دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
فواید خاص سیر
سیر و سرطان معده
شواهد بدست آمده از مطالعاتی كه در سراسر دنیا صورت گرفتهاند نشان میدهد رژیم غنی از سیر خطر سرطان معده را كاهش میدهد.
این خاصیت احتمالا مربوط به وجود تركیباتی به نام آلیسین است كه از تغییرات سرطانی در دیواره معده جلوگیری میكنند.
خاصیت ضد باكتریایی سیر نیز در این مورد حائز اهمیت است.
سیر میتواند باكتری عامل زخمهای معده (هلیكوباكتر پیلوری) را كه گاه میتواند باعث بروز سرطانهای معده شوند از بین ببرد.
سیر و كلسترول بالا
سیر باعث كاهش كلسترول LDL، افزایش سطح كلسترول HDLو كاهش چربیهای خون میشود.
این خاصیت احتمالاً مربوط به وجود آلیسین و تركیبات دیگر موجود در سیر است.
مطالعات انجام شده ارتباط بین مصرف منظم سیر و سطح پایین چربیهای خون را تایید میكنند.
از اینرو افزودن سیر تازه به غذاها در كاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر است.
سیر و انعقاد خون
آجون1 از تركیبات فراری است كه به هنگام له كردن سیر از آن خارج میشود.
تصور میشود این ماده باعث کاهش تشکیل لخته خون میشود.
به علت همین خاصیت سیر میتواند برای مبتلایان به بیماریهای قلبی مفید باشد.
تحقیقات نشان دادهاند كه تجویز مكمل سیر به مدت یك ماه به طور قابل توجهی خطر ایجاد لخته خون را كاهش میدهد.
سیر و عفونت قارچی
سیر خاصیت ضد قارچی دارد و همچنین گزارش شده است كه اثر بخشی سیر بر عفونتهای قارچی نظیر كاندیدیاسیس از داروهای ضد قارچی بهتر است.
تحقیقات نشان میدهند كه سیر میتواند ویروس پاراآنفلوانزا نوع 3، تبخال نوع 1 و آنفلوانزا B را از بین ببرد.