Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 11 اردیبهشت 1403 - 21:23

6
بهمن
خواص جوانه آفتابگردان (2)

خواص جوانه آفتابگردان (2)

دانه‌های آفتابگردان سرشار از چربی هستند، اما از نوع چربی‌های سالم. به طور كلی به كاهش كلسترول كمك می‌كند، با آنكه تخم آفتابگردان چربی بالایی دارد، اما اگر به طور متناوب مصرف شود به روند كاهش وزن نیز سرعت می‌بخشد.

تاریخچه گل آفتابگردان 

گل آفتابگردان وحشی نخستین بار در آمریكای شمالی دیده شد و مدارك نشان می‌دهند كه تاریخچه این گیاه به سه هزار سال قبل از میلاد می‌رسد. هندی‌ها از تخم آفتابگردان در تهیه برخی كیك‌ها و نان‌ها استفاده می‌كردند. از روغن آفتابگردان برای تقویت پوست و مو نیز استفاده می‌شد. گل آفتابگردان برای رنگ كردن برخی پارچه‌ها به كار می‌رفت و بخشی از آن نیز در پزشكی به مصرف می‌رسید.

دانه‌های آفتابگردان سرشار از چربی هستند، اما از نوع چربی‌های سالم؛ پس می‌توانند خطر بیماری‌های قلبی را كاهش دهند. به طور كلی به كاهش كلسترول كمك می‌كند، با آنكه تخم آفتابگردان چربی بالایی دارد، اما اگر به طور متناوب مصرف شود نه تنها باعث افزایش وزن نمی‌شود، بلكه به روند كاهش وزن نیز سرعت می‌بخشد.

افرادی كه در رژیم غذایی كاهش وزن به سر می‌برند، باز هم برای انجام برخی فعالیت‌های روزمره و عملیات‌های سلولی، نیاز به مقداری چربی دارند. متخصصان تغذیه می‌گویند، باید روزانه 25-30 درصد از كالری دریافتی بدن از طریق چربی‌ها تأمین شود. به هر حال مصرف بی‌رویه هر ماده غذایی باعث برهم خوردن تعادل رژیم غذایی می‌شود.

تخم آفتابگردان نیز اگر زیاد مصرف شود، منجر به چاقی فرد خواهد شد. خوردن روزانه یك‌دوم فنجان جوانه گل آفتابگردان، چهار بار در هفته، می‌تواند به سلامت بیشتر شما كمك كند. جوانه گل آفتابگردان ایجاد حساسیت نمی‌كند و این برای كسانی كه به تخم آن حساس هستند، بسیار خوب است. حتی افرادی كه نسبت به برخی حبوبات، گندم و سایر مواد حاوی پروتئین گلوتن نیز حساسیت دارند، می‌توانند جوانه گل آفتابگردان را مصرف كنند. آمینواسید موجود در جوانه گل آفتابگردان باعث افزایش انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی و در نتیجه كاهش فشار خون می‌شود. منیزیم موجود در آن برای سلامت قلب مفید است.

مس و روی آن نیز به تولید كلاژن و بهبود سریع‌تر زخم‌ها كمك می‌كند. جوانه گل آفتابگردان سرشار از ویتامین E است كه برای سیستم عصبی و مفاصل مفید است و ویتامین D و A نیز باعث كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شوند. 25 درصد از وزن جوانه آفتابگردان را آمینواسیدها تشكیل می‌دهند و اگر هر روز از آن استفاده كنید، سوخت مورد نیاز بدن خود را تأمین خواهید كرد و باعث تقویت استخوان‌های‌تان می‌شوید.

جوانه گل آفتابگردان طعم بسیار دلچسبی دارد، به راحتی خورده می‌شود و سموم را از بدن دفع می‌كند. اگر خودتان در منزل اقدام به كاشت جوانه گل آفتابگردان كنید، با یك تیر چند هدف زده‌اید: اولاً در هزینه‌ها مقداری صرفه‌جویی می‌شود، دوماً همیشه مقداری جوانه در منزل در دسترس دارید و نیازی به خروج از خانه برای تهیه آن ندارید و از همه مهم‌تر اینكه از اثرات روحی- روانی تماشای یك موجود زنده سبز در فضای خانه وقتی كه رشد می‌كند، قد می‌كشد و سبز می‌شود، بهره‌مند می‌شوید. وقتی خودتان دانه‌ای را در گلدان می‌‌كارید و به آن توجه ویژه می‌كنید تا به ثمر بنشیند، بی‌شك از نظر روحی بسیار انرژی می‌گیرید و بخشی از استرس‌های روزمره‌تان از بین می‌رود.

 

 

برای خواندن بخش اول -خواص جوانه آفتابگردان- اینجا کلیک کنید.

 

 

برچسب ها: خواص جوانه ها، خواص جوانه آفتابگردان، فواید جوانه ها، خواص گل آفتابگردان، مواد مغذی جوانه ها تعداد بازديد: 994 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز