تحریریه زندگی آنلاین : خیلی از افراد تصوری که از غذا دارند این است که وعدهای را که نوش جان میکنند باید آنها را تا وعده دیگر سیر نگه دارد. ازاینرو سوپ را نه وعده غذایی بلکه بهعنوان پیشغذا قبول دارند. ولی ما چند دستور سوپ مقوی برای شما معرفی میکنیم تا باارزش این سبک غذا بیشتر آشنا شوید. معمولاً غذاهایی مانند سوپ، زمانهایی سرو میشود که افراد دچار سرماخوردگی شدهاند و برای بهبود حال، سرفه و تب از این غذای مقوی استفاده میکنند. اما واقعیت این است که سوپ برای برخی از افراد جامعه مانند میانسالان یا سالمندان یک غذای کامل، پر از ویتامین و مقوی است و حتماً در برنامه غذایی آنها باید گنجانده شود.
بیشتربخوانید:
سوپ سبزیجات و جو
یک قاشق چایخوری روغن درون یک قابلمه بریزید تاکمی گرم شود. سپس یک حبه سیر و یک پیاز کوچک را ریز کرده و درون روغن کمی تفت دهید تا خامی سیر و پیاز گرفته شود.سبزیجاتی مانند هویج، سیبزمینی، لوبیا سبز، کدو و کلم را به پیازداغ اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس کمی نمک، زردچوبه اضافه کنید. در مرحله بعد ۲ قاشق غذاخوری جو پرک شده و گشنیز خردشده را به قابلمه اضافه کنید. درنهایت سه لیوان آب به آن اضافه کرده و اجازه دهید بپزد.این نکته را به یاد داشته باشید که سوپ به دلیل داشتن سبزیجات نباید زیاد گرما ببیند، چراکه قسمت زیادی از ویتامینهای موجود در سبزی در اثر گرما از بین میرود.این سوپ تا ۱۵ دقیقه دیگر آماده سرو خواهد شد.
سوپ اسفناج
اسفناج از آن دسته سبزیجاتی است که سرشار از ویتامین و مواد موردنیاز بدن است. برای افرادی که به فقر آهن دچار هستند، مصرف اسفناج بهشدت پیشنهاد میشود. در برنامه غذایی سالمندان حتماً سبزیجاتی مانند اسفناج قرار دهید تا بدنی سالم و شادابتری داشته باشند.برای تهیه این سوپ بسیار مقوی، ابتدا یک پیاز متوسط را ریز کنید و درون یک قابلمه همراه با یک قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا خامی پیاز گرفته شود.برای تهیه این سوپ خوشمزه به یک فنجان عدس و یک فنجان جو پرک نیاز داریم. عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. حتی میتوانید در یک قابلمه جداگانه عدس راکمی بپزید، سپس با مواد اولیه سوپ مخلوطکنید.نفخ موجود در حبوبات میتواند باعث ناراحتی گوارشی در سالمندان شود. اگر سالمند شما بسیار حساس است، میتوانید از ریختن عدس درون این سوپ چشمپوشی کنید.بعد از سرخ شدن پیازها، عدس، جو پرک و نیم کیلو اسفناج را اضافه کرده و تفت دهید. درنهایت ۲ فنجان آب اضافه کرده و اجازه دهید سوپ جا بیفتد.
بیشتربخوانید:
سوپ ورمیشل با مرغ
سوپ ورمیشل یا سوپ رشتهفرنگی جزء آن دسته از غذاهایی است که همگی ما با آن آشنایی داریم و از خواص بینظیر آن مطلع هستیم.برای تهیه این سوپ بسیار خوشمزه ۱ پیاز متوسط را ریز کنید و درون قابلمه با ۱ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.۱۰۰ گرم سینه را در قابلمه دیگر همراه با مقداری نمک و زردچوبه بپزید. بعدازاینکه مرغ پخت آن را تکهتکه یا ریشریش کنید.باکمی روغن تفت دهید تا خامی پیاز گرفته شود. سپس مرغهای پخته و ریشریش شده را به پیازداغ اضافه کنید. در مرحله بعد نصف قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، کمی نمک، فلفل و زردچوبه به مخلوط اضافه کنید و تفت دهید.۲ فنجان آب به مخلوط اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید. یک هویج و سیبزمینی متوسط را پوستکنده و بهصورت نگینی خردکنید. زمانی که آب درون قابلمه جوش آمد، سیبزمینی و هویج را اضافه کرده و اجازه دهید تا سوپ جا بیفتد.۱۵ دقیقه قبل از اینکه سوپ را سرو کنید، رشتهفرنگی راکمی با دست خورد کرده و درون سوپ بریزید. رشتهفرنگی باعث ایجاد لعاب سوپ میشود. اگر میزان زیادی رشته به سوپ اضافه کنید، سوپ سفت خواهد شد.این سوپ را باکمی آبلیمو ترش تازه و گشنیز تازه ساطوری شده نوش جانکنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه سوپ اسفناج و خامه
سوپ هویج
این سوپ بسیار مقوی برای سالمندان ، بسیار مقوی و انرژیبخش است. برای تهیه این سوپ بسیار خوشمزه، ابتدا یک پیاز متوسط را پوستکنده و ریز خردکنید و درون قابلمه بریزید. ۱ قاشق غذاخوری روغنزیتون اضافه کرده و تفت دهید و تا بوی خامی پیاز برطرف شود. ۲ عدد هویج متوسط، ۲ عدد زردک (هویج زردرنگ) و ۱ سیبزمینی متوسط را پوستکنده و ریز خردکنید. سبزیجات خردشده را به پیازداغ اضافه و کمی تفت دهید.سپس به مخلوط بالاکمی فلفل، نمک و زردچوبه اضافه کنید تا طعم بگیرید. بجای اضافه کردن آب در این سوپ، از آب مرغ استفاده کنید که مقویتر است. بنابراین، ۲ فنجان بزرگ آب مرغ را به مخلوط پیاز و سبزیجات اضافه کرده و اجازه دهید سوپ جا بیفتد.میتوانید این سوپ را قبل از سرو با گوشتکوب برقی یا میکسر، بهصورت پوره درآورید و میل کنید. برای تزیین این سوپ بسیار خوشمزه میتوانید از گشنیز تازه خردشده استفاده کنید. این سوپ بهترین غذا برای وعده شام یک سالمند خواهد بود.
بیشتربخوانید:
سوپ قارچ و جو، یک سوپ مقوی برای سالمندان
این سوپ با توجه به طعم بینظیری که دارد با استقبال بسیاری از افراد خانواده روبرو خواهد شد. برای تهیه این سوپ خوشمزه و مقوی ابتدا یک عدد سینه مرغ را همراه با ۱ فنجان جو پرک و ۳ لیوان آب، اجازه دهید بپزد و لعاب بیندازد. یک عدد هویج متوسط را پوست بگیرید و بهصورت نگینی خردکنید و به قابلمه مرغ و جو اضافه کنید.مرغ را تست کنید. اگر پختهشده بود آن را از قابلمه بیرون آورید و تکهتکه کنید. اگر دوست دارید مرغ در تمام سوپ پخش شود، آن را ریشریش کرده و به سوپ اضافه کنید.۲ لیوان شیر داغ و بهاندازه ۲ لیوان قارچ خردشده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت نیم ساعت باهم بپزد تا طعم دار شود.هنگام سرو می-توانید این سوپ را با گشنیز خردشده و ۲ قاشق خامه تزیین کنید. اما اگر احساس کردید این حجم از چربی موجود در خامه برای سالمند شما مضر است میتوانید خامه را حذف کنید. این سوپ بسیار خوشمزه است و بهاحتمالزیاد تمام اعضا خانواده مشتاق آن خواهند شد.