ستاره حميدی ؛كارشناس ارشد روانشناسی
زنان و مردان روشهای اخلاقی خاص خود را دارند خصوصیاتی ارثی و اكتسابی كه به مرور زمان آن را درونی و بر طبق آن رفتار و عمل میكنند. برخی آموختهاند در زندگی مشترك در برابر هر واقعهای سریع عكسالعمل نشان دهند و برخی دیگر با آرامش و قدم به قدم پیش میروند.
تفاوت در نوع واکنشها و عملکردها تاثیر بسیاری بر روابط زوجین میگذارد. عدهای برای تصمیمگیری نیاز به زمان بیشتری جهت تجزیه و تحلیل مسائل داردند و در مقابل برخی سریعتر عمل می کنند .
تفاوت در تصمیمگیری و نوع واکنشها نسبت به مسائل روزمره زندگی زن و مرد را تحت تاثیر قرار داده و تنشهای بسیاری ایجاد می کند تا جایی که رفتارها سخت و غیر قابل تحمل میشود به عنوان مثالزنی كه سریع تصمیمگیری و عمل میكند
در برابر مردی كه با خونسردی تمامی امور را مدیریت میکند واكنش نشان داده و ممكن است وی را «بیخیال، خونسرد و یا ... بنامد و یا معكوس آن مرد زن را فردی عجول، بیملاحظه و.... خطاب کند». این جملات سبب آزردگی زوجین از یكدیگر شده و استمرار این برخورد به مرور زمان منجر به پررنگ شدن و ایجاد تنش مابین زوجین میشود .
بدیهیست یك فرد بالغ و عاقل به تنهایی قادر خواهد بود تمامی امور روزمره خود را مدیریت نماید آنچه سبب تفاوتها میشود نحوه عملكرد، سنجش و ارزیابی افراد از موقعیتها است.
هر فرد روند خاص خود را برای مدیریت زندگی خویش بر میگزیند و مسائل را به شکل منحصر به فرد خود مورد پردازش و تحلیل قرار می دهد ولی آنچه باید مد نظر قرار گیرد این است: «زمانی كه زن و مرد یك زندگی مشترك را شروع می کنند متعهد میگردند در تمامی امور هم پا و همراه هم قرارگیرند».
آموختن مهارتهای ارتباطی نقش بسزایی در زندگی مشترك خواهد داشت. در زمان تاهل حتی تصمیات فردی نیز بر زندگی طرف مقابل و یا فرزندان تاثیرات بسیاری میگذارد. با توجه به اهمیت موضوع شایسته به نظر میرسد زن و مرد تمامی تلاش خود را برای آموختن روشهای همراهی یكدیگر بیاموزند.
ممكن است زن و یا مرد احساس كند همسرش فردی عجول و یا برعكس خونسرد و بیخیال است و یا اینكه در مورد نحوه مدیریت زندگی اختلاف نظرهای بسیاری وجود داشته باشد البته بروز این موارد طبیعی به نظر میرسد.
اختلاف نظر امری اجتنابناپذیر است زوجین در مواقعی که نظرات یکسانی ندارند دو راه بیشتر پیش رو ندارند میتوانند با هم مخالفت و یكدیگر را با چسبهای متفاوت صدا زنند و زندگی خود و فرزندان را سرشار از استرس، تنش نمایند و یا اینكه سعی کنند تفاوتهای فردی یكدیگر را بپذیرند.
شاید در ابتدا مشكل به نظر میرسد ولی زمانی كه دو طرف سعی کنند یكدیگر را همانگونه كه هست بپذیرند و با استفاده از روشهای صحیح ارتباطی به توافق برسند مسلماً به مرور زمان این روش شان درونی شده و با شناخت بیشتری كه نسبت به یكدیگر پیدا كرده اند تصمیمات صحیح تری اتخاذ می کنند.
برای داشتن زندگی سعادتمند همراهی زوجین در تمامیمقاطع نه تنها كافی بلكه ضروری به نظر میرسد نگاه آینده نگرانه زوجین به روابطشان آموختن روشهای مناسب برای همقدم و همراه شدن با یكدیگر را در تمامیحیطههای زندگی مشخص خواهد نمود ...
برای خواندن بخش دوم - خوشبختی در دستان شماست - اینجا کلیک کنید.