به گزارش ایرنا، نکته مهم این است که مطمئن شوید گیاه شما به اندازه کافی آب برای رشد سالم خود دریافت میکند یا خیر، اما آب کافی چقدر است؟
هیچ پاسخ دقیقی برای چگونگی آب دادن به گیاهان وجود ندارد، اما قوانین کلی وجود دارند. شما با جستوجو در اینترنت میتوانید دستورالعملهای مخصوص آبیاری گیاه خود را در صفحههای مراقبت از گیاه پیدا کنید، اما این کار ممکن است برای شما چندان راحت نباشد یا تعداد بالای گیاهان آپارتمانی در خانه یا محیط زندگیتان به شما اجازه ندهد شرایط آبیاری همه آنها را به حافظه خود بسپارید.
گیاه شما اهل کجاست؟
در نظر داشتن محل واقعی زندگی گیاه یا خاستگاه آن به عنوان یک قاعده کلی میتواند راهگشا باشد. اگر یک کاکتوس در خانه دارید حتما میدانید که این گیاه متعلق به مناطق گرم و بیابانی است، پس به کمبود آب عادت دارد. اما اگر یک نخل مرداب در محیط زندگی خود نگه میدارید، باید بدانید که همانطور که از نامش مشخص است، محل زندگی آن مرداب است و نیاز دارد در آب غوطهور باشد. در واقع، گیاهان بیابانی میتوانند برای مدتی بدون آب به بقای خود ادامه دهند و زنده بمانند، در حالی که گیاهان جنگلهای بارانی و گرمسیری، بارانهای مرتب و رطوبت زیاد دیدهاند و به این شرایط برای بقا احتیاج دارند.
بیشتر بخوانید:
10دلیل خراب شدن کاکتوس ها
این قاعده کلی را بدانید
جدا از برخی گیاهان که نیاز به رعایت اصولی متفاوت در نگهداری و آبیاری دارند، اکثر گیاهان از نظر آبیاری میتوانند در یک چارچوب کلی قرار بگیرند. تقریباً همه گیاهان، فقط هنگامی که حدود دو سانتیمتر از سطح خاک گلدان آنها خشک میشود، نیاز به آبیاری دارند. در هر مرتبه از آبیاری باید گیاه را سیراب کرد. پس آبیاری یک استکان در روز به گیاه خود را متوقف کنید و تنها زمانی که خاک گیاه را خشک دیدید، به اندازه یک سوم حجم گلدان، آب بدهید و تا خشک شدن مجدد خاک صبر کنید. یک روش آسان برای بررسی اینکه آیا گیاه شما به آبیاری احتیاج دارد یا خیر، انجام آزمایش شیب انگشت است.
گیاه را چطور سیراب کنیم؟
هرگز وسوسه آبیاری بیش از حد به گیاه نشوید. آبیاری بیش از حد به همان اندازه برای گیاه مضر است که آبیاری کم. غرق کردن گیاه در آب میتواند باعث پوسیدگی آن شود. یکی از دلایلی که توصیه میکنیم گیاه خود را در گلدان نگه دارید این است که گلدانها سوراخهایی در قسمت پایین دارند که باعث زهکشی و خروج آب اضافه از گلدان میشود. بهترین راه برای آب دادن به گیاهان، قرار دادن آنها در سینک است. داخل آنها به قدری آب بریزید تا آب از سوراخهای کف گلدان خارج شود، سپس آنها را برای حدود نیم ساعت در سینک بگذارید تا آب اضافی تخلیه شود. اما اگر امکان این کار را ندارید، از یک زیرگلدانی نسبتا بزرگ استفاده کنید تا آن اضافه کامل از گلدان خارج شود.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در آبیاری گیاهان آپارتمانی
گیاهی که آب کمی دریافت کرده باشد معمولا دارای برگهای خشک، قهوهای یا زرد است و گیاهی که بیش از حد آبیاری شده باشد غالب دارای برگهای زرد و افتاده است.
اگر به تعطیلات میروید و نگران ترک گیاه خود هستید، چند راه وجود دارد که بتوانید آنها را زنده نگه دارید.
یک بطری پلاستیکی را آب و روی درِ آن چند سوراخ ایجاد کنید تا آب به شکل قطرهای از آن خارج شود، حتما از سرازیر شدن آب از بطری مطمئن شوید. سر بطری را داخل خاک گلدان قرار دهید تا آب آرام آرام در خاک نفوذ کند.
یک روش دیگر برای گیاهان کوچک، استفاده از پارچه مرطوب است. یک قسمت از پارچه مرطوب را در خاک قرار دهید و سمت دیگر را در یک لیوان آب بگذارید. از آنجا که گیاه به رطوبت بیشتری احتیاج دارد، آن را از طریق پارچه جذب میکند.
با این حال، بهترین راه حل این است که از یک دوست یا همسایه بخواهید به خانه شما برود و گیاهان را آبیاری کند. به خاطر داشته باشید که از آنها بخواهید آزمایش شیب انگشت را انجام دهند.