به گزارش تبیان، میوه آلو نه تنها دارای رنگهای متنوعی (قرمز، زرد، سیاه و ارغوانی) است، بلکه از نظر شکل ظاهری و اندازه نیز تنوع زیادی دارد. این میوه بومی قاره آسیا است و نوع زرد آن پرآبتر از سایر نمونههای دیگر آن است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماریها مفید است.
این میوه تابستانی پر آب به دلیل خواص فراوانی که دارد، برای مصارف غیر فصلی و ماندگاری بیشتر، آن را خشک میکنند. اگر آلو را در خانه خشک کنید، علاوه بر اینکه از سلامت آن اطمینان پیدا میکنید بلکه در هزینهها نیز صرفه جویی خواهید کرد، ولی خشک کردن این میوه مانند سایر میوهها به آسانی انجام نمیشود و نیاز به تکنیکهای خاصی دارد.
توجه داشته باشید؛ تیزاب خاصیت قلیایی دارد و هیچ گونه آسیب و صدمهای به بدن وارد نمیکند، این را نیز بدانید که با قرار دادن آلوها در معرض نور خورشید محلول تیزاب در اثر حرارت بخار شده از بین میرود و در انتهاهیچ اثری از آن روی آلوها باقی نمیماند.
بیشتربخوانید:
4روش خشک کردن آلبالو با توستر یا سولاردم
اولین مشکل در خشک کردن آلوی قرمز پوست ضخیم آن است، زیرا پس از خشک شدن ضخامت پوست آن بیشتر شده و به راحتی از آلو جدا نمیشود. به همین دلیل اولین قدم در تهیهی آلو خشک جدا کردن پوست آن از میوه است.
پس اولین اقدام برای خشک کردن آلوی قرمز این است که بدون اینکه به بافت آن آسیب برسانید پوست میوه را جدا کنید. برای این کار باید در مرحله اول آلوهای تازه را داخل آب جوش بریزید و بعد از اینکهی کمی در آب جوش قرار دادید و بافت آلوها نرم و لطیف شد، آنها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا حرارت آن کم شود در این حالت پوست آلوها کمی جمع میشوند و به راحتی از میوه جدا شده و آسیبی به بافت میوه نخواهد زد.
نکتهی مهم این است که دقت داشته باشید، برای خشک کردن آلو و یا هر میوهی دیگر باید یک محیط استریل و تمیز داشته و از سلامت فضایی که برای خشک کردن انتخاب میکنید مطمئن باشید.
خواص درمانی آلو
- پیشگیری از سرطان: آلوی تازه یا آلوی خشک به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای فراوان مانع از ابتلا به انواع سرطانها میشود و با مصرف آلو چه به صورت تازه و یا خشک میتوانید تا حد زیادی از بروز سرطان در بدن جلوگیری کنید.
- درمان بیماریهای قلبی-عروقی: افرادی که مبتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند میتوانند با قرار دادن آلو در رژیم غذایی خود به درمان مشکلات قلبی و عروقی خود تا کمک زیادی نمایند.
- تنظیم فشار خون بالا: با مصرف آلو میتوانید تا حد زیادی به کنترل و تنظیم فشار خون بالا کمک کنید و با پایین آمدن فشار خون از بروز بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کنید.
- پیشگیری از افزایش قند خون: افرادی که دچار قند خون بالایی هستند میتوانند با مصرف روزانه آلو تا حد چشمگیری از بروز این بیماری پیشگیری نمایند.
- رفع مشکلات گوارشی: یکی از خصوصیات بارز آلو مسهل بودن آن است، به همین دلیل مصرف این میوه میتواند به دستگاه گوارش و هضم غذا کمک کند، و افرادی که از ناراحتیهای گوارشی و معده رنج میبرند با مصرف آلو میتوانند به بهتر شدن هضم غذا کمک کنند.
- رفع گرفتگی گلو: برای افرادی که مشکل تنفس داشته و یا از ناراحتی گلو رنج میبرند، میتوانند به راحتی با مصرف آلو (آلوی تازه یا آلوی خشک) گرفتگی گلو و صدای خود را درمان کنند.
- درمان کلسترول بالا: مصرف آلو کمک زیادی به درمان افرادی که از کلسترول بالا رنج میبرند، مینماید. این افراد در اثر اضافه وزن و چربیهای اضافی بدن دچار بیماری کلسترول شده که مصرف آلو تازه و یا خشک شده میتواند در رفع چربی خون موثر باشد.
بیشتر بخوانید:
آموزش خشک کردن پسته تازه در خانه
خشک کردن آلو
آلو را پس از خشک شدن، در خورشت استفاده میکنند، انواع آلو را میتوان در خانه با تکنیکهای مختلف خشک کرده و در تهیه انواع خورشت از آن استفاده میکنند.
