Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 26 دی 1403 - 20:39

26
دی
کنترل آسم با تغذیه مناسب

کنترل آسم با تغذیه مناسب

آسم یک بیماری مزمن است که راه‌های هوایی ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. راه‌های هوایی لوله‌هایی هستند که هوا را به داخل و خارج از ریه‌ها منتقل می‌کنند و اگر فردی آسم داشته باشد، راه‌های هوایی او ممکن است

به قلم : دکتر مینا کاویانی ، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور

 

تحریریه زندگی آنلاین : آسم یک بیماری مزمن است که راه‌های هوایی ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. راه‌های هوایی لوله‌هایی هستند که هوا را به داخل و خارج از ریه‌ها منتقل می‌کنند و اگر فردی آسم داشته باشد، راه‌های هوایی او ممکن است دچار التهاب و گاهی تنگی شود. این امر باعث می‌شود عبور هوا از مجاری تنفسی سخت‌تر شده و علائم آسم مانند سرفه، خس‌خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی قفسه‌سینه بروز کند.

این بیماری مهم غیرواگیر، هم کودکان و هم بزرگسالان را مبتلا می‌کند و شایع‌ترین بیماری مزمن میان کودکان است که اغلب از همان دوران آغاز می‌شود. برخی عوامل مانند گرده گل، انجام ورزش، عفونت‌های ویروسی یا هوای سرد می‌توانند علائم آسم را تشدید کنند که به آنها عوامل محرک آسم می‌گویند. به یاد داشته باشید هنگامی که علائم آسم تشدید می‌شوند، احتمال بروز حمله آسم بیشتر می‌شود.

بیشتربخوانید:

تغذیه افراد مبتلا به آسم چگونه باید باشد؟

 

 

 

آیا آسم درمان قطعی دارد؟

شایان ذکر است هیچ درمانی برای آسم وجود ندارد، اما مدیریت این بیماری می‌تواند به کنترل آن کمک کند. مدیریت این بیماری می‌تواند شامل نظارت، اجتناب از محرک‌ها و استفاده از دارو باشد. به طور معمول استفاده از داروی استنشاقی می‌تواند علائم آسم را کنترل کرده و به افراد مبتلا به آسم اجازه دهد زندگی عادی و فعالی داشته باشند.

 

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مبتلایان به آسم

تا حد امکان وعده‌های غذایی کوچک حاوی مقادیر بالای مواد مغذی نظیر پروتئین با کیفیت بالا (انواع گوشت، تخم‌مرغ و شیر و فرآورده‌های کم‌چرب آن)، ویتامین‌ها، مواد معدنی و انرژی را برای کاهش خطر عفونت و برطرف نمودن ضعف سلامت مصرف کنید.

 مواد غذایی سرشار از ویتامین‌های A و پیش‌سازهای آن (مانند انواع سبزی‌های برگی سبز، هویج و فلفل دلمه)، B6 (مانند انواع گوشت) و روی (مانند انواع گوشت و غذاهای دریایی) و همچنین ویتامین C (مانند مرکبات، توت فرنگی و سبزی‌هایی مانند فلفل) را به دلیل نقش آنتی‌اکسیدانی آن در برنامه غذایی خود بگنجانید.

 مصرف سایر مواد مؤثر بر سیستم ایمنی بدن مانند کوئرستین موجود در سیب، انواع پیاز، مرکبات و انواع توت‌ها، منابع غذایی حاوی سلنیوم (مانند انواع مغزدانه‌ها) و ویتامین E (مانند جوانه‌ها) را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

 در مواردی که بیمار مبتلا به آسم آلرژیک است و علاوه بر آسم، آلرژی غذایی هم دارد باید غذاهای آلرژن (حساسیت‌زا) از برنامه غذایی او حذف شود. بعضی از غذاهایی که معمولاً ایجاد حساسیت غذایی می‌کنند، عبارتند از شیر، تخم مرغ، ماهی و غذاهای دریایی.

 در صورت نداشتن منع مصرف آب، تا حد امکان آب بیشتر مصرف کنید.

 مقدار نمک مصرفی خود را کنترل کنید زیرا تحقیقات نشان داده امکان دارد در کنترل آسم به ویژه در مردان مفید باشد.

 تا حد امکان مصرف چربی‌های اشباع شده و جامد را محدود کنید و روغن‌های غیراشباع حاوی اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه مانند روغن زیتون را جایگزین کنید و در صورت تحمل گردو و تخم بذرک مصرف نمایید.

بیشتربخوانید:

آلرژی فصلی را چگونه کنترل کنیم؟

 

 

 

 

هدف از داشتن تغذیه مناسب در بیماری آسم چیست؟

هدف از تغذیه مناسب در بیماران مبتلا به آسم چند مورد است:

نخست اینکه افراد برای حفظ سلامتی خود تشویق به رعایت برنامه غذایی صحیح شوند.

دوم از اتساع معده ناشی از خوردن وعده‌های غذایی حجیم جلوگیری شود.

سوم از بروز عفونت‌ها با افزایش مقاومت بدن پیشگیری شود.

چهارمین هدف شناسایی غذاهای آلرژن و حذف آنها از رژیم غذایی فرد در موارد وجود آسم آلرژیک است.

پنجم افزایش دریافت آب که با رقیق کردن ترشحات، می‌تواند کمک‌کننده باشد. ششم بهبود وضعیت تغذیه از طریق دریافت منابع غذایی ویتامین‌ها و مواد معدنی و افزایش دریافت مواد آنتی‌اکسیدان و غذاهای حاوی سلنیوم است.

 

 

برچسب ها: دکتر مینا کاویانی تعداد بازديد: 18 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز