عوامل کاهش مقدار روی در بدن
دریافت کم"روی" از طریق مواد غذایی مهمترین علل کمبود "روی" در بدن است و در زمانی که بدن در حالت رژیمهای ناقص غذایی به مدت طولانی قرار میگیرد بوجود میآید.
اختلالات جذب رودهای هم میتواند سبب کاهش "روی" در بدن شود.
مصرف سبوس گندم یا سایر حبوبات که حاوی فیتات فراوان هستند، همچنین مصرف اسفناج و یا سایر مواد حاوی اگزالات به همراه غذا و مصرف داروهایی مانند آنتی بیوتیکها، دیورتیکها (مدرها)، گلوکوکورتیکوئیدها (کورتونها)، میتواند مانع از جذب "روی" در بدن شود.
چه کسانی نیاز به" روی" بیشتری دارند؟
- کسانی که دچار سوختگی شدهاند و یا بیمارانی که سکتههای قلبی و آنفارکتوس قلبی کردهاند ، هم چنین افرادی که دچار آرتروز هستند، بیشتر از حد معمول به "روی" نیاز دارند.
- در هنگام ابتلا به عفونتها، نیاز به دریافت "روی"، بیشتر از سایر مواقع است.
- کسانی که مبتلا به زخمهای پوستیاند، جهت ترمیم و بازسازی سریعتر ، نیاز به مقدار روی بیشتری دارند.
- کسانی که مبتلا به جوشهای صورت آکنه هستند، دارای سطح پایینی از "روی" در خون بودهاند و دادن روزانه 200 میلیگرم گلوکونات روی که معادل با 30 میلیگرم روی است میتواند باعث بهبود عفونتهای جوشهای آنها شود.
- کسانی که مبتلا به نورودرماتیت و پسوریازیس هستند، اغلب مبتلا به کمبود "روی" هستند.
- افرادی که مبتلا به آلرژی و التهابات پوستی اغلب دچار کمبود سطح روی در خون هستند.
- بیمارانی که دارای مشکلات کبدی و کلیوی هستند، هم چنین بیماران مبتلا به دیابت، نیازمند به "روی" بیشتری هستند.
- مقدار روی دریافتی از راه غذا به بدن بیماران مبتلا به سرطان باید اضافه شود.
- کم خونی یکی از بیماریهایی است که نیاز به دریافت روی را در بدن افزایش میدهد.
- افرادی که در طی روز سیگار زیادی میکشند و کسانی که مشروبات الکلی میخورند، به مقدار بیشتری "روی" نسبت به سایرین نیازمند هستند.
- کاهش "روی" موجب به هم خوردن سیستم ایمنی میشود و معمولا” افراد دچار نقص ایمنی و کمبود روی، اغلب مبتلا به گریپ و سرماخوردگیهای متعدد میشوند.
برای خواندن بخش اول -روی؛ عنصر مهم زندگی- اینجا کلیک کنید.