Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 11 اردیبهشت 1403 - 07:19

14
مهر
ماساژ سنگ داغ چیست؟

ماساژ سنگ داغ چیست؟

ماساژ یکی از راه‌های بهبود بخشیدن به فعالیت‌های بدن است. با استفاده از آن، حتی می‌توان بیماری‌های زیادی را هم درمان کرد. ماساژ سنگ داغ یکی از انواع ماساژ است که امروزه در جهان، طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

تحریریه زندگی آنلاین : ماساژ یکی از راه‌های بهبود بخشیدن به فعالیت‌های بدن است. با استفاده از آن، حتی می‌توان بیماری‌های زیادی را هم درمان کرد. ماساژ سنگ داغ یکی از انواع ماساژ است که امروزه در جهان، طرفداران بسیاری پیدا کرده است.سرآغاز بهره‌گیری از ماساژ سنگ داغ به هزاران سال قبل در دوره بومیان آمریکا بازمی‌گردد. آن‌ها از سنگ‌های داغ برای تسکین دردهای عضلانی استفاده می‌کردند. ماساژ درمانی مدرن نیز در عصر حاضر توسط ماساژوری آریزونا به نام ماری نلسون گسترش یافت. خانم نلسون به صورت تصادفی در حین استحمام خواهرزاده خود، روند ماساژدرمانی سنگ داغ را تکامل بخشید. او به اقصی نقاط مختلف در دنیا سفر کرد و روش‌های ماساژ سنگ داغ را به افراد متعددی آموزش داد.ماری نلسون تکنیک‌ها و مهارت‌های جدیدی را در خصوص این قبیل ماساژ درمانی کشف کرد و لقب لاستون تراپی و تکنیک‌های جدید را کسب کرد.مدتی پس از خانم نلسون، فیزیوتراپیست‌ها متدهای جدیدی را با هدف تکامل این تکنیک درمانی ارائه کردند و درخصوص تسریع روند درمان بیماران مختلف از آن استفاده کردند.

 بیشتربخوانید:

فواید ماساژ از دیدگاه طب سنتی ایرانی

 

 

ماساژ سنگ داغ چیست؟

ماساژ سنگ داغ نوعی روش ماساژدرمانی به وسیله سنگ‌های داغ است که آرامش و تمرکز ذهنی را در بدن حاکم می‌کند.به طور کلی تمامی ماساژ درمانی‌ها با هدف آرامش روحی و جسمی صورت می‌گیرند. اما ماساژ درمانی سنگ داغ به موجب انتشار حرارت و انقباض ماهیچه‌های مسدودی روند درمان سریع‌تری دارد.ماساژ سنگ داغ یکی از زیرشاخه‌های فیزیوتراپی محسوب می‌شود. یکی از تصورات اشتباهی که در میان عامه مردم در خصوص تکنیک ماساژ درمانی سنگ داغ در فیزیوتراپی گسترده است، این است که سنگ‌تراپی عملکردی دردناک است و پوست را می‌سوزاند.این درحالی است که سنگ‌های منتخبی در این نوع ماساژدرمانی، کاملاً استاندارد هستند و به منظور تضمین ایمنی سلامت بیمار تا دمای ۱۱۰ درجه فارنهایت گرم می‌شوند.در حقیقت بهره‌گیری از سنگ‌های منحصر به فرد است که ماساژ سنگ داغ را خاص جلوه می‌دهد. تراپیست‌ها در راستای ماساژ سنگ داغ از سنگ‌های آتشفشانی، مرمر و سالت استفاده می‌کنند. جنس سنگ‌های مورد استفاده سالت است و سرشار از آهن است. لذا حرارت را در خود نگه می‌دارند.این قبیل سنگ‌ها از رودخانه جمع‌آوری می‌شوند و به موجب جریانات مداوم آب صاف و نرم هستند. طبق بررسی‌های انجام‌شده ماساژ سنگ داغ برای افراد با طبع سرد بازدهی بیشتری دارد. 

 

روش انجام ماساژ سنگ داغ

ماساژ سنگ داغ به صورت کاملاً برهنه صورت می‌گیرد. تراپیست قبل از آغاز ماساژدرمانی نوعی سنگ‌های مخصوص نظیر سالت، مرمر و آتشفشانی را داخل آب گرم حرارت می‌دهد و در روغن آغشته می‌کند. سپس سنگ‌ها را بر اساس نقاط مختلف بدن در اندازه‌های مختلف جدا می‌کند.ماساژور با بهره‌گیری از تکنیک‌های ماساژ روغن، این سنگ‌های داغ را بر روی نقاط کلیدی بدن نظیر دو طرف ستون مهره‌ها، ساق پا، پیشانی، میان انگشتان پا و بر روی کف دست‌ها  قرار می‌دهد. او به منظور نفوذ گرما در اعماق ماهیچه‌های تنش‌زا سنگ‌ها را به آرامی بر روی سطح پوست فشرده می‌کند. ماساژور پس از اتمام این مراحل، سنگ مرمر یخ را بر روی برخی نقاط قرار می‌دهد، تا تعادل گرما و سرما را در بدن ایجاد کند.در اکثر موارد بازه زمانی مورد نیاز برای انجام ماساژ درمانی سنگ داغ، میان ۶۰ الی ۹۰ دقیقه است. 

 بیشتربخوانید:

فواید ماساژ از دیدگاه طب سنتی ایرانی

 

 

مزیت‌های ماساژ سنگ داغ

در فرایند ماساژ سنگ داغ، حرارت موجود در سنگ‌ها به بافت‌های درونی بدن و عروق نفوذ پیدا می‌کنند و به موجب رفع انسداد رگ‌های خونی، عملکرد سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشند. با شکل‌گیری گردش مناسب خون در بدن، روند اکسیژن‌رسانی به اقصی نقاط بدن به‌خصوص ماهیچه‌ها بیشتر می‌شود. بدین جهت خستگی‌ها، گرفتگی‌ها و دردهای عضلانی درمان می‌شوند.لازم به ذکر است گرما و وزن مناسب سنگ‌ها در ماساژ سنگ داغ، موجب نرم شدن بافت‌های اسپاسمی در بدن می‌شوند. عضلات و بافت‌های اسپاسمی به شدت سفت و سخت هستند که با قرارگیری در معرض گرمای سنگ‌ها، ریلکس یا به عبارتی شل می‌شوند. علاوه براین، بستر سنگی انرژی در خور توجهی را به بدن منتقل می‌کند.

 

 از دیگر مزایای بهره‌گیری از ماساژ سنگ داغ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 درمان درد به خصوص کمر

 درمان دردهای ناشی از آرتروز

 رفع بی‌خوابی

 کاهش افسردگی و استرس

 رفع گرفتگی‌های عضلانی 

 منعطف‌سازی مفاصل

 تعدیل هماهنگی بدن

 آرامش‌بخش

 ارتقای سلامت قلب و عروق

 تسکین سیستم اعصاب مرکزی: به موجب قرارگیری سنگ‌های داغ بر روی ستون فقرات

 دفع سموم از بدن

 مناسب برای بیماران مبتلا به فیبرومالژیا

 تقویت بافت‌های آسیب‌دیده

 

محدودیت‌های ماساژ سنگ داغ

ماساژدرمانی سنگ داغ برای بانوان باردار، کودکان، افراد مبتلا به سرطان، دیابتی، فشار خون بالا و مبتلا به نارسایی‌های قلبی توصیه نمی‌شود. دیابت در روند عملکرد اعصاب و رگ‌های خونی قسمت‌های پایین‌تنه (پاها و انگشتان پا) تداخل ایجاد می‌کند. افراد مبتلا به دیابت به‌مرورزمان احساس درد، زخم و سوختگی را در پاها و دست‌ها از دست می‌دهند. لذا احتمال دارد در طی انجام ماساژ متوجه داغ بودن بیش‌ازحد سنگ‌ها نشوند و تراپیست را از این قضیه مطلع نسازند. همچنین بهره‌گیری از این ماساژدرمانی برای افرادی که به موجب مصرف دارو، از غلظت خونی بسیار کمی برخوردار هستند، محدودیت دارد.  در ادامه برخی بیماری‌هایی را که احتمال دارد به وسیله ماساژ سنگ داغ تشدید شود را بیان می‌کنیم:

عارضه عروق واریسی، میگرن، صرع، تومور، زخم‌های پوستی(باکتری‌های موجود در روغن روند تکثیر عفونت‌های زخم را شدید می‌کنند)، ایمپلنت فلزی، نواحی تضعیفی یا سوختگی

برچسب ها: ماساژ درمانی، ماساژ، ماساژ سنگ داغ تعداد بازديد: 324 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز