زیان احتمالی
افراط در خوردن كشمش هم مثل افراط در خوردن هر چیزی زیان آور است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث چاقی و بالا رفتن فشارخون شود.
كشمش هایی مورد پذیرش استاندارد می باشد و مشمول درجه بندی می شوند كه دارای ویژگی های زیر باشند:
۱– كشمش باید عاری از آفت زنده و مرده باشد.
۲– تعداد شن و سنگریزه نباید از یک عدد در یک جعبه مشمول استاندارد تجاوز كند.
۳– میزان رطوبت نباید از شانزده درصد بیشتر باشد.
۴– میزان انیدرید سولفور و دود گوگرد در كشمش نباید از ۲ در هزار بیشتر باشد.
۵– تعداد كشمش آلوده نباید از ۵ درصد بیشتر باشد.
۶– تعداد كشمش آفت زده نباید از ۳ درصد بیشتر باشد.
۷– تعداد كشمش دانه دار نباید از یک درصد بیشتر باشد.
۸– تعداد كشمش دم دار نباید از ۱۰ درصد بیشتر باشد.
۹– جمع طول چوب خوشه (ساقه) نباید از ۱۰ سانتی متر در یک كیلوگرم بیشتر باشد.
۱۰– میزان كشمش نارس نباید از ۵/۲ درصد بیشتر باشد. (در مورد كشمش ریز دانه حداكثر نارسی نباید از ۵ درصد بیشتر باشد).
۱۱– میزان كشمش های لهیده نباید از ۵ درصد بیشتر باشد.
۱۲– میزان كشمش های شكرک زده نباید از ۱۵ درصد بیشتر باشد.
۱۳– مانده سموم در كشمش نباید از حداكثر میزان قابل اغماض تعیین شده برحسب نوع سم، طبق استاندارد باقیمانده سموم تجاوز نماید. آزمون باقیمانده سموم در صورت تقاضای خریدار و فروشنده انجام می شود. برای این منظور، ابتدا از كشمش، عصاره تهیه می شود، سپس عصاره را به دستگاه تزریق كرده و منحنی به دست آمده را با منحنی استاندارد مقایسه نموده و مقدار سم باقیمانده در نمونه محاسبه می شود.
انواع كشمش های ایران
كشمش تیزآبی: با كالری بالا و طعم بسیار شیرین.
كشمش انگوری (طلا یی): بدون هسته با طعم شیرین.
كشمش سبز
كشمش ریزدانه
كشمش درشت دانه
كشمش سیاه دانه: بیشترین خاصیت دارویی و درمانی را به علت دارا بودن آنتوسیانین بالا دارد.
كشمش آفتابی
كشمش غوره ای
تاثیر كشمش در مبارزه با بیماری ها
بیماری های دهان و دندان:
محققین دلیل دیگری برای خوردن كشمش یافته اند و آن این است كه كشمش با باكتری های دهانی كه باعث پوسیدگی های دندان و بیماری لثه می شوند، مبارزه می كند. برخی فیتوكمیكال ها (تركیبات شیمیایی گیاهی موجود در بعضی گیاهان) رشد باكتری های دهانی مربوط به بیماری های دهان و دندان را محدود می كنند.
كشمش شیرین و چسبنده است و هر غذایی كه حاوی قند باشد و چسبناک هم باشد به نظر می رسد باعث پوسیدگی دندان می شود اما این گروه تحقیقاتی عكس این مطلب را مطرح می كند.
تركیبات شیمیایی گیاهی تحت عنوان فیتوكمیكال های موجود در كشمش با مبارزه با باكتری های دهانی به بهداشت دهان كمک می كنند. به علا وه كشمش عمدتا حاوی فروكتوز و گلوكز است و سوكروز كه عامل اصلی بیماری دهان و دندان است، ندارد.
مبارزه با آلزایمر
بررسی های جدید محققان نشان می دهد خوردن مویز می تواند از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری كند. به نوشته تازه ترین شماره نشریه شیمی و صنعت كه در انگلیس منتشر می شود؛ تركیبات مویز، اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلا لا ت همراه با بیماری آلزایمر دارند.
بررسی های محققان در محیط آزمایشگاهی نشان می دهد مویز تركیباتی از نوع <آنتوسیانین> و <پلی فنولیک> دارد كه در بیماران مبتلا به آلزایمر موثر هستند. هر چه میزان آنتوسیانین بیشتر باشد قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر است. آنتوسیانین، رنگ سیاه به گیاهان می دهد و به همین علت انواع سیاه رنگ آن اثر بیشتری دارد.
هنوز مشخص نیست كه این تركیبات چگونه از پیشرفت بیماری آلزایمر جلوگیری می كنند، ولی احتمال دارد این تركیبات موجب ایجاد ارتباط بهتری بین سلول های عصبی شود.
برای خواندن بخش اول- كشمش، مقوی و پركشش- اینجا کلیک کنید.