک برای سردرد است.
  • ماساژ نواحی دردناک یا استفاده از یخ در این نواحی می‌تواند کمک کننده باشد. برای استفاده از یخ، آن را در یک کیسه گذاشته و درون حولۀ نازک بپیچید. 
  • مسکن‌های بدون نسخه مثل ایبوپروفن باعث تسکین سردرد می‌شوند.
  • استفاده از روش پیشگیری از بارداری هورمونی می‌تواند الگوهای سردرد را تغییر دهد و باعث بهبود برخی از افراد شود.

 

در این راهنما نشانه‌های نزدیک بودن پریود و راهکارهای رفع این علائم را با شما به اشتراک گذاشتیم. از دیگر نشانه هایی که می گوید که روز پریود شما نزدیک است، می‌توانیم به مواردی همچون یبوست و اسهال، نفخ و گاز گرفتگی شکم، گرفتگی عضلات، افزایش تحریک پذیری و احساس افسردگی اشاره کنیم. در صورت شدید بودن علائم خود حتماً از پزشک متخصص زنان کمک بگیرید.

برچسب ها: سلامت زنان، سندرم پیش از قاعدگی، چرخه قاعدگی، پریود، PMS تعداد بازديد: 62 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز