لازم به یادآوری است که رنگ کردن موها امری ساده نبوده و از آن جایی که یک فرآیند شیمیایی است احتیاج به توجه و تجربه دارد.
به ویژه خانم های با موهای تیره که در صدد بلوند کردن موهای خود باشند می بایست مراقبت های لازمه را بکار برده و از آن جایی که روشن کردن موها احتیاج به دکلره کردن آنها دارند، چنين افرادی می بایست با روش درست دکلره کردن موها اشنا شوند. در این مقاله به این مسئله بیش تر پرداخته شده و دکلره کردن صحیح موها اموزش داده شده است.
دکلره یا دکلراسیون به زبان ساده به عمل برداشتن رنگ مو گفته می شود؛ که نتيجه ی آن تغيير رنگ پیگمنت های مو یا رنگدانه های مو از ساختمان مو بوده و رنگ مو را از تیره به روشن تبدیل ميکند .
مواد لازم براي دکلره کردن مو
پودر دکلره
پودر های دکلره بسیار متنوع بوده و مارک های مختلفی در بازار موجود هست اما بطور کلی به سه گروه تقسیم ميشود .
پودر دکلره آبی:قویترین پودر موجود در بازار است؛ که تنها براي دکلره کامل مو استفاده ميشود . تنها براي رنگ مو های کاملاً مشکی استفاده ميشود . از پودر دکلره رنگ آبی براي هایلایت ها استفاده نکنید. درصورتی که داخل فویل استفاده شود سریعا داغ کرده و احتمال اسیب به مو در این وضعیت بیش تر و کنترل کار سخت تر است.
پودر دکلره سفید :این پودر ملایمتر است و سرعت فرآیند شیمیایی متوسطی دارد؛ و براي استفاده در هایلایت با فویل مناسب ترین مورد است.
پودر دکلره بنفش:روند شیمیایی ضعيف تری دارد، بدین ترتیب بیش تر براي دکلره کردن مو های صورت و بدن استفاده ميشود . اما گاهی براي مو های حساس نسبت به دکلره یا هایلایت هم قابل استفاده است.
اکسیدان:
کامل کننده رنگ مو و پودر دکلره بوده و یک کاتالیزور بسیار مهم در فرآیند شیمیایی کار ما به حساب می آید . اکسیدان ها به ۳ دسته تقسیم میشوند که هر کدامیک استفاده خاص خود را دارند.
اکسیدان% ۶ (شماره 1)براي دکلره کردن مو های صورت و بدن، براي رنگ کردن مو ها و گاهی براي هایلایت و دکلره مو های بسیار نازک و اسیب پذیر استفاده می کنیم.
اکسیدان% ۹ (شماره 2) معمولاً براي هایلایت ها و دکلره کردن جنس موی معمولی( نه خيلي نازک و نه خيلي ضخیم) استفاده ميشود .
اکسیدان% ۱۲ (شماره 3) را براي هایلایت و دکلره مو های خيلي زمخت که به آسانی رنگ باز نمی کنند استفاده می کنیم. منظور مو های به رنگ مشکی شبق و قهوه ای بسیار تیره هستند که نسبت به مواد دکلره عکس العمل کمی از خود نشان میدهند .
• تونر که براي تمیز کردن رنگ موی نارنجی اولیه و تبدیل آن به رنگ موی موردپسند ميشود .
• یک ظرف پلاستیکی براي به هم زدن مواد
• فرچه پلاستیکی براي به هم زدن مواد
• شامپو و کاندیشنر براي شستشو موها
• دستکش
پایه های دکلره:
۱- قرمز
۲- قرمز نارنجی
۳- نارنجی قرمز
۴- نارنجی
هر موقع موها به هر یک از چهار رنگ بالا برسد می گوییم مو در حد دکلره ی ضعيف رنگ باز کرده و مو ديگر بیش تر از این مقاومت نداشته است. بنا براین
رنگهای انتخابي براي این پایه ها میتواند حاوی قهوه ای متوسط( پایه ی چهار) بلوطی، مسی، آکاژو، فندقی تیره و قهوه ای صدفی باشد.
۵- نارنجی زرد
۶- زرد نارنجی
۷- زرد( پایه ی زرد را پاستیل هم می گویند )
به این سه پایه دکلره ی متوسط ميگويد . رنگهای آکاژو، قهوه ای روشن، بلوند تیره، رنگهای خاکستری رنگ پایه ی پنح و شش میتواند رنگهای انتخابي باشد.
۸- زرد روشن
۹- زرد خيلي روشن
۱۰- ۱۱- ۱۲- پلاتینه تا سفید میباشد .
به این دو پایه دکلره ی قوی ميگويند بلوند روشن. بلوند طلایی. بلوند خاکستری و بلوند زیتونی میتواند از رنگهای انتخابي باشد.
