Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 30 فروردین 1403 - 17:48

12
اسفند
تضعیف و کنترل سردردهای عصبی با تغذیه

تضعیف و کنترل سردردهای عصبی با تغذیه

گیاهان را می‌توان به صورت عصاره خشک (کپسول، پودر، چای)، عصاره گلیسیرینه یا تنتور (عصاره الکلی) استفاده کرد. چای باید با استفاده از یک قاشق چای‌خوری از گیاه در یک فنجان آب داغ تهیه شود.

به قلم : شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا

 

تحریریه زندگی آنلاین : گیاهان

گیاهان را می‌توان به صورت عصاره خشک (کپسول، پودر، چای)، عصاره گلیسیرینه یا تنتور (عصاره الکلی) استفاده کرد. چای باید با استفاده از یک قاشق چای‌خوری از گیاه در یک فنجان آب داغ تهیه شود. جوشاندن به مدت 5 تا 10 دقیقه جهت برگ‌ها و گل‌ها و 10 تا 20 دقیقه جهت ریشه‌ها ضروری است. 2 تا 4 فنجان در روز بنوشید.

 روغن پیپرمینت(menthe piperata) در درمان فشار عصبی مفید است. 2 قطره از این روغن ضروری را در یک فنجان آب بریزید. یکپارچه را در این محلول خیس کنید و به صورت کمپرس استفاده کنید.

بید سفید (salix abla): این گیاه حاوی سالیسین است که در آسپیرین باعث بهبود درد می‌شود، در صورتی که نمی‌توانید از آسپرین استفاده کنید، از این گیاه مصرف نکنید.

عروس چمن زار اروپایی (filipendula ulmaria) سردرد را بهبود می‌بخشد. تهوع و سوزش سر دل را کاهش می‌دهد باعث بهبود فشار عصبی و ناراحتی گوارشی می‌شود. سنبل‌الطیب (valeriana officinalis) به آرامش و شلی بدن کمک می‌کند، اسپاسم را کاهش می‌دهد. به بهبود فشار عصبی که به همراه اضطراب و ناراحتی گوارشی است کمک می‌کند.

شفت (زغال‌اخته) (piscidia piscipula) به آرامش و شلی بدن کمک می‌کند و درد و اسپاسم را کاهش می‌دهد. درخت معبد (gingko bitoba): باعث افزایش جریان خون به مغز می‌شود و به کاهش فشار عصبی کمک می‌کند. بید سفید، عروس چمت زار اروپایی و 2 نمونه از گیاهان بالا را با هم ترکیب کنید. گیاهان به صورت چای یک قاشق غذاخوری در یک فنجان آب 3 بار در روز تنتور 60 قطره 3 بار در روز استفاده شود.

فلفل استرالیایی (کاواکاوا)(piper menthysticum): 45 تا 60 میلی‌گرم محتوای کاوالاکتون آن 3 بار در روز اثر آرام‌بخش دارد، مخصوصاً اگر اضطراب به طور بارزی وجود داشته باشد.

بیشتربخوانید:

8 باید و نباید تغذیه‌ای در میگرن

 

 

 

علائم و نشانه‌ها

سردرد از پشت سر شروع و سپس منتشر می‌شود فشار مبهم یا درد فشارنده که از نیم ساعت تا چند ساعت یا چند روز طول می‌کشد. عضلات گردن، شانه و فک گرفته و دردناک می‌شود. درد در طول روز ادامه می‌یابد. سردرد با راه افتادن بیشتر نمی‌شود.

 

علت

در هنگام استرس، عضلات شانه، گردن و فک گرفتگی پیدا می‌کند و روی عروق خونی فشار می‌آورد. درد از طریق اعصاب عروق به مغز منتقل می‌شود. علل آن عبارت است از: نشستن بسیار طولانی یا در وضعیت ناراحت بیماری پیش‌قاعدگی قند خون پایین آلرژی غذایی خواب ناکافی؛ مصرف مایعات ناکافی فشار دادن دو فک روی هم یا دندان به هم ساییدن درد با منشأ سایر نواحی نظیر سینوس استرس افسردگی یا اضطراب اقدام‌های اولیه پزشکی. زمان بروز و مدت تداوم سردرد از پرسش‌های پزشک معالج خواهد بود. هم چنین آزمایش‌هایی جهت رد کردن سایر علل طبی موجد سردرد درخواست خواهد شد.

