دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
اخیراً دانشمندان به نقش فیتو نوترینتها بر سلامت انسان پی بردهاند.
تعداد زیادی از این فیتو نوترینتها و خواص آنها شناسایی شدهاند.
فیتونوترینتهایی که در زیر مشاهده می کنید تنها گزیده ای از فیتونوترینتهای بسیاری هستند که تا كنون شناسایی شدهاند.
بتاكریپتوزانتین: انبه، پاپایا و هلو
كاروتنوئیدها: هویج، سیب زمینی شیرین، انبه و زردآلو
كومارین: پرتقال، گریپ فروت، دانه كتان، سبزیجات سبز و چای سبز
الاژیك اسید: توت فرنگی، تمشك و شاتوت
فلاونوئیدها: سیب، پیاز و انگور
ایندولها: برگهای سبز تیره
ایزو فلاونها: دانه سویا، توفو، شیرسویا، غلات كامل، ارزن و ذرت خوشهای
ایزو تیوسیاناتها: بروكلی و سایر سبزیجات خانواده كلم
كامپفرول: تربچه، كلم پیچ،اندیو، بروكلی، چای و ترهفرنگی
لنتینان: قارچها
لیگنانها: غلات كامل، دانهها و توتها
ارگانو سولفورها: سیر و پیاز
تركیبات فنلی: مركبات، فلفل دلمهای و چای
فیتوئن: انبه و كدو تنبل
ساپونینها: لوبیای سویا
ترپنها: مركبات
زآ گزانتین: فلفل قرمز و زرد