Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 20:12

19
اسفند
توصیه های مفید در نوروز (2)

توصیه های مفید در نوروز (2)

با شروع غذای تكمیلی، دادن قطره آهن لازم است و آب جوشیده ولرم شده نیز جهت رفع عطش كودك ضروری می‌باشد.

15- موفقیت‌های سریع، در كاهش وزن و دستیابی به اندام موزون سرابی بیش نیست. اغلب با دفع آب بدن كه شصت درصد وزن افراد رشد یافته را تشكیل می‌دهد، كاهش وزن سریع و زیبائی اندام در زمان كوتاه میسر می‌شود، ولی به سرعت قابل برگشت بوده و حتی عوارض زیانبار و پایداری ممكن است در پی داشته باشد.

16- خطر بسیار بزرگی، فرزندان شما را در ایام پیش از بلوغ و دوران بلوغ تهدید می‌كند. در این ایام نیاز به انرژی، پروتئین، تمامی ریزمغذی‌ها بخصوص 13 عدد ویتامین 16 عدد مواد معدنی بسیار افزایش می‌یابد تا آخرین جهش رشد به وقوع بپیوندد و هرگونه رژیم نامتعادل، اثرات مخرب ماندگاری را برای تمام عمر و حