Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 00:53

12
مهر
چرا چربی شکمتان آب نمی‌شود

چرا چربی شکمتان آب نمی‌شود

چه چیزی می‌تواند خسته‌کننده‌تر از چربی شکمی باشد که هر کاری می‌کنید آب نمی‌شود؟

ورزش می‌کنید و درست غذا می‌خورید اما دور کمرتان انگار قرار نیست کمتر شود و همچنان می‌توانید مقداری چربی اطراف شکمتان پیدا کنید.

برای خیلی از افراد مخصوصاً خانم‌ها بعد از یائسگی، چربی شکم به سختی آب می‌شود. اگر بالای 50 سال دارید ممکن است آب کردن چربی شکم برایتان بزرگ‌ترین چالش باشد چون تغییرات هورمونی که در بدنتان روی داده، چربی شکم را سرسخت کرده است و اما شایع‌ترین دلایلی که مانع از دست دادن چربی شکم می‌شوند:

 

کربوهیدرات‌های تصفیه شده زیاد مصرف می‌کنید

خیلی‌ها همچنان فکر می‌کنند تمام چربی‌های خوراکی عامل شل بودن شکمشان و بالا بودن درصد چربی بدنشان است. اما انواع خاصی از چربی‌ها مانند چربی‌های تک غیراشباع موجود در روغن زیتون و آووکادو در واقع به بدن کمک می‌کنند لایه‌ی چربی که روی عضلات شکم را پوشانده از بین برود. چربی شکمی بیشتر به دلیل مصرف قندها و کربوهیدرات‌های تصفیه شده به وجود می‌آید زیرا این غذاها موجب افزایش قند خون و انسولین می‌شوند. وقتی انسولین زیاد در خون موجود باشد، ذخیره‌ی چربی را بالا می‌برد، مخصوصاً در اطراف شکم. مطالعات نشان داده بدن، چربی‌های تک غیراشباع را برای سوخت ترجیح می‌دهد. ضمناً چربی‌های تک غیراشباع نوعی از چربی‌ها هستند که دوست قلب بوده و تأثیر مطلوبی بر سطح لیپید خون دارند.

 

 

به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابید

کمبود خواب از دو جنبه به ضرر شماست: اول اینکه باعث افزایش هورمون گرلین یا هورمون اشتها می‌شود و دوم اینکه کمبود خواب، کورتیزول را بالا می‌برد. در بلندمدت، کورتیزول بالا می‌تواند چگونگی توزیع چربی در بدنتان را تغییر دهد؛ یعنی به جای اینکه چربی‌ها را در باسن و ران‌ها انباشته کنید، در شکم و اطراف آن ذخیره خواهید کرد.

اما می‌توانید با برنامه ریزی مناسب برای خواب و استراحتتان بر این مشکل غلبه کنید. الگوهای خوابتان را اصلاح کنید تا ترشح هورمون ملاتونین (هورمون خواب) در بدنتان تنظیم شود.

 

 

استرستان را کنترل نمی‌کنید

فقط کمبود خواب نیست که کورتیزول‌تان را بالا می‌برد بلکه استرس‌های روحی یا جسمی مداوم نیز در بلندمدت باعث افزایش کورتیزول می‌شوند. شما نمی‌توانید هم استرس مزمن داشته باشید و هم انتظار داشته باشید هیچ تأثیری روی هورمون‌هایتان نگذارد. حتی ورزش بیش از اندازه هم می‌تواند بدن را آن‌قدر مختل کند که کورتیزول بالا برود و آب کردن چربی شکم سخت‌تر بشود.

ورزش بیش از حد سنگین همراه با محدودیت مصرف کالری بدون تردید بدن را در شرایطی پُر از استرس قرار می‌دهد که موجب به هم خوردن تنظیم کورتیزول می‌شود. از تکنیک‌های مؤثر برای کاهش استرس استفاده کنید مانند تنفس عمیق، یوگا، فعالیت‌های خلاقانه و گشت و گذار در طبیعت.

 

 

داروهای خاصی مصرف می‌کنید

برخی از داروها به‌ویژه پردنیزون و سایر استروئیدهایی که برای درمان التهاب تجویز می‌شوند، آب کردن چربی شکم را سخت می‌کنند. داروهای ضدافسردگی، داروهای صرع، دیابت و داروهای آنتی سایکوتیک و حتی داروهای فشار خون مخصوصاً مهارکننده‌های بتا نیز عوارضی مشابه دارند.

 

 

ورزش‌هایی که انجام می‌دهید مناسب شما نیستند

ورزش کمک می‌کند چربی‌ها از بین بروند اما آیا درست ورزش می‌کنید؟ برخلاف چیزی که در بسیاری از مطالب می‌خوانید، کرانچ یا هر نوع تمرینی که روی شکم تمرکز دارد، تأثیری روی صاف کردن شکم ندارد. شما نیاز دارید تمام گروه‌های عضلانی بزرگ در پایین تنه را فعال کنید که شامل تمرین‌هایی مانند اسکوات، ددلیفت و دراز و نشست می‌شود تا بتوانید چربی سوزی را بالا برده و محیط هورمونی مناسب برای چربی سوزی را فراهم کنید.

 

 

زیاد نوشابه می‌نوشید

دیگر همه می‌دانند نوشابه چاق کننده است اما نوشابه‌های بدون قند چطور؟ مطالعات نشان می‌دهد بین مصرف نوشابه‌های رژیمی و افزایش چربی شکم ارتباط مستقیم وجود دارد. پس فریب برچسب‌های «رژیمی» و «بدون قند» را نخورید.

 

 

در طول روز زیاد می‌نشینید

اگر اهل ورزش منظم هستید پس نسبت به بقیه یک قدم جلوترید اما باید بدانید ورزش شما نمی‌تواند جبران شش ساعت یکجانشینی‌تان را بکند. زیاد نشستن نه تنها وزن را بالا می‌برد بلکه چربی شکم را هم افزایش می‌دهد و تحقیقات هم نشان داده چربی اضافی اطراف اندام‌هایی مانند کبد تجمع می‌کنند. حتی اگر منظم و با برنامه ورزش می‌کنید هم باید در طول روز بدن را در حرکت و فعالیت نگه دارید، حتی برای چند دقیقه هم که شده!

 

برچسب ها: تغذیه، چاقی، استرس، ورزش، رژیم لاغری، تحرک، کربوهیدرات، شکم تعداد بازديد: 668 تعداد نظرات: 0

نظر شما درخصوص این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز