Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:37

9
دی
ارزش تغذيه‌ای قارچ (بخش دوم)

ارزش تغذيه‌ای قارچ (بخش دوم)

پتاسیم موجود در قارچ‌ها از موز نیز بیشتر است. پتاسیم در ریتم طبیعی قلب، تعادل مایعات بدن و کارکرد صحیح عضلات و اعصاب نقش مهمی‌دارد.

قارچ و چربی 

یكی از مهم‌ترین ویژگی‌های قارچ كه باعث شده متخصصین تغذیه آن را بسیار توصیه كنند درصد كم چربی آن است. قارچ‌های خوراكی دارای درصد بسیار كمی ‌از چربی هستند كه این مقدار در حدود 1 درصد تا 3 درصد وزن تر آن می‌باشد.  

لذا كسانی كه از رژیم غذایی لاغری در برنامه غذایی‌شان استفاده می‌كنند، می‌توانند از قارچ بهره ببرند و به هیچ وجه نگران بالا رفتن چربی خونشان نباشند. 

فواید قارچ 

 قارچ‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنول‌ها می‌باشند.  

 پتاسیم موجود در قارچ‌ها از موز نیز بیشتر است. پتاسیم در ریتم طبیعی قلب، تعادل مایعات بدن و کارکرد صحیح عضلات و اعصاب نقش مهمی‌دارد.  

 مصرف قارچ احتمال بروز سرطان پروستات و بیماری‌های قلبی عروقی را به علت وجود سلنیوم (سلنیوم به همراه ویتامین E تشکیل آنتی اکسیدان‌ها را در بدن می‌دهد که موجب بی‌اثر شدن رادیکال‌های آزاد می‌شوند) و سایر آنتی اکسیدان‌ها کاهش می‌دهد. همچنین سلنیوم در کارکرد غده تیرویید و سیستم تولید مثل مردان نقش دارد.   

 مصرف قارچ (به خاطر داشتن کیتین) باعث تجزیه کلسترول‌ها می‌شود.  

 مصرف قارچ به علت داشتن ژرمانیوم باعث افزایش انرژی و رفع خستگی می‌شود.  

 مصرف قارچ ضد‌کم‌خونی (به علت دارا بودن ویتامین B12) و ضد‌پوکی‌استخوان (به خاطر دارا بودن ویتامین D) است. 

 مصرف قارچ‌ها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.  

نحوه انتخاب، نگهداری و پخت قارچ

1- هنگام خرید، قارچ‌های دارای بافت سفت و محکم، با رنگ یکنواخت و فاقد لکه را انتخاب کنید. سطح کلاهک نباید چسبناک باشد. سطح کلاهک باید خشک (نه پلاسیده) باشد.  

2- هنگام خرید به زیر کلاهک دقت کنید و قارچ‌هایی را خریداری کنید که تیغه‌های لامل آن کاملا بسته باشد.  

3- چنانچه قسمت تیغه‌های لامل از یکدیگر فاصله داشته و باز باشند نشانه کهنگی قارچ می‌باشد.  

4- از خرید قارچ‌های تغییر رنگ داده، صدمه دیده، ترک دار و دارای لکه‌های نرم خودداری کنید.  

5- پس از خرید، قارچ‌ها را از بسته‌بندی وکیوم‌شان خارج کنید، چراکه قارچ‌ها درون بسته بندی آب جذب کرده و روند فاسد شدن آنها تسریع می‌شود.  

6- قارچ‌ها را حداکثر 4 روز می‌توانید در یخچال نگهداری کنید.  

7- تا زمانی که قصد مصرف و یا پختن قارچ‌ها را ندارید، از شستن آنها خودداری کنید.  

8- قبل از آماده‌سازی و مصرف اقدام به تمیز کردن قارچ‌ها کنید. برای اینکار می‌توانید از یک برس و یا مسواک تمیز و یا یک حوله کاغذی مرطوب استفاده کنید و یا آنها را زیر جریان آب سرد بگیرید، ولی فورا با یک حوله خشکشان کنید.  

9- برای جلوگیری از تغییر رنگ پیدا کردن قارچ‌های برش داده شده و یا خرد شده می‌توانید روی قارچ‌ها آبلیمو بچکانید.  

10- هر چه زمان پخت قارچ‌ها بیشتر باشد، قارچ‌ها آب بیشتری از دست داده و افت حجمی ‌بیشتری پیدا می‌کنند.  

11- قارچ‌ها را می‌توان بصورت خام، سرخ کرده و آبپز مصرف کرد، اما از آبپز کردن آنها خودداری کنید، چراکه باعث از بین رفتن ویتامین‌های گروه B می‌شود.  

12- توجه داشته باشید برای تهیه قارچ از ماهیتابه آلومینیومی‌استفاده نکنید، چراکه باعث سیاه شدن قارچ‌ها می‌شود.  

نکته

قارچ‌های خوراکی غذای مناسبی برای افراد دیابتی، گیاهخوار، با فشار خون بالا و چاق می‌باشند.  

نکته

سعی کنید سرخ کردن قارچ‌ها بیش از 7 دقیقه بطول نینجامد.   

 

 

برای خواندن بخش اول - ارزش تغذيه‌ای قارچ - اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: فواید قارچ، نحوه انتخاب قارچ، نگهداری قارچ، پخت قارچ، ویتامین های قارچ تعداد بازديد: 585 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز