Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 01:29

9
اردیبهشت
خرما سرشار از انرژی و گرما (2)

خرما سرشار از انرژی و گرما (2)

مصرف خرما، روش شناخته شده ای برای درمان سرطان و سایر بیماری‌های عفونی است.

رطوبت

پروتیین

فیبر

چربی و املاح

سدیم

آهن

8/13%

 3%

5/2%

كمتر از 2 %

1 میلی گرم

3 میلی گرم

خواص خرما

امام صادق (ع): خرما شفای امراض است و میوه ای است كه درد و ناراحتی ندارد.

مصرف خرما، روش شناخته شده ای برای درمان سرطان و سایر بیماری‌های عفونی است. خرما می‌تواند با مهار رادیكال‌های آزاد از تخریب ملكولی و جهش ناشی از این رادیكال‌ها در سلول‌های بدن كه می‌تواند منجر به پیری زودرس و یا سرطانی شدن سلول می‌شود، جلوگیری كند.

برخی دیگر از اثرات درمانی خرما شامل: جلو گیری از كم خونی، درمان كم خونی، تقویت عضلات و اعصاب، حفظ سلامتی پروستات، درمان التهابات، تقویت مغز وكلیه‌ها، خنثی كردن اسید اضافی معده، جلوگیری از ترش كردن و دل درد و خاصیت ملینی است.

موارد احتیاط

 زیاده روی در مصرف خرما باعث ایجاد زخم و تاول در دهان و افزایش فشار خون شده و چاقی را نیز به همراه دارد.

 ویژگی‌های استاندارد خرما

 دسته بندی خرما

 -  بر اساس نوع عرضه شامل خرمای با هسته فشرده (بدون فشار مكانیكی وپرس خرما)، خرمای هسته‌گیری شده كه كلاهك و هسته خرما گرفته شده، خرمای فشرده با استفاده از فشار مكانیكی و خرما با خوشه می‌باشد.

 - بر اساس نوع قند شامل خرمایی است كه قند اصلی و بارز آن «ساكاروز» است و خرمایی كه قند بارز آن «انورت (گلوكز + فروكتوز)» است.

 - بر اساس میزان رطوبت شامل این 3 نوع خرماست:

 - خرمای  نرم: با رطوبت 18تا 23درصد

 - خرمای نیمه خشك: با رطوبت 14 تا 18 درصد

 - خر مای خشك: با رطوبت كمتر از 14 درصد

 - بر اساس اندازه به شرح جدول زیر می‌باشد:

 اندازه

 درشت

 متوسط

 ریز

 تعداد خرمای با هسته در 500 گرم

 كمتر از 70عدد

 80- 70عدد

 بیش از 80 عدد

 تعداد خرما بی هسته در 500 گرم

 كمتر از 85 عدد

 95- 85 عدد

 بیش از 95 عدد

 سایر ویژگی‌های خرما باید مطابق جدول زیر باشد:

 آفت زدگی

 آلودگی (آلوده به مواد خارجی)

 تغییر رنگ

 نارسی وتلقیح نشدگی

 خرمای صدمه دیده (برای خرمابا هسته غیر فشرده)

 پوسیدگی

 ارقام دیگر

 شكرك زدگی

 كلاهك

 تعداد هسته در خرمای هسته گیری شده

 باقی مانده سموم

 حداكثر 3%

 حداكثر 3%

 حداكثر 4%

 حداكثر 3%

 حداكثر 2%

 حداكثر 1%

 حداكثر 2%

 حداكثر 2%

 حداكثر 2%

 حداكثر یك هسته یا 2 تكه از هسته در 100 عدد

 مطابق با میزان اعلام شده توسط مراجع ذی‌‌صلاح كشور

 ناپذیرفتنی‌ها

 عوامل زیر نباید در خرما وجود داشته باشد:

 - وجود آفت.

 - وجود اشیاء فلزی ،شیشه و سنگ ریزه.

 - وجود خرمای ترشیده وكپك زده.

 افزودنی‌های مجاز

 برای بهینه‌سازی خرما می‌توان از شربت گلوكز، شیره خرما، براق كننده‌های مجاز خوراكی و مغز انواع خشكبار مانند: گردو، بادام و پسته جهت تنوع محصول استفاده نمود كه ویژگی‌های هر یك باید مطابق با استاندارد‌های ملی مربوطه باشد.

 بسته‌بندی

 موادی كه برای بسته‌بندی به كار می‌رود بسته به نوع خرما و درصد رطوبت و سنگینی خرما و یا عوامل دیگر متفاوت می‌باشد. از جمله: گنجایه‌های سلوفانی، پلیمری (پلی اتیلن، پلی پروپیلن) مناسب برای تماس با مواد غذایی، مقوایی، كارتنی، چوبی، گونی، شیشه و فلزی (قوطی وحلب).

 نشانه گذاری

 آگاهی‌های زیر باید بطور واضح وخوانا برای مصارف داخلی به زبان فارسی وبرای صادرات به زبان انگلیسی ویا به زبان كشور خریدار روی هر بسته چاپ ویا بر چسب گردد:

 - نام ورقم محصول.

 - هسته دار یا بی‌هسته.

 - خرمای پرس شده یا پرس نشده.

 - درجه بندی (بزرگ، متوسط، كوچك).

 - نام ونشانی تولید كننده و یا نام تجاری آن.

 - تاریخ تولید (به روز، ماه و سال).

 - تاریخ انقضاء قابلیت مصرف (به روز، ماه و سال).

 - در صورت اضافه شدن مغز خشكبار، نام و نوع مغز نوشته شود.

 - شماره سری ساخت.

 - وزن خالص.

 - شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی.

 - شرایط نگهداری (دما، دمه).

 - عبارت ساخت یا تولید ایران.

 

 

 

 برای خواندن بخش اول- خرما سرشار از انرژی و گرما- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: خواص خرما، رنگ خرما، دسته بندی خرما، ویژگی‌های استاندارد خرما، خرمای نیمه خشك، بهینه‌سازی خرما تعداد بازديد: 612 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز