Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 03:35

29
تیر
راهكار‌های درمان و كنترل هموروييد (3)

راهكار‌های درمان و كنترل  هموروييد (3)

بخش سوم- به هموروئید، توده نیز گفته می شود در این حالت وریدهای مقعد متورم و ملتهب می شود. بروز هموروئید تقریبا متداول است.

 

— در صورتیكه باردار هستید، خوابیدن به پهلو باعث كاهش فشار برعروق خونی موجود در لگن می شود. این مورد از بزرگتر شدن هموروئید جلوگیری می كند.

— سعی كنید از لباس زیر كتانی استفاده كنید تا از مرطوب شدن آ‌ن كه باعث تحریک هموروئید می شود، پرهیز كنید. همچنین استفاده از لباس های گشاد كه اجازه حركت آ‌زاد را می دهد، فشار ناحیه مقعد را كم می كند.

— از بالش گرد و حلقوی برای نشستن استفاده نكنید چون جریان خون را محدود كرده و ممكن است باعث تشدید علائم شود.

— از درمان های موضعی همانند كرم های مخصوص هموروئید یا مواردی كه محتوی هیدروكورتیزون است استفاده كنید. در ضمن می توانید از دستمال هایی كه محتوی عوامل بی حس كننده موضعی و یا لیدوكائین هستند نیز بهره ببرید.

— سعی كنید ناحیه مقعد را تمیز نگه دارید، دوش گرفتن و حمام رفتن روزانه به منظور تمیز كردن پوست اطراف مقعد با آ‌ب گرم كمک می  كند. به طور منظم، ۱۵-۱۰ دقیقه، در وان حمام آ‌ب گرم غوطه ور شوید.

این كار را چندین بار در روز تكرار كنید. مصرف صابون ضروی نیست و ممكن است مشكل را تشدید كند. بعد از حمام به آ‌رامی ناحیه اطراف مقعد را با سشوار خشک كنید تا رطوبت موجود به حداقل برسد، درغیر این صورت مشكل تشدید می شود.

— سعی كنید ناحیه مقعد را نخارانید.

— از كیسه یخ استفاده كنید تا تورم مقعد از بین برود.

— برای رهایی از درد می توانید از استامینوفن، آ‌سپرین و یا ایبوپروفن به طور موقت استفاده كنید.

— درمان جراحی ممكن است برای هموروئیدهایی كه خیلی بزرگ هستند، پرولا پس(افتادگی از مقعد) دارند و به طور متناوب خونریزی می كنند یا محتوی لخته های خونی هستند (ترومبوز)، پیشنهاد شود. رویه معمول شامل فریز كردن بافت درگیر، تزریق مواد شیمیایی به درون هموروئید برای كوچک كردن آ‌ن، جراحی هموروئید یا جای گذاری حلقه های لا ستیكی اطراف هموروئید به منظور برداشت آ‌ن است.

به چه پزشكانی باید مراجعه كنیم؟

ارزیابی و درمان هموروئید به تخصص های زیر مربوط می شود:

— پزشک خانواده

— پزشک متخصص داخلی

— پزشک متخصص زنان و زایمان

— جراح عمومی

— —پزشک متخصص گوارش

در صورتی كه درمان دارویی یا جراحی مورد نیاز نباشد، بیمار به متخصص كولوركتال (روده بزرگ و مقعد)، متخصص گوارش، پزشكی كه متخصص در مشكلا ت مقعد است ارجاع داده می شود.

در صورتیكه شما جوانتر از ۵۰ سال هستید و گاهی اوقات دچار خونریزی از هموروئید می شوید (خون قرمز روشن عمدتا روی دستمال توالت) می توانید درمان در منزل را یک تا دو هفته آ‌زمایش كنید البته این در حالی است كه تقریبا مطمئن باشید كه خونریزی به دلیل یكی از موارد زیر است:

— زور زدن و تقلا  برای عبور مدفوع

— جراحت شناخته شده مقعد

در بیشتر موارد خونریزی ناشی از هموروئید بعد از ۳-۲ روز متوقف می شود . درمان در منزل را برای جلوگیری از شروع خونریزی مجدد ادامه دهید و در صورت مشاهده موارد زیر به پزشک مراجعه كنید:

— خونریزی بیش از یک هفته

— شروع مجدد خونریزی

— وجود خونریزی بدون دلیل

— درصورتی كه سن شما بیش از ۵۰ سال است و سابقه خون در ادرار، سرطان كولون، خونریزی و درد غیر مرتبط با عبور مدفوع در ناحیه مقعد داشته باشید و تغییراتی در عادات روده های شما روی دهد.

سطح مقطع مدفوع نازكتر از معمول (ممكن است سطح مقطع آ‌ن پهن تر از یک مداد نباشد) و رنگ آ‌ن سیاه یا قیری رنگ شود، نتوانید مدفوع را دفع كنید، اسهال یا نفخ شكمی داشته باشید، مواد غیرطبیعی از مقعد ترشح شود، تب همراه با مدفوع خونی و یا توده یا برآ‌مدگی كه نرم نباشد و از مدخل مقعد جدا نشود، داشته باشید و یا هر آ‌نچه كه فكر می كنید هموروئید است، باید با پزشک مشورت كنید تا مطمئن شود كه شما مشكلا ت جدیتری ندارید.

غربالگری و تشخیص

پزشک با معاینه ساده تشخیص می دهد كه شما مبتلا  به هموروئید خارجی هستید یا خیر. درمورد هموروئید داخلی، ممكن است نیاز به معاینه لمسی با انگشت دست شود. اما ممكن است پزشک با این تكنیک به نتیجه نرسد چون هموروئید های داخلی، اغلب خیلی نرم هستند به طوری كه با معاینه مقعد مشخص نمی شوند. در این موارد ممكن است پزشک بخواهد قسمت پایینی روده بزرگ و مقعد را با دستگاه هایی نظیر آ‌نوسكوپ (حررحژرذا) معاینه كند.

معاینه جامع تر شامل ارزیابی كل كولون و مقعد با استفاده از كولونوسكوپ می شود. بدین ترتیب زخم های خونریزی كننده كه ممكن است در كولون و مقعد وجود داشته باشد از تشخیص حذف می شود. در صورتی كه خونریزی بعد از درمان هموروئید وجود داشته باشد معاینات تكمیلی و پیگیری ضرورت پیدا می كند.

 

 

برای خواندن بخش اول- راهكار‌های درمان و كنترل  هموروييد- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش دوم- راهكار‌های درمان و كنترل  هموروييد- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: غربالگری، ایبوپروفن، هیدروكورتیزون، لیدوكائین، ترومبوز، مقعد، تورم مقعد، جراحی هموروئید، كولوركتال تعداد بازديد: 735 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز