در شیشه های عینک برای محافظت از اشعه ماورای بنفش از مولکول هایی به نام کرموفور استفاده می شود. این مولکول ها تاثیر چندانی در رنگ شیشه ندارند اما باعث جذب و فیلتر کردن اشعه ماورای بنفش می شوند، بنابراین اگر در عینک های با رنگ شیشه تیره از مولکول های کرموفور استفاده نشده باشد، تاثیری در جلوگیری از اشعه ماورای بنفش ندارند.
اکنون عینک های آفتابی با رنگ های خاکستری و قهوه ای و سبز و زرد در بازار وجود دارند. شیشه های خاکستری و قهوه ای معمولا باعث تغییر رنگ های طبیعی نمی شوند اما شیشه های سبز رنگ های طبیعی را تغییر و باعث اختلال در دید رنگ ها می شود.
بیشتر بخوانید:
نکاتی درباره خرید عینک آفتابی برای آقایان
مشخصات یک عینک آفتابی خوب و استاندارد
شیشه های زرد باعث جذب رنگ آبی می شود که بیشترین تفرق نور را در چشم ایجاد می کند به همین دلیل ورزشکاران و کوهنوردان استفاده از این نوع شیشه را به دلیل دید خوب در آفتاب ترجیح می دهند.
شیشه های پلاریزه نیز به علت از بین بردن درخشندگی و خیرگی( (Glare مورد استفاده دریانوردان و کسانی است که ساعاتی از روز را در سطح آب یا در ساحل می گذرانند.
شیشه های فتوکرومیک که در مجاورت اشعه ماورای بنفش تیره می شوند در حداکثر تیرگی خود درصد بسیار بالایی از اشعه ماوراء بنفش تابیده شده بر چشم را جذب می کنند.
باید دانست که عینک آفتابی ایده آل باید خاصیت جذب تقریبا کامل اشعه ماورای بنفش را داشته باشد. رنگ شیشه یا طلق آن مانع دید طبیعی رنگ ها نشود(ترجیحا خاکستری)؛ این مورد در تشخیص علائم رانندگی اهمیت دارد. همچنین تیرگی رنگ آن مناسب باشد و مانع دید طبیعی نشود. از سوی دیگر مانع ورود آفتاب از اطراف چشم نشود. همچنین نباید مانع ایجاد خیرگی Glare در چشم شود. شیشه یا طلق عینک آفتابی نباید قدرت(شماره) ناخواسته داشته باشد. همچنین شیشه یا طلق آن نباید خراش داشته باشد. سبک و راحت هم باید باشد.
تمام خصوصیات فوق می تواند در یک عینک آفتابی با قیمت مناسب وجود داشته باشد و برعکس ممکن است تمام خصوصیات مذکور در یک عینک گران قیمت وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید:
مدل های جدید عینک هشت ضلعی
6ویژگی یک عینک آفتابی استاندارد