Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 10:06

8
فروردین
خودخواهی چه به سر رابطه می آورد؟

خودخواهی چه به سر رابطه می آورد؟

رفتار‌هایی که ما برای راضی کردن خودمان پیش از دیدن نیاز‌های دیگران در پیش می‌گیریم تبدیل به عاداتی می‌شوند که دست کشیدن از آن‌ها دشوار است، اما غیرممکن نیست.

رفتار‌هایی که ما برای راضی کردن خودمان پیش از دیدن نیاز‌های دیگران در پیش می‌گیریم تبدیل به عاداتی می‌شوند که دست کشیدن از آن‌ها دشوار است، اما غیرممکن نیست. در این مطلب نگاهی می‌اندازیم به برخی عادات خودخواهانه‌ای که بر روابط‌مان سایه می‌افکنند و آن را زشت می‌کنند.

ما انسان‌ها تمایل داریم به نیاز‌های خودمان بیش از اندازه توجه کنیم و بیشتر به دنبال خواسته‌های خودمان باشیم تا دیگران. در دنیای امروز به سختی می‌توان کسی را پیدا کرد که اصلا خودخواه نباشد و برای همین وقتی کسی را می‌بینیم که واقعا خودخواه نیست، او را تحسین می‌کنیم.

رفتار‌های خودخواهانه‌ی ما می‌توانند جنبه‌های زشتی از رابطه‌مان باشند. رفتار‌هایی که ما برای راضی کردن خودمان پیش از دیدن نیاز‌های دیگران در پیش می‌گیریم تبدیل به عاداتی می‌شوند که دست کشیدن از آن‌ها دشوار است، اما غیرممکن نیست. در این مطلب نگاهی می‌اندازیم به برخی عادات خودخواهانه‌ای که بر روابط‌مان سایه می‌افکنند و آن را زشت می‌کنند.

خودخواهی‌هایی که به رابطه‌تان آسیب می‌زنند

وقت من

خیلی از ما گاهی نسبت به وقت‌های کوچک‌مان هم زیادی وسواس نشان می‌دهیم. چند بار پیش می‌آید که از جمله‌ی «وقتم هدر رفت» استفاده کنید؟ احتمالا بار‌ها در زندگی‌تان آن را به زبان آورده‌اید، شاید هم همین دیروز! وقتی صحبت از وقت و زمان می‌شود به راحتی ممکن است در دام خودخواهی بیفتیم، اما مدام به وقت خود اهمیت دادن خطرناک است. شما تنها آدم وجود در رابطه‌تان نیستید!

هرگز فراموش نکنید که در زندگی مشترک، زمان نیز مانند هر چیز دیگری مشترک است. به جای اینکه فکر کنید کاری که همین الان انجام می‌دهید، مهمتر از هر چیز دیگریست، قدمی به عقب بردارید و وقت و زمان همسرتان را نیز مدنظر قرار دهید. آیا همسرتان هم در برنامه ریزی شما نقشی دارد؟ اگر نه، پس باید رویه‌ی خود را اصلاح کنید. یک گفتگوی صمیمی و مثبت با همسرتان را ه. حل ترک عادت شماست.

نیاز‌های من

ما انسان‌ها خودخواهیم! وقتی سعی داریم با انسان دیگری رابطه‌ای برقرار کنیم، باز هم فقط به خودمان فکر می‌کنیم. بعضی‌ها راحت‌تر می‌توانند تمایلات خودخواهانه‌ی خود را تا حدودی کنار بزنند، اما برای عده‌ای دیگر واقعا سخت است. نیاز‌ها همیشه فیزیکی نیستند؛ همه‌ی ما نیاز‌های روحی و معنوی زیادی داریم.

شما باید همان رفتاری را که انتظار دارید همسرتان با شما داشته باشد نسبت به او انجام دهید. اگر همیشه فقط خواسته‌های خودتان الویت داشته باشند چگونه توقع دارید او جور دیگری رفتار کند؟ رابطه زناشویی به این معنی نیست که خودتان را فراموش کنید بلکه باید به نیاز‌های همسرتان هم اهمیت دهید و دلسوزانه رفتار کنید تا تعادل مطلوبی برقرار شود. تصور کنید وقتی همسرتان ببیند شما به نیاز‌ها و خواسته‌های او توجه دارید، برای شما چه فداکاری‌هایی خواهد کرد.

خودخواهی‌هایی که به رابطه‌تان آسیب می‌زنند

احساسات من

این جنبه از خودخواهی واقعا زشت و آزاردهنده است و متاسفانه به راحتی نیز تبدیل به یک عادت همیشگی می‌شود. وقتی در مورد مشکلات‌تان حرف می‌زنید، مخصوصا زمانی که چیزی شما را عصبانی کرده است، دور از انتظار نیست که طرف مقابل را بابت احساسی که دارید متهم کنید و مقصر بدانید. مراقب باشید در این دام گرفتار نشوید. احساسات شما مهم‌اند و باید آن‌ها را به زبان بیاورید، مخصوصا وقتی که می‌خواهید کاملا روراست و شفاف باشید، اما کلمات خود را هوشمندانه انتخاب کنید. احساسات شما هر چقدر هم که مهم باشند نباید ابراز آن‌ها به قیمت آزردگی همسرتان تمام شود.

برای شنیدن حرف‌های همسرتان وقت بگذارید و به همدیگر اجازه دهید احساسات هم را در موقعیت‌های گوناگون بدانید. بگذارید زمان‌هایی که با هم اختلاف دارید، فرصتی باشد برای به اشتراک گذاشتن موثر احساسات. شما این حق را دارید که چیز‌هایی را که منجر به خشم و رنجش‌تان شده‌اند بروز دهید، اما هرگز اجازه ندارید طرف مقابل را در موقعیتی قرار دهید که فکر کند احساسات او مهم نیستند. قوانین منصفانه جنگیدن را بلد باشید و به هم فرصتی برابر بدهید. جملات و کلماتی که از دهان شما خارج می‌شوند مسئولیت احساسات‌تا ن. را بر عهده دارند، بنابراین انتخاب واژه‌های مناسب هنر و مهارتی است که به آن نیاز دارید. این فرمول را فراموش نکنید: «من احساس .. می‌کنم وقتی که تو..، زیرا ..».

خودخواهی‌هایی که به رابطه‌تان آسیب می‌زنند

شکستن عادت زشت خودخواهی اصلا کار ساده‌ای نیست، اما قابل انجام است. یادتان باشد ارزش قائل شدن برای طرف مقابل، اولین قدم برای دور شدن از خودخواهی است. وقت شما همیشه هم فقط متعلق به خودتان نیست، این فقط شما نیستید که احساس دارید، فقط شما نیستید که نیاز‌ها و خواسته‌هایی دارید و تنها شما نیستید که باید مورد احترام باشید. تمرین کردن برای ترک عادت خودخواهی هر چقدر هم که دشوار باشد ارزشش را دارد، چون دست آورد‌های آن به رابطه‌ی شما رنگ و بویی تازه می‌دهد که هر دوی شما از آن سود خواهید برد.

منبع:برترینها

برچسب ها: دوستی، زندگی مشترک، خودخواهی، رابطه عاطفی، رفتار، رابطه تعداد بازديد: 3084 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز