مرحله اول
میوه آووکادو را با دقت به دو نیمه تقسیم کنید، مواظب باشید به هسته میوه که در وسط آن قرار دارد، آسیبی وارد نکنید. با دقت هسته را جدا کنید و کنار بگذارید.از میوه آووکادو می توانید به عنوان یک خوراک استفاده کنید.
با احتیاط و بدون آسیب هسته آووکادو را جدا کنید
مرحله دوم
هسته آووکادو را با ملایمت بشویید به طوریکه کاملا تمیز شود و پرزهای میوه از آن جدا شوند. مواظب باشید، لایه قهوه ای رنگ دانه را از بین نبرید.
هسته آووکادو را با ملایمت بشویید، مواظب باشید، لایه قهوه ای رنگ دانه را از بین نبرید
مرحله سوم
هسته را طوری در دست نگه دارید که قسمت باریک آن رو به بالا باشد. چهار چوب خلال دندان را در قسمت وسط هسته با فاصله فرو ببرید. عمق فرو بردن خلال دندان ها در حدود 5 میلی متر باشد.
چهار خلال دندان را با فاصله فرو ببرید. عمق فرو بردن خلال دندان ها در حدود 5 میلی متر باشد
مرحله چهارم
در یک لیوان باریک و بلند تا لبه آن مقداری آب بریزید. بهتر است از لیوان های شیشه ای استفاده کنید. لبه لیوان باید به اندازه ای باشد که هسته به راحتی در آب قرار گیرد.
در یک لیوان باریک و بلند تا لبه آن مقداری آب بریزید
مرحله پنجم
هسته آووکادو به همراه خلال دندان ها را در لبه لیوان می گذاریم. خلال دندان ها باید روی لبه قرار بگیرند، به این ترتیب نیمی از هسته در آب قرار می گیرد.مطمئن شوید که نوک هسته رو به بالا و انتهای هسته در آب باشد، در غیر این صورت آووکادوی شما رشد نمی کند.
مرحله ششم
ظرف را در هوایی معتدل و در جایی ثابت قرار دهید و نزدیک پنجره یا مکانی با نور کم تا زمانیکه که هسته ریشه بزند و رشد کند.
هسته آووکادو را در لبه لیوان می گذاریم و نزدیک پنجره یا مکانی با نور کم قرار بدهید
مرحله هفتم
هر دو روز یکبار آب ظرف را عوض کنید. اجسامی( مانند قارچ، باکتری و تخمیر ها ) مانع رشد این فرآیند می شوند. مطمئن شوید که قسمت اصلی هسته همیشه در آب قرار دارد.
مطمئن شوید که قسمت اصلی هسته همیشه در آب قرار دارد
مرحله هشتم
چندین هفته زمان لازم است که هسته جوانه بزند. بعد از 2 الی 3 هفته ، لایه قهوه ای بیرونی آووکادو شروع به چروک شدن می کند. سرانجام پوستش می شکافد. دانه شروع به دو نیم شدن از بالا به پایین می کند. بعد از 3 الی 4 هفته ریشه شروع به جوانه زدن می کند.
بعد از چندین هفته، لایه قهوه ای بیرونی آووکادو شروع به چروک شدن می کند و می شکافد
مرحله نهم
همچنان آب دادن به هسته را ادامه دهید. مواظب باشید به ریشه آسیبی نرسانید. زمان کافی برای اینکه ریشه هسته پایدار و مقاوم شود را به هسته بدهید. بزودی ریشه از بالای هسته جوانه می زند. جوانه تا خورده آزاد می شود تا فرآیند رشد و بوجود آمدن برگ ها شروع شود.
زمان کافی برای اینکه ریشه هسته پایدار و مقاوم شود را به هسته بدهید
مرحله دهم
درختی نوپا. هنگامی که ریشه ها قوی و محکم هستند و ساقه اصلی شانسی دوباره برای برگ کردن دارد، درخت نوپای آووکادو شما آماده انتقال به خاک است. هسته را از ظرف آب بیرون آورده و خلال دندان ها را از آن جدا کنید.
وقتی ریشه ها قوی شدند و جوانه زد خلال دندان ها را از آن جدا کنید.
مرحله یازدهم
یک گلدان سفالی 20 تا 25 سانتی متری در نظر بگیرید و در آن تا حدود 2 سانتی متر به لبه آن مانده، خاک غنی بریزید. مخلوطی از الیاف زبر و خاک به نسبت 50 به 50 درصد بهتراست از فیبر پوست نارگیل به این منظور استفاده کنید. خاک را به آرامی صاف و فشرده کنید. اگر خاک بیشتری نیاز بود به آن اضافه کنیدو زمانیکه خاک آماده شد، یک گودال کوچک در حد هسته آووکادو در خاک ایجاد کنید.
مرحله دوازدهم
با دقت هسته آووکادو را در خاک قرار دهید به طوریکه نیمی از هسته خارج از خاک باشد. دقت کنید که ریشه هسته کاملاً در خاک باشد.به آرامی اطراف هسته را خاک بریزید تا یکدست شود.
با دقت هسته آووکادو را در خاک قرار دهید به طوریکه نیمی از هسته خارج از خاک باشد
مرحله سیزدهم
هر روز به گلدان آب دهید تا همیشه مرطوب باشد.از آب دادن به صورتی که یک نقطه خیس شود اجتناب کنید. به صورت آبپاشی به گیاه آب دهید. اگر برگ ها رو به قهوه ای شدن بودند نیاز به آب بیشتری است. اگر برگ ها رو به زرد شدن بود، درخت آب زیادی دریافت کرده و لازم است طی یک یا دو روز خشک بماند.
هر روز به گلدان آب دهید تا همیشه مرطوب باشد
مرحله چهاردهم
توجه و رسیدگی به درخت را به طور مرتب انجام دهید تا در طول چند سال آینده درختی فربنده و زیبا را ببینید. در طول ماه های گرم آووکادو را در یک گلدان بکارید تا جوانه بزند.
توجه و رسیدگی به درخت را به طور مرتب انجام دهید
منبع : esfahanemrooz.ir