Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 21 آذر 1403 - 01:32

12
اردیبهشت
روش نگهداری شیرینی خشک و تر

روش نگهداری شیرینی خشک و تر

مهمترین نکته در روش نگهداری شیرینی خشک و‌ تر این است که این دو نوع شیرینی را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد. شیرینی‌ تر از شیرینی خشک ماندگاری کمتری دارد و این به علت وجود خامه در شیرینی‌ تر است.

 بهترین روش نگهداری شیرینی خشک و‌ تر چیست؟ شیرینی خشک و‌ تر هرکدام به شرایط خاصی برای نگهداری نیازمند هستند. در این مقاله چند نکته مهم درباره شیوه نگهداری از شیرینی خشک و‌ تر را بازگو می‌کنیم.

وقتی قرار است تا چند روزی به صورت پیاپی مهمان داشته باشیم یا مراسمی در پیش داریم، حجم خرید‌ها بیشتر می‌شود و احتمال کم و زیاد شدن میزان خرید‌ها زیاد است. به عنوان مثال بار‌ها شیرینی‌هایی که برای مراسم خریده‌ایم بیشتر از میزان مورد نیاز بوده و سؤال همیشگی دراین مواقع درباره شیوه نگهداری شیرینی خشک و‌ تر است. ابتدا بهتر است کمی درباره شیرینی‌ها بدانیم، در ادامه به روش نگهداری آن‌ها می‌پردازیم.


چند نوع شیرینی داریم؟

در یک دسته بندی کلی می‌توان شیرینی‌ها را به دو دسته اصلی خشک و‌ تر تقسیم کرد. تشخیص خشک یا‌ تر بودن شیرینی‌ها کار ساده‌ای است و تقریباً همه از روی ظاهر می‌توانند به خوبی تشخیص بدهند که یک شیرین خشک است یا تر. 

۱. شیرینی تر

اغلب شیرینی‌های‌ تر از لایه‌های خامه‌ای تشکیل شده‌اند و برای نگهداری از آن‌ها شرایط خاصی را باید تدارک دید. حتماً  نان خامه ای و رولت خامه ای پشت ویترین شیرینی فروشی‌ها را می‌توانید تصور کنید! همان‌ها شیرینی‌ تر هستند.

۲. شیرینی خشک

گروه دیگر که شیرینی خشک نام دارد رطوبت بسیار کمی دارند و نگهداری از آن‌ها ساده است. همه ایرانی‌ها حداقل یک بار شیرینی دانمارکی خورده‌اند! حتماً شما یک بار شیرینی "زبان" زیر دندان‌هایتان پودر شده است و با  شیرینی مربایی و شیرینی آرد نخودچی هزار طعم و مزه به یاد می‌آورید؛ این چند نمونه همگی شیرینی‌های خشک هستند.

روش نگهداری شیرینی خشک و تر


نکاتی درباره نگهداری شیرینی خشک و‌تر

۱. بخاری را خاموش کنید!

اگر شیرینی‌ تر خریده‌اید و هنوز داخل یخچال نگذاشته‌اید همین الان این کار را انجام دهید و بعد ادامه متن را بخوانید! در ترکیب اصلی شیرینی‌ تر یا خامه‌ای اغلب ردپایی از تخم مرغ و خامه هست و همین کافی است که بدانیم این شیرینی را نمی‌توان زیاد نگه داشت. اولین نکته درباره روش نگهداری شیرینی‌تر این است که باید در دمای بسیار پایین باشد و دمای بالا و بیرون یخچال باعث می‌شود میزان زیادی میکروب به خود جذب کند. همچنین آب شدن خامه زمینه ساز بسیاری از بیماری‌هاست که اولین آن‌ها مسمومیت است!


۲. یادتان هست کی شیرینی خریدید؟

همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره کردیم نگهداری شیرینی‌تر برای مدت زیاد امکان پذیر نیست و حتی در یخچال نیز نمی‌توان شیرینی‌تر را برای مدت طولانی سالم نگه داشت. عمر مفید شیرینی‌تر در یخچال حدود ۲۴ تا ۷۲ ساعت است. اگر بیشتر از این زمان شیرینی‌ تر را نگه داریم باز هم احتمال اینکه فاسد شود بسیار زیاد است. این فاسد شدن برای افرادی که سیستم ایمنی بدن‌شان با اختلال رو به روست و کودکان و سالمندان اصلاً خوب نیست و در بیشتر موارد باعث مسمومیت‌های خطرناک می‌شود. همیشه تاریخ روزی که شیرینی را خریداری کرده‌اید را به خاطر بسپارید و در لحظه انتخاب نیز تازه‌ترین شیرینی‌ها را انتخاب کنید.

روش نگهداری شیرینی خشک و تر


۳. شیرینی بودن حتی در شرایط سخت!

شیرینی‌های خشک، جان سخت هستند! می‌توانید بدون نگرانی از بابت دمای هوا آن‌ها را بیرون از یخچال نگهداری کنید. البته اگر در گرمای بیش از حد و زیر تابش نور مستقیم خورشید قرار بگیرند قطعاً دچار مشکل می‌شوند، اما در حالت عادی نیاز نیست جای یک جعبه شیرینی خشک را در طبقه‌های یخچالتان باز کنید. این ماندگاری به علت رطوبت کمتر شیرینی خشک است و ۱ تا ۲ هفته در هوای خنک بیرون از یخچال ماندگاری دارد.


۴. آب روی شیرینی‌ها نریزید!

یکی از نکات بسیار مهم در نگهداری شیرینی خشک و‌ تر این است که باید شیرینی ها را از فضای نمناک دور نگه دارید. رطوبت محیط برای شیرینی خشک و‌ تر مضر بوده و محل مناسب برای نگهداری از شیرینی‌ها،‌ فضای خشک و خنک است.

روش نگهداری شیرینی خشک و تر


۵. جعبه شیرینی با خاصیت نگه دارنده

وقتی جعبه شیرینی را داخل یخچال جا می‌دهید نگاهی به اطراف آن بکنید و سعی کنید کنار مواد غذایی دیگر که بو دارند شیرینی نگذارید. اصلاً خوب نیست که مهمان‌ها رولت میل کنند، اما مزه ترشی کلم و فلفل دلمه ای زیر دندان‌هایشان حس کنند! یک راه خوب برای جلوگیری از این مشکل استفاده از همان جعبه‌های مقوایی شیرینی و بستن درب آنهاست. با وجود این جعبه‌ها شیرینی ها به سادگی بوی مواد غذایی دیگر را به خود نمی‌گیرند.


۶. شیرینی خشک هم خشک می‌شود!

هر نوع شیرینی از به صورت تکی نگهداری شود زودتر خشک می‌شود و کیفیت و طعم خوب ابتدایی را از دست می‌دهد. برای جلوگیری از خشک شدن شیرینی‌ها بهتر است آن‌ها را به صورت ردیفی کنار و روی هم بچینید تا کمتر در معرض هوا قرار بگیرند و دیرتر خشک شوند.

روش نگهداری شیرینی خشک و تر


۷. خرابی به گندیدن نیست!

روشهای یاد شده صرفا برای جلوگیری از گندیدن شیرینی‌ها نیستند. تغییر شکل و خرد شدن شیرینی‌ها نیز یک نوع خرابی محسوب می‌شود. وقتی شیرینی‌ها را روی هم می‌چینید سعی کنید از از ورق‌های کاغذ روغنی استفاده کنید و این ورق‌ها را بین ردیف‌ها قرار بدهید. دیگر شیرینی‌ها خرد نمی‌شوند و به هم نمی‌چسبند.


۸. در را ببندید!

شیرینی‌ها را در ظرف‌های در دار نگه دارید. سینی‌هایی که شیرینی را در آن‌ها می‌چینیم اگرچه پیش روی مهمانان زیباست، اما به علت اینکه سینی یک ظرف در دار نیست شیرینی‌ها زودتر خشک می‌شوند.

 

۹. شیرینی خشک چقدر بد است؟

اگر حالا که این متن را خواندید و متوجه شدید که دیگر دیر شده و شیرینی‌هایی که روی دست‌تان باد کرده بود الان دیگر به علت خشک شدن خوردنی نیستند، بهتر است بدانید که شیرینی خشک باعث بروز مسمومیت در افراد نمی‌شود. با این حال همانطور که می‌دانید در همه شیرینی‌ها روغن وجود دارد و این روغن موجود پس از گذشت یک مدت زمان اکسید می‌شود و این اکسید شدن باعث بروز برخی مشکلات گوارشی خواهد شد. جانب احتیاط را رعایت کنید.

 

بیشتر بخوانید:

آجیل های باقیمانده عید را چگونه نگهداری کنیم؟

تازه ماندن شیرینی عید با این روش ها

برچسب ها: مشکلات گوارشی، مسمومیت غذایی، شیرینی دانمارکی، شیرینی تر، روش های نگهداری از شیرینی خشک تعداد بازديد: 625 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز