دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
از پیاز برای درمان سرماخوردگی و برونشیت استفاده میشود.
درمانگران سنتی مصرف پیاز جوشانده را با مقدار كمی عسل هر 4 ساعت یك بار، درمان مؤثری برای سرماخوردگی میدانستند و برای التهاب برونش نیز از فشردن پیاز بر روی سینه استفاده میكردند.
برای كاهش التهاب ناشی از نیش حشرات نیز از برشهای تازه پیاز استفاده میشد.
ضمنا گیاه شناسان معتقدند كه چای پیاز خاصیت آرام بخشی دارد.
فواید خاص پیاز
سرطان مثانه در افراد سیگاری
كشیدن تنباكو یكی از عوامل اصلی بروز سرطان مثانه در انسان است.
تصور میشود فلاونوئیدهایی نظیر كوئرستین با اتصال و یا واكنش با مواد سمی دیواره مثانه را در برابر مواد سرطانزا محافظت میكنند.
بنابراین استفاده منظم پیاز از اقدامات موثر در پیشگیری از سرطان خصوصا در مورد افراد سیگاری است.
سرطان و اختلالات ناشی از جریان خون در افراد سیگاری
كوئرستین فیتونوترینت موجود در پیاز است كه همچون ویتامین A و C خاصیت آنتیاكسیدانی قوی دارد.
این ماده میتواند رادیكالهای آزاد خطرناك را از بدن پاك كند و افراد را در برابر تغییرات سرطانی و یماریهایی مثل آترواسكلروز محافظت نماید.
با اینكه كوئرستین در سیب و چای نیز وجود دارد. تحقیقات نشان دادهاند كه جذب كوئرستین از پیاز 32%بیشتر سریعتر از سایر منابع است.
از آنجا كه مشاهده شده كوئرستین جذب شده از پیاز حداكثر تا24 ساعت در بدن باقی میماند لذا تصور میشود مصرف منظم پیاز باعث ساخته شدن كوئرستین در پلاسما میشود.
وجود کوئرستین نقش مهمی در دفاع آنتی اکسیدانی بدن و مبارزه علیه بسیاری از بیماریها دارد.
بیماری قلبی در افراد سیگاری
نتایج تحقیقات اثر بخشی كوئرستین را در پیشگیری از بیماریهای قلبی خصوصا در زنان تایید میكنند.
دانشمندان معتقدند این ماده باعث ممانعت از تخریب كلسترول LDL توسط رادیكالهای آزاد میشود و به این ترتیب، خطر بروز بیماریهای قلبی را كاهش میدهد.
همچنین تصور میشود كوئرستین لخته شدن خون را مهار میكند.
کوئرستین موجود در پیاز نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی به هنگام کمبود دریافت سایر آنتیاکسیدانها نظیر ویتامین A و C خواهد داشت.