Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 15 اردیبهشت 1403 - 06:21

26
آذر
اسرار تغذيه‌ای پیاز

اسرار تغذيه‌ای پیاز

اهمیت درمانی و طبیعی پیاز به حدی است که از آن می‌توان برای درمان دندان درد، اختلالات مزاجی، وبا، بیماری‌های مزمن تنفسی، مشکلات پوستی، ناتوانی جنسی و مشکلات دستگاه ادراری استفاده کرد.

مهناز محمدوند

 

 

آیا تاکنون آبریزش بینی و سرازیر شدن اشک چشمتان را هنگام بریدن پیاز در خانه تجربه کرده‌اید؟ آب بینی و اشک چشمتان به خاطر برخی ترکیبات سولفوردار موجود در پیاز می‌باشد .این ترکیبات از احتمال ابتلای شما به حمله قلبی، دیابت و سرطان می‌كاهند. 

پیاز را می‌توان به‌صورت خام مصرف کرد و یا به‌عنوان چاشنی غذا به‌کار برد .اهمیت درمانی و طبیعی پیاز به حدی است که از آن می‌توان برای درمان دندان درد، اختلالات مزاجی، وبا، بیماری‌های مزمن تنفسی، مشکلات پوستی، ناتوانی جنسی و مشکلات دستگاه ادراری استفاده کرد. این سبزی که در اصل مصرف غذایی دارد به خاطر خواص درمانی‌اش از اهمیت بالایی برخوردار است. به‌علاوه عناصر سولفوردار موجود در پیازها چسبندگی پلاکت‌ها را کاهش داده و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. توانایی پیاز در رقیق کردن خون کمک شایانی به سلامتی قلب و عروق می‌كند. 

فواید پیاز در سلامتی بدن

 پیاز دشمن بسیاری از باکتری‌ها می‌باشد. سطح بالایی از ترکیبات سولفوردار در پیاز بوی خاصی به آن می‌دهد.پیازهایی با بوی تند فواید بیشتری را به دنبال دارند. پیاز دارای منابع مهمی‌ از فیبر خوراكی، ویتامین‌های اسید فولیك، B6، C و مواد معدنی كرومیوم، منگنز، پتاسیم، مس و فسفر می‌باشد. پیاز بدلیل داشتن آلیل پروپیل دی سولفاید برای بیماران دیابتی مفید می‌باشد، زیرا این ماده با افزایش میزان انسولین موجود در بدن سطح قند خون را کاهش می‌دهد. همچنین بدلیل داشتن تیوسولفینات علائم بیماری دیابت را کاهش می‌دهد.  

 استفاده مداوم از پیاز در رژیم غذایی باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا می‌شود. مصرف پیاز خطر حمله قلبی را کاهش و کلسترول خوب را افزایش می‌دهد و به‌طور کلی سطح کلسترول خون را به منظور افزایش سلامتی بدن کاهش می‌دهد.  وجود فلاوونوئیدهایی مثل کوئرستین در پیاز خطر پیشرفت سرطان روده بزرگ را با متوقف ساختن رشد تومورها کاهش داده و از سلول‌های روده بزرگ در مقابل اثرات مخرب مواد سرطانزا محافظت می‌کند.  همچنین فلاوونوئیدها سلامت عروق خونی را افزایش داده و از التهاب می‌کاهند و نیز از بدن انسان در مقابل بیماری‌های قلبی- عروقی محافظت می‌کنند.  كوئرستین از بدن در مقابل بیماری‌هایی چون زخم معده و روده بزرگ و سرطان‌های سینه و مری محافظت می‌کند.

 پیاز، استئوکلاست‌ها را از بین برده و مانع از سائیده شدن و شکستن استخوان‌ها می‌شود و در نتیجه مصرف پیاز از ابتلا به پوكی استخوان خصوصاً در زمان یائسگی زنان جلوگیری می‌كند.  مصرف پیاز برای اکثر مردم مفید است، ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است سبب سوزش معده و ناراحتی‌های مربوط به معده و روده و در نتیجه اسهال و استفراغ شود. بریدن پیاز زیر آب سرد از سوزش و اشک چشم می‌كاهد. پیاز بریده شده را باید در ظرف در دار یا در کیسه فریزر گذاشته و فورا فریز كرد. پیازهای بریده نشده بهتر است در جای تاریک، خشک و خنک نگهداری شوند. 

دیگر فواید پیاز

مصرف پیاز به موارد زیر كمك می‌كند

- مبارزه با سرطان‌ها و زخم‌ها 

- پایین آورنده قند خون  

- اگر بیمار دیابتی هستید، مصرف آن‌را در برنامه غذایی خود بگنجانید.   

کمک به سینوس‌ها

گرفتگی بینی و سردرد برای هیچکس خوشایند نیست. خوردن پیاز باعث نرم شدن مخاط بینی شده و از جدی‌تر شدن مشکلات سینوسی جلوگیری می‌كند. پیاز سبب تخلیه مخاط‌های سینوسی می‌شود.  

پایین آورنده کلسترول 

برخی افراد سالم کلسترول بالایی دارند. خوردن پیاز باعث کاهش کلسترول شده و به انسان احساس سلامتی و طراوت می‌بخشد. هیچ کسی دوست ندارد که به جای استفاده از یک سبزی ساده همه عمر خود را با مصرف دارو سپری کند. 

خاصیت انگل زدایی 

انگل‌هاهمیشه وجود دارند. ممکن است با وجود سلامتی دچار انگل شوید. با خوردن پیاز انگل‌ها از بین رفته و بدنی سالم خواهید داشت.  

جلوگیری از پوكی استخوان 

پیاز با پوکی استخوان مقابله میکند. 

درمان آسم 

پیاز در درمان آسم مفید می‌باشد و سلامتی انسان را که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است افزایش می‌دهد. افزودن پیاز به رژیم غذایی تصمیم هوشمندانه‌ای می‌باشد. 

درمان بی‌خوابی 

پیاز در درمان بی‌خوابی سودمند است. 

کاربردهای دارویی پیاز

متخصصان پیشنهاد می‌كنند به دلیل فواید سودمند پیاز در مراقبت‌های بهداشت حتما از این گیاه استفاده شود. پیاز افزایش کلسترول خون را مهار کرده و از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌كند. بنا به گفته‌های دکتری از دانشگاه‌هاروارد مصرف نصف پیاز یا مصرف آب آن به همان میزان کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. به علاوه خوردن منظم پیاز خطر لخته شدن خون را در بیماران قلبی کاهش می‌دهد. بنابراین پیشنهاد می‌شود به منظور جلوگیری از کند شدن جریان خون، غذای چرب همراه با پیاز مصرف شود. پیاز برای درمان بیماری دیابت مفید است.  

مطالعات اخیر پزشکی نشان داده‌اند مصرف پیاز خام یا پخته میزان قند خون را کاهش می‌دهد. بنا به گفته دانشمندان ترکیبی شبیه به بوتیل آمین باعث آزادسازی انسولین در خون شده و عملکرد غده پانکراس را تنظیم می‌کند.
 پیاز ضد آسم است. طبق مقاله آلمانی، پیاز خطر بروز آسم را تا حدود 50 درصد کاهش می‌دهد. به افرادی که مشکلات بی‌خوابی دارند توصیه می‌شود پیاز خرد شده را کنار بالش خود قرار دهند، زیرا ترکیبات موجود در پیاز به آرامش اعصاب کمک می‌کند. 

فواید پیاز در علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا

بیشتر ما از بوی تند پیازها اطلاع داریم. آیا می‌دانستید که این بو سلاح مخفی پیازها در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌باشد؟ این بوی تند به خاطر وجود ترکیبات سرشار از سولفور می‌باشد که به افزایش سلامتی و تندرستی بدن کمک می‌كنند.  

بوی تند پیاز باعث ریزش آب از چشم و بینی می‌شود و آن در نتیجه تحریک سیستم ایمنی بدن به منظور مبارزه با عفونت باکتریایی یا ویروسی می‌باشد. این کار به بدن کمک می‌کند تا ویروس را دفع کرده و از افزایش التهاب جلوگیری کند.

 

برچسب ها: طریقه مصرف پیاز، فواید پیاز، خواص پیاز، کاربردهای دارویی پیاز، خاصیت درمانی پیاز تعداد بازديد: 660 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز