انستيتو تحقيقات تغذيهای و صنايع غذايی كشور؛ معاونت پژوهشی كميته علمی آموزش همگانی
ميوهها
یكی از مهمترین گروههای غذایی كه برای حفظ سلامتی، شادابی و تنظیم عملكرد بخشهای مختلف بدن لازم و ضروری است، گروه میوهها میباشد. مواد غذایی این گروه تأمینكننده آب، ویتامینها، املاح، فیبر غذایی و تركیبات سلامتیبخش گیاهی (رنگدانهها) مورد نیاز بدن انسان هستند. دریافت روزانه مقدار كافی از میوهها باعث حفظ سلامتی، شادابی و طراوت پوست میشود.
مواد غذایی گروه میوهها
این گروه مواد غذایی شامل انواع میوههای تازه، آبمیوههای تازه طبیعی، كمپوت میوهها و میوههای خشك (خشكبار) میباشد.
مقدار توصیهشده روزانه میوهها
لازم است روزانه 4-2 واحد از مواد غذایی این گروه در برنامه غذایی گنجانده شود. هر واحد از این گروه برابر است با یك عدد میوه متوسط مثل سیب، موز كوچك نه متوسط، پرتقال یا گلابی، نصف گریپفروت یا نصف لیوان میوههای ریز مانند توت، انگور، انار و ... و یا نصف لیوان میوه پخته یا كمپوت میوه یا یكچهارم لیوان میوه خشك یا خشكبار (مانند انواع برگهها) و یا سهچهارم لیوان آبمیوه تازه طبیعی.
نحوه انتخاب صحیح میوهها
میوهها از نظر محتوای ویتامینی و املاح با هم متفاوتند. مثلاً انواع توتها و مركبات مثل پرتقال و نارنگی ویتامین C بیشتری نسبت به سیب دارند و سیب و موز مقدار بیشتری پتاسیم دارند، بنابراین اصل تنوع در انتخاب نوع میوههای مصرفی روزانه باید رعایت گردد.