البته آلوی قرمز و سیاه برای خشک کردن نیازی به پوست کندن ندارند و این میوهها را بعد از شتستن میتوانید زیر نور آفتاب به راحتی خشک کنید تا آماده مصرف شوند.
روشهای مختلف خشک کردن آلو
آلوها معمولاً به صورت تازه مصرف میشوند، ولی آلوهای خشک شده از قدیم در امور آشپزی و پخت انواع خورشها مورد استفاده قرار میگرفت. برخی مواقع نیز با تهیه آلو به صورت کمپوت و یا مربا میتوان از خواص این میوه بی نظیر در تهیه انواع کیک و دسر بهره برد.
آلوی قرمز به روشهای متنوعی خشک میشود. روشهای خشک کردن میوههایی مانند آلو که برای انواع غذا مورد استفاده قرار میگیرد، متفاوت است و با توجه به نوع استفاده از انواع آن برای غذاهایی مانند خورشت میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد.
- خشک کردن آلوی قرمز به روش آفتابی: یکی از روشهایی که میتوانید آلو را خشک کنید این است که بعد از شستشوی کامل آنها، آلوها را روی یک سطح صاف و یا سینی بزرگ قرار داده و در معرض تابش نور خورشید قرار دهید، ولی مراقب باشید که گردوخاک روی آنها نشیند.
البته این روش معایبی نیز دارد از جمله اینکه رنگ آلوها کدر و قهوهای تیره میشود و ممکن از شیره آن نیز از بین برود، زیرا در اثر تابش شدید نور خورشید درصد رطوبت آن بسیار کم میشود.
میوه آلو نه تنها دارای رنگهای متنوعی (قرمز، زرد، سیاه و ارغوانی) است، بلکه از نظر شکل ظاهری و اندازه نیز تنوع زیادی دارد. این میوه بومی قاره آسیا است و نوع زرد آن پرآبتر از سایر نمونههای دیگر آن است.
- خشک کردن آلوی قرمز با دستگاه خشک کن: عالیترین و بهترین روش برای خشک کردن آلو از طریق دستگاههای خشک کن میوه است، این نمونه از دستگاه میوه خشک کن در سایزهای مختلفی موجود است که البته از دیگر قابلیتهای این دستگاه؛ اینکه مجهز به تنظیم درجه دما میباشد و بسته به نوع و میزان دما میتوان آلوها را خشک کرد.
- خشک کردن آلوی قرمز به روش دودی: برای خشک کردن آلو به روش دودی بهتر است، آلوهای که خیلی رسیده هستند را پوست بگیرید. سپس بر روی قفسههای چوپی قرار دهید.
این روش خشک کردن البته روشی صنعتی است و در کارخانههای تولید میوه خشک از این روش استفاده میشود به این صورت که برای خشک کردن آلو یک محفظهای وجود دارد که برای چیدن سبدهای آلو از آن استفاده میشود، برای خشک کردن میوه مقداری از گوگرد را آتش میزنند.
بیشتربخوانید:
درست کردن میوه خشک در خانه + طرز تهیه
سپس دود آن را به مدت نیم ساعت در کنار آلوها قرار میدهند در مرحلهی بعدی آلوها را از محفظه بیرون آورده و در معرض نور خورشید قرار میدهند تا کاملاً خشک شود. با این تکنیک آلوهای خشک شده، رنگ بهتری داشته و شیره دارتر هستند. آلوهایی که با روش گوگرد خشک میشوند بسیار پرطرفدار هستند.
- خشک کردن آلوی قرمز به روش تیزابی: روش تیزابی یکی دیگر از روشهای خشک کردن آلو است، در این روش میتوانید مقداری آب و پودر کربنات پتاسیم خوراکی را همراه با روغن سبزه ترکیب کرده، این مواد محلولی از تیزاب به وجود میآید. سپس آلوها را در این محلول ریخته و خشک میکنیم.
البته در این روش پوست آلوها در اثر ماندن در محلول تیزاب نازک میشود و باعث و میشود منافذ بسیار کوچکی در پوست آلوها به وجود آید این عمل باعث خشک شدن آلوها میشود، بعد از اینکه آلوها را از این مواد خارج کردن برای خشک کردن نهایی آنها را در معرض نور خورشید قرار میدهیم تا کاملا خشک شوند.
نکته مهم: البته توجه داشته باشید؛ تیزاب خاصیت قلیایی دارد و هیچ گونه آسیب و صدمهای به بدن وارد نمیکند، این را نیز بدانید که با قرار دادن آلوها در معرض نور خورشید محلول تیزاب در اثر حرارت بخار شده از بین میرود و در انتهاهیچ اثری از آن روی آلوها باقی نمیماند.