دکلره بر روی موهای طبيعي و غیر طبيعي:
۱- چنانچه مو طبيعي باشد بعد از دکلره از رنگ تیره به رنگ زرد خيلي روشن و تا پلاتینه تغيير ميکند .
۲- چنانچه قسمتی از موها رنگ شده باشد و یا دریچه های مو خيلي ریز باشد امکان دارد بعد از دکلره رنگ مو به قرمزی یا نارنجی بزند.
۳- اگر مو قبلا به وسیله ی رنگهای گیاهی یا خضاب و حنا و رنگهای تیره ی شیمیایی رنگ شده باشد، دکلره به سختي انجام شده یعنی تنها به رنگ سبز می رساند.
شیوه انجام دکلره:
اول پودر دکلره سفید و اکسیدان 2( از اکسیدان 12%( اکسیدان شماره 3) براي موهای مقاوم و از اکسیدان 9%( شماره 2) براي موهای ضعيف و نازک استفاده کنید) را ترکیب می کنیم( غلظت مواد به دست آمده باید بصورت ماست باشد).
موها را به چهار قسمت تقسیم کنید 2 سانت از ریشه فاصله می دهیم و ساقه مو را به مواد دکلره اغشته می کنیم. براي اغشته نشدن ریشه ها به ماده های دکلره میتوان بین موها پنبه گذاشت. زمان انتظار براي رنگ گرفتن بستگی به جنس و مقاومت مو دارد معمولاً نیم ساعت صبر می کنیم موها را می شوییم. مجدد مواد را با اکسیدان6%( شماره 1) درست می کنیم و ریشه و ساقه را با هم مواد می گذاریم.
مرتب موها را چک می کنیم زمانیکه به پایه موردنظر رسید موها را می شوییم و از رنگساژ یا رنگ مورد نظر استفاده می کنیم.
نکته:موقع دکلره مدام باید مو را کنترل کرد چنانچه تکه ای از مو را برداشتید و کشیدید اگر کش آمد فورا باید مو رابشویید برای این که مو ديگر مقاومت ندارد و مکث بیش تر سبب سوختگی مو ميشود .
در صورتی که موها نارنجی یا بد رنگ بودند نگران نباشید و به سراغ تونر بروید. هر تونر بصورت خاصی مصرف شده و باید به دستورالعمل های آن توجه کنید تا بدانید چه موقع و چند دقیقه می بایست از تونر استفاده کنید.
پس از آن که بر اساس دستورالعمل از تونر استفاده کرده و آن را روی موهای خود نگه داشتید، بار ديگر موها را با شامپو و کاندیشنر بشویید.
نکته:براي جلوگيري از اسیب دیدن موها اگر داخل پودر دکلره قسمت ساقه را نمک بزنیم و قسمت ریشه را شکر بزنیم اسیب دیدگی مو کم تر ميشود .
بهتر است از شامپوهای بنفش براي شستشو موها استفاده کنید تا احتمال نارنجی شدن رنگ مو را تا حد زيادي کاهش دهند. پس از شستشو موها، رنگ موهای دکلره شده را کنترل کنید و اگر به رنگ پایه موردنظر نرسیده بود باید مجدد موها را دکلره نمایید. معمولاً افرادی که دارای رنگ مو مشکی و قهو ه ای تیره هستند به دو بار دکلره کردن موها احتیاج دارند.
چطور رنگساژ کنیم؟
به رنگی که پس از دکلره کردن روی موها می زنیم رنگساژ می گوییم. براي تهیه رنگساژ یک چهارم از تیوپ رنگ موردنظر را انتخاب کرده و اکسیدان و آب را بصورت یک به یک با رنگ مخلوط کرده تا به صورت ماست خيلي شل در بیاید. میتوانید براي شل تر شدن مخلوط ، آب بیشتری اضافه کنید؛ رنگساژ را روی موی خیس زده و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه بشویید. درصورتی که رنگساژ در ۵ دقیقه هم پاسخ داد، می توانیم مو را بشوییم. روش زدن رنگساژ روی مو مثل شامپو زدن است.
فوت های کوزه گری براي رنگساژ
چنانچه می خواهید که زردی مو را بگیرید از رنگ های سری دودی یا نقره ای استفاده کنید که زردی مو را خنثی کند.
چنانچه زردی مو زیاد است به میزان یک نخود رنگ بنفش را با رنگ اصلی آمیخته کنید، اگر می خواهید موهای تان زردی نداشته باشد هیچگاه سری طلایی براي رنگساژ بکار نبرید.
در رنگساژ بسته به حجم مو باید از رنگ روشن در فرمول به میزان بیش تر و از رنگ های تیره به میزان حداکثر یک نخود استفاده کرد.
چنانچه بخواهیم شدت تن زیتونی، طلایی و دودی را زیاد کنیم از واریاسیون های مربوط استفاده کنید.
منبع : بیتوته