به سبب دارا بودن ویتامین A برای رشد مو، ناخن، تقویت چشم و بهداشت پوست مفید است.
توت فرنگی به علت داشتن کلسیم و فسفر به مقدار کافی در رشد و نمو کودکان و نوجوانان و استحکام دندانها و ترمیم شکستگی استخوانها مفید است.
توت فرنگی برای دفاع بدن در برابر میکروبها و سموم میوه مفیدی است و اعمال کبدی را منظم میکند.
فشارخون را در حد متعادل نگه میدارد.
آب توتفرنگی، میکروب حصبه و تیفوئید را میکُشد.
قند موجود در توت فرنگی برای ورم مثانه، کبد و تصفیه خون مفید است.
توتفرنگی، مجاری تنفسی، ادرار و منافذ پوست را پاک میکند.
توتفرنگی، حرارت داخلی را جذب میکند و برای روماتیسم و نقرس بسیار عالی است.
مقدار ویتامین C این میوه، حتی از پرتقال هم بیشتر است.
توت فرنگی ممکن است نقش مؤثری در کاهش خطر ابتلا به سرطان و حملههای قلبی داشته باشد.
فاقد چربی است و کالری کمی دارد.
كاربردهای برگ و ریشه و جوشانده توت فرنگی
اگر ریشه و برگ خشک توت فرنگی را به مقدار 30 گرم و به مدت 5 دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید، برای استسقاء (آب آوردن شکم) مفید است .
به منظور دفع سنگ کلیه و مجاری ادرار میتوان 20 تا 50 گرم برگ توت فرنگی را در یک لیتر آب جوشاند و به مقدار دلخواه خورد و یا اینکه برگ توت فرنگی را مانند چای دمکرده و مصرف نمود.
برگ و ریشه توت فرنگی، زخمهای جلدی و معده را معالجه میکنند.
برگ و ریشه توت فرنگی ادرار را زیاد نموده و طحال را تقویت میکنند.
جوشانده توت فرنگی،باعث رفع ورم کبد شده و کلیهها و کیسه مثانه را پاکسازی میکند.
مزمزه کردن جوشانده توت فرنگی لثه را تقویت کرده و از خونریزی آن جلوگیری و دندانهای سست و لق را محکم میسازد.
برگ و ریشه توت فرنگی خاصیت ضد عفونی و ضد احتقان خون را دارد و برای اسهالهای معمولی، اسهال خونی، ورم رودهها و عفونتهای تورمی کلیه و کیسه مثانه استعمال میشود.
اگر 250 گرم توت فرنگی را در نیم لیتر شیر مخلوط کنید و با شکر شیرین بسازید، غذای خوبی برای تقویت عمومی بدن است.
برای درمان عفونتهای کلیه و مثانه باید، 25 گرم ریشه خشک توت فرنگی را در نیم لیتر آب سرد بریزید و آن را 12 دقیقه بجوشانید و پس از صاف نمودن و شیرین کردنش در طی روز بنوشید.
جوشانده برگ خشک توت فرنگی، روماتیسم را درمان میکند. بدین منظور باید 20 گرم برگ خشک توت فرنگی را در نیم لیتر آب به مدت 3 دقیقه بجوشانید و پس از صاف کردن، آن را شیرین نموده و بنوشید.
دم کرده برگ توت فرنگی در افزایش ادرار و شیر بانوان اثر دارد.
دم کرده برگ توت فرنگی یا میوه توت فرنگی، قادر به معالجه نقرس و سنگهای مثانه است.
اگر برگ یا ریشه توت فرنگی را در یک لیتر آب جوشانیده و دم کنید، برای مداوای سوزاک و انسداد مجاری پوست مفید فایده است. البته این جوشانده، ادرار و مدفوع را سرخ رنگ میکند و نباید از این بابت ترس و اضطرابی داشت. جوشانده یاد شده را هر اندازه بخواهید، میتوانید بیاشامید.
کسانی که کرمک دارند، باید صبح ناشتا به فاصله نیم ساعت در سه نوبت 500 گرم توت فرنگی را بدون شکر و شیرینی بخورند و تا ظهر هیچ غذایی به دهان نگذارند. به این صورت طفیلیهای روده دفع خواهد شد.
نكات قابل توجه هنگام خرید و نگهداری
توت فرنگی را وقتی کاملاً رسیده است، انتخاب کنید.
توت فرنگی را با آب جاری بشویید، ولی در آب نیندازید.
ریشههای توت فرنگی را باید در بهار از خاک در آورد، شست و مصرف نمود.
برگهای توت فرنگی را باید پیش از گل دادن چید و مورد استفاده قرار داد.
توت فرنگیهای قرمز روشنی را انتخاب کنید که درخشش طبیعی داشته باشند و کلاهک شان سالم و تازه به نظر آید، کوچک ترها معمولاً شیرین و خوشمزه اند.
توت فرنگیها باید تا آنجا که ممکن است سریع مصرف شوند. همچنین تا قبل از زمان مصرف، آنها را نشویید و کلاهک سبزرنگ را جدا نکنید.
اگر میخواهید تا 3 ـ 2 روز در یخچال تازه بمانند، آنها را در ظرفی گذاشته و پوشش پلاستیکی رویشان قرار دهید یا از حولههای کاغذی برای پیچیدن دور توتها استفاده کنید.
باتوجه به این كه ممكن است در همه فصول توت فرنگی موجود نباشد، میتوان از میوه نگهداری شده در فریزر استفاده نمود. از آنجا كه بسیاری از مواد موثر در اثر یخ زدن تا مدتی باقی میمانند، میتوان گفت كه خواص توت فرنگی یخ زده (اگر در زمان مناسب مصرف شوند) قابل توجه است.
دانستنیهایی در مورد خواص توت فرنگی
1- یكی از كاربردهای مهم توت فرنگی به غیر از میوه خوراكی بعنوان ماسك شاداب و تمیز كننده پوست میباشد. برای استفاده درست از این مورد بهتر است پس از استحمام كه پوست تمیز و منافذ آن باز ترند چند عدد را له نموده و روی صورت پهن كرد.
مدت زمان لازم حدود 20 دقیقه میباشد تا مواد موثر از جمله اسیدهای گیاهی و اسانس آن بتوانند به روی پوست اثر گذاشته و یا جذب شوند. برای تقویت اثر مربوطه میتوان مقدری ماست به تركیب فوق اضافه نمود (چون ماست حاوی اسید لاكتیك است كه یكی از مناسبترین اسیدهای شاداب كننده ی پوست نیز میباشد.)
برای خواندن بخش اول- خواص درمانی و فواید غذایی توتفرنگی- اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش سوم- خواص درمانی و فواید غذایی توتفرنگی- اینجا کلیک کنید.