مرحله آغاز دردهای سلولیتی
در این مرحله گرههای سلولیتها درشتتر شده و با فشاری كه بر روی هزاران رشته كوچك عصبی وارد میآورند، آنها را حساستر نموده و كوچكترین فشار اضافی این قسمتها را بسیار دردناك و عكسالعمل فرد مبتلا را به سرعت نمایان میسازد. اگر در این زمان چارهاندیشی نشود، ادامه پیشرفت بیماری و انباشتگی بیشتر آنها به دردهای عصبی تبدیل خواهد شد و اگر محل انباشتگی در ناحیه گردن باشد، فرد را دچار سرگیجههای علاجناپذیری خواهد كرد.
بازتاب انباشتگی در ناحیه شانه، به صورت دردهای عصبی در ناحیه بازوها بروز پیدا میكند. گاهی مبتلایان به این بیماری از دردهای مختلف در نقاط متفاوت بدن و حتی در نواحی عمیقتر و داخلی شكایت دارند كه تشخیص و درمان بیماری را مشكلتر میسازد و اگر قبل از هر تحلیل و تفسیری در مورد اظهارات فرد مبتلا، نواحی خاصی را كه اغلب مورد تهاجم بیماری است (مانند سطح داخلی رانها، زانوها و نواحی اطراف آنها، قوزك پا، نواحی از باسن، سطوح خلفی بازوها و پس گردن)، با توجه و دقت بیشتری مورد مشاهده و معاینه قرار دهیم، در قبال شكوه و شكایت افراد مبتلا راه حل لازم را پیدا خواهیم كرد.
سلولیت بر فرد مبتلا چه اثراتی دارد؟
به طور كلی سلولیتها، به غیر از سلولیتهای لگن خاصره، نمیتوانند مانند چاقیهای پیشرفته، مسبب عامل خطر جدی برای ادامه زندگی باشند، ولی به طور كلی عوارض آنها عبارتند از:
الف) از دست رفتن زیبایی پوست نواحی مبتلا
ب) درد و رنج و فشارهای عصبی
ج) از همه مهمتر از دست رفتن طراوت و شادابی پوست و بروز پیری زودرس، به خصوص در افرادی كه سلولیتهای ایجادشده در نواحی گردن و صورت جا خوش كرده باشند.
عوامل زمینهساز و تاثیرگذار بروز سلولیت
1- در مورد نقش وراثت در انتقال سلولیت از مادر به دختر هنوز به طور دقیق مشخص نیست كه آیا عیوب كبدی، كلیوی و دستگاه ادراری كه موجب ظهور و بروز سلولیت میشوند، از مادر به ارث میرسد یا خود سلولیت؛ ولی آنچه مشاهده و گزارش شده، مواردی است كه نشان میدهد دختران مادران مبتلا به سلولیت به این بیماری مبتلا گردیدهاند.
2- مواد غذایی مصرفی
3- سلولیتهای به وجود آمده تحت تاثیر تجمع سمومی است كه بدن فرد مبتلا توان خنثیسازی و تخلیه آنها را ندارد. لذا نوع غذاهای مصرفی و تركیباتی كه دارند، میتواند در چرخههای سوخت و سازی خود سمومی را مازاد بر ظرفیت بیاثرسازی و تخلیه بدن افراد انباشته كند.
اگر علاوه بر تركیبات مضر به وجود آمده، مواد غذایی مصرفی از تراكم انرژی بالایی برخوردار بوده و فرد پرخور نیز باشد، علاوه بر ابتلا به سلولیت، چاقی نیز به این مشكل افزوده خواهد شد.
گرچه همه افراد چاق لزوما به سلولیت مبتلا نمیشوند، ولی بیشخوری و انباشته كردن انرژی اضافه، سلامتی فرد را به خطر خواهد انداخت و همچنین با استفاده از موادغذایی پرنمك، مواد غذایی دیرهضم، گوشتهای پرچرب، فستفودها، غذاهای سرخشده، استفاده بیش از اندازه از ادویهجات و یا غذاهای حاوی رنگدهنده و طعمدهنده و نگهدارندهها و نوشیدن الكل، عملكرد كبد و توان خنثیسازی سموم وارده به بدن مختل شده و از این جهت سیستم دفاعی بدن جهت حفظ خود از تاثیر سموم مخرب، به مكانیسمهای دفاعی دیگری جهت بازداشت سموم مزاحم و دشمن سلامتی روی میآورد و آنها را در مكانهایی كه خطر كمتری برای ادامه عملكرد و تخریبهای گستردهتری دارند، قرار میدهد.
برای خواندن بخش اول- سلولیت چیست و چگونگی ایجاد آن- اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش سوم- سلولیت چیست و چگونگی ایجاد آن- اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش چهارم- سلولیت چیست و چگونگی ایجاد آن- اینجا کلیک کنید.