 

درمان

مسکن‌های قابل خرید بدون نسخه در بیشتر افراد درد را تسکین می‌دهد. در صورت نیاز پزشک معالج مسکن نیز تجویز خواهد کرد.

درمان‌های مکمل و جایگزین

تأکید عمده درمان‌ها بر شل کردن عضلات و درمان استرس است.

 بیشتربخوانید:

توصیه مهم به افرادی که مدام سردرد دارند

 

 

 

 

طب فیزیکی

طب فیزیکی جهت پیشگیری از سردرد عصبی یا بهبود درد کاربرد دارد. روش بیوفیدبک جهت کنترل درد عضلانی مفید است طب سوزنی جهت تخفیف درد مؤثر است با استفاده از حرکات دایره‌ای کوچک، پرده بین انگشت شست و نشانه را فشار دهید. برای تخفیف گرفتگی عضلات کشش ملایم گردنی انجام دهید. پانسمان یخ روی پیشانی قرار دهید.

به منظور افزایش اثر تسکینی پای خود را به طور هم زمان در آب داغ قرار دهید. نفس عمیق بکشید یا سایر ورزش‌های شل کردن عضلات، نظیر یوگا را انجام دهید. ورزش‌های منظم، به خصوص روش‌های تقویت عضلات شکم و پشت را انجام دهید. سردرد عصبی در صورت رفع نشدن علت زمینه‌ای تکرار می‌شود. ورزش و روش‌های کاهش استرس کمک‌کننده است.

بیشتربخوانید:

کمبود این ویتامین‌ها باعث سردرد می‌شود

 

 

 

 

تغذیه

جایگزینی مواد غذایی میکروسکپی (ریزمغذی‌ها) در شرایط استرس ضروری است؛ مهم‌ترین آن‌ها شامل ویتامین ث، ای، بتاکاروتن، و مواد معدنی منیزیوم، پتاسیم، کلسیم، روی، منگنز و سلنیوم است. منیویوم (آسپارتات) یا گلیسینات (تا حد 750 میلی‌گرم در روز) به خصوص لازم است چون دارای خاصیت ضد اسپاسم است. از مصرف قهوه بپرهیزید.

اسیدهای چرب ضروری جریان خون را بهبود می‌بخشد. چربی‌های حیوانی را کم و مصرف ماهی را زیاد کنید. ترکیبی از روغن‌های امگا-6 و امگا-3 مفید است (2 قاشق چای‌خوری در روز تا 1000-1500 واحد 2 بار در روز). ویتامین ای: 400-800 واحد در روز ممکن است گرفتگی عضلانی را کم کند.

رژیم حذفی: بعضی سردردهای عصبی به این روش بسیار خوب جواب می‌دهد. شایع‌ترین غذاهای آلرژی‌زا عبارت است از گندم، لبنیات، ذرت، سویا و شکلات. این غذاها را به طور کامل به مدت دو هفته حذف کنید، سپس هر سه روز یکی از آن‌ها را اضافه کنید و مراقب پیدایش هرگونه واکنش حساسیتی باشید. مرکبات، الکل، گوشت قرمز و فراورده‌های آرد، ترشی و نوشابه‌های گازدار (کربن دار) ممکن است سردرد را تشدید کند.

کلسیم/منیزیوم:1000/500 میلی‌گرم در روز در تنظیم انقباض و شل شدن عضله کمک می‌کند.

بیشتربخوانید:

میوه هایی که میگرن را بدتر می‌کنند

12 زنگ خطر «میگرن»

برای سردردهای میگرنی چه بخوریم چه نخوریم؟

 

 

 

 

هومیوپاتی

بعضی از رایج‌ترین فراورده‌های مصرفی هومیوپاتی در سردرد عصبی در زیر آمده است. معمولاً میزان مصرف 12 ایکس تا 30 سی هر 1-4 ساعت تا بهبود علائم است:

آکونیت جهت سردردهای عصبی ناگهانی همراه با اضطراب متعاقب شوک یا همراه با تب بریونا جهت سردردهای همراه با پرخونی که در هنگام راه رفتن بدتر و با فشار یا بستن چشم‌ها بهتر می‌شود. جلسمیوم جهت سردردهای همراه با احساس سنگینی بلادونا جهت سردردهای نبض‌دار

 

 

برچسب ها: تغذیه، گیاهان دارویی، درمان خانگی، کلسیم، سردرد، میگرن، آسپرین، هومیوپاتی، درمان میگرن، امگا3، علائم میگرن، شهزاد محمدیان تعداد بازديد: 183 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز