رژیم مدیترانهای
روغن زیتون که عمدهترین منبع خوراکی روغنهای یک باند غیر اشباع (MUFA) است، هزاران سال است که در نواحی مدیترانهای به وفور مورد استفاده قرار میگیرد.
نه تنها طعم خوبی دارد، بلکه شواهد بسیاری موجود است که رژیم غذایی محتوی زیتون زیاد، موجب طول عمر و جلوگیری از بیماریهای ناشی از رژیم غربی میشود.
ترکیب رژیم مدیترانهای اسپانیایی و شبکه قوی خانوادگی سبب شده که مردم تا سنین زیادی عمر کنند.
اساس این رژیم بر مصرف نسبتا بالای روغن زیتون، حبوبات، غلات کامل، میوه و سبزیجات و مصرف متوسط ماهی و محصولات لبنی به خصوص ماست، پنیر و نیز مصرف بسیار کم گوشت و محصولات گوشتی استوار است.
موادی مانند روغن زیتون، آجیل، میوهها، سبزیجات، غلات کامل و ماهی خطر ابتلا به سکته قلبی و بیماریهای دیگر قلبی را کاهش میدهد.
رژیم مدیترانهای دارای چربی اشباع کمی است (کمتر از ۷ تا ۸ درصد کل انرژی).
در حالی که چربی ۲۵ تا ۳۵ درصد کل انرژی را در این رژیم تشکیل میدهد؛ یعنی بیشتر چربی این رژیم را چربیهای غیر اشباع تشکیل میدهند.
ذائقه اسپانیایی ترکیب بسیار دلچسبی از مرغ، سبزیجات، گوشتها، ماهی و ادویهجات مختلف است. این ذائقه معمولا تند نیست.
غذای اسپانیا، برخی از خوشمزهترین غذاهای ممکن را که میتوان برای یک وعدهی غذایی صرف کرد، عرضه میکند. یکی از غذاهای محبوب در اسپانیا پائلا است که شامل برنج و مواد غذایی مختلف میشود.
دسرهای محبوب در اسپانیا نیز شکلات داغ و خمیر برشته هستند. مردم اسپانیا بسیار علاقهمند به غذا هستند و مثل معروفی دارند که میگوید «شکم پر دل را شاد میکند!
آشپزی کاتالانی، که بهترین آن در بارسلون یافت میشوند، از آن دست جاذبههایی است که گردشگران را از نقاط مختلف دنیا به این منطقه میکشاند.
زعفران و زیره سبز در اکثر غذاهای این منطقه دیده میشوند. ترکیبی از خوراکیهای سنتی و ادویههای مختلف سبک بارسلونی را به وجود میآورند: استفاده از خوراکیهای دریایی و گوشت با سس زیاد تخصص آشپزان این منطقه است.
شام وعده اصلی است.
شیرینی چووروس در صبحانه
شیرینی چوروس در اسپانیا بسیار محبوب است و همراه با سس شکلاتی سرو میشود، برای تهیه سس شکلاتی مقداری شکلات را روی حرارت بخار آب ذوب میکنند سپس با مقداری خامه مخلوط میکنند و همراه با شیرینی سرو میشود.
سوپ گاسپاچو در ناهار
گاسپاچو یكی از سوپهای محبوب مردم اسپانیا میباشد که از گوجهفرنگی، خیار، پیاز، فلفل دلمهای، پودر نان، روغن زیتون، سرکه، آبلیمو و یخ تشکیل شده است.
طعم این سوپ طعم خوش تازگی را تداعی میكند. این سوپ به «سوپ سرد» در زبان آشپزی بینالملل نیز معروف است. تمام مواد و یخ را در غذاساز یا مخلوط كن میریزند و صبر میکنند تا كاملا یكدست شود و بعد سرو میکنند.
سوپ ارائه اکثریت سال گاسپاچو است این، سوپ گوجه فرنگی بر اساس سرد مخلوط با سبزیجات دیگر مانند فلفل، پیاز، خیار، سیر و روغن زیتون است.
اسپانیاییها آن را مینوشند در یک لیوان یا خوردن آن از یک کاسه است.
تاپاس در شام
تاپاس یا پیشغذای اسپانیایی، میتواند به عنوان یک شام کامل سرو شود و یا در کنار انواع غذاهای دریایی یا استیک و شنیسل قرار بگیرد.
معنی نام این غذا در اسپانیایی «سیبزمینی خشمگین» است دلیل آن هم ادویهدار بودن این خوراک لذیذ است.
تاپاس ممکن است سرد باشند (مثل مخلوط زیتون و پنیر) و یا به صورت گرم سرو شوند.
Tortilla Espanola
املت اسپانیایی یا Tortilla Espanola یک نوع غذای اسپانیایی هست که از سیب زمینی ورقهای و پیاز سرخ شده در روغن زیتون تشکیل شده است که بعد از سرخ شدن با تخم مرغ مخلوط میشود.
پائلا (Paella)
یکی از غذاهای ملی و اصیل اسپانیا است.
ماده اولیه تشکیل دهنده این غذای اسپانیایی برنج است و بسته به اینکه چه نوع paella مد نظر باشد از مواد غذایی دیگر نظیر بال مرغ، مواد غذایی دریایی، میگو، قارچ، سبزیجات و غیره استفاده میشود.
کاتالونیا
قدیمی غذای کاتالونیا نوعی آبگوشت به نام «اسکودِئیا ای کارن دویا»ست که با چند نوع گوشت و سبزیجات مختلف درست میشود.
سبزیجات اصلی شامل نخود، سیبزمینی وکلم است اما گاهی هویج، شلغم، زردک، ترهفرنگی و پیاز هم به آن اضافه میکنند.
گوشت اصلی غذا گوشت قلقلیهای بزرگ (میت بال) است اما ممکن است سوسیس، گوشت کاتالان، ژامبون نمکزده، گوشت گوساله یا مرغ هم به آن اضافه کنند.
همه این مواد آرام با هم پخته میشود و به شکل آبگوشت سرو میشود.
یعنی باید اول آب آن را مثل سوپ بخورید، بعد گوشت و سبزیجات را به عنوان یک غذای اصلی و البته سنگین نوشجان کنید.
در جشنهای کریسمس معمولا همه این مواد را بی کم و کاست در این خوراک خوشمزه میریزند.
برای خواندن بخش اول -رژیم غذایی مردم اسپانیا- اینجا کلیک کنید.