Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:51

28
مرداد
توصیه‌های تغذیه‌ای پس از عمل جراحی برداشتن روده

توصیه‌های تغذیه‌ای پس از عمل جراحی برداشتن روده

روده بخش مهمی از دستگاه گوارش است که از دوازدهه (اثنی‌عشر) تا مقعد را تشکیل می‌دهد. روده در انسان به دو بخش روده باریک و روده بزرگ تقسیم می‌شود. روده نقش بسیار مهمی در هضم و جذب غذا دارد.

دکتر غزاله اسلامیان : متخصص تغذیه ؛ عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 

تحریریه زندگی آنلاین : روده بخش مهمی از دستگاه گوارش است که از دوازدهه (اثنی‌عشر) تا مقعد را تشکیل می‌دهد. روده در انسان به دو بخش روده باریک و روده بزرگ تقسیم می‌شود. روده نقش بسیار مهمی در هضم و جذب غذا دارد.  بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، کرون، سرطان کولون یا ترومای روده ممکن است نیاز به برداشت روده یا کولون داشته باشند.  توصیه‌های تغذیه‌ای زیر به منظور افزایش کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی و برداشت قسمتی یا کل روده ارائه می‌شود:

 غذاها را به آهستگی میل نمایید و کاملاً بجوید، چراكه ممكن است تكه‌های نجویده غذا در محل خروج مواد دفعی از بدن گیر نماید.

 بیشتربخوانید:

توصیه های تغذیه‌ای در مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر

 

 

 

از مصرف مواد غذایی زیر تا حد امكان پرهیز شود، چراكه می‌توانند سبب انسداد محل خروج مواد دفعی شوند:

هویج خام، کرفس خام، پوست و دانه میوه‌ها و سبزی‌ها، قارچ، آناناس خام، نارگیل، مغز‌ها، گوشت‌های دارای بافت محكم كه جویدن آن‌ها مشكل باشد، همانند كباب برگ، ذرت بوداده (پاپ‌كورن)، حبوبات و میوه‌های خشك از قبیل كشمش.

 كلیه میوه‌ها و سبزی‌های خام به خوبی جویده شوند و تا حد امكان میوه‌ها به صورت پوره و سالادها به صورت رنده شده مصرف شوند. میوه‌ها و سبزی‌های پخته در این بیماران بهتر تحمل می‌شود.

 با توجه به اینكه مواد دفعی به صورت مایع از بدن دفع می‌شوند، لذا مصرف مایعات باید به میزان كافی باشد تا بدن دچار كم‌آبی نشود.

 

مصرف مواد غذایی زیر می‌تواند سبب افزایش حجم مواد دفعی از بدن و در نتیجه ناراحتی بیمار گردد:

حبوبات، كلم بروكلی، اسفناج، آب‌میوه‌ها به ویژه آب آلو، قهوه، غذاهای پر ادویه‌، شیرین‌بیان.

 

مواد غذایی زیر به دلیل اینکه مواد باقیمانده کمی از آن‌ها بعد از عمل هضم و جذب بر جا می‌ماند، لذا می‌توانند سبب كاهش حجم مواد دفعی شوند:

موز، برنج، سیب‌زمینی، ماكارونی، نان‌های سفید، ماست، پوره سیب و كره بادام‌زمینی.

 نمك اضافه شده به مواد غذایی كمی بیشتر از حد طبیعی باشد.

بیشتربخوانید:

تاثیر سندروم روده تحریک پذیر در رابطه جنسی

 

 

 

از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز نمایید، چرا كه باعث تولید نفخ و یا باعث ایجاد بوی بد در این بیماران می‌شوند:

انواع كلم‌ها، سیر و پیاز، ذرت، حبوبات، انواع سبوس‌ها، فلفل سبز، مغزها، تخم‌مرغ، ماهی، بعضی پنیرها، كاكائو و شكلات، نارگیل و نوشیدنی‌های گاز دار.

 مصرف ماست و همچنین جعفری می‌تواند سبب كاهش نفخ و كاهش بوی بد مواد دفعی شود.

 جویدن آدامس و استفاده از نی جهت نوشیدن مایعات سبب بلعیدن هوا و ایجاد نفخ می‌گردد.

 مواد غذایی كه به دلیل عدم تحمل بیمار از رژیم غذایی حذف شده‌اند، می‌توانند بعد از مدتی به تدریج مجدداً در رژیم غذایی بیمار

وارد شوند.

بیشتربخوانید:

عفونت های باکتریایی ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر را افزایش می‌دهد

 

 

 

برچسب ها: تغذیه، رژیم غذایی، جراحی، زخم معده، مشکلات گوارشی، آدامس، مواد غذایی، سرطان کولون، نفخ، دکتر غزاله اسلامیان تعداد بازديد: 233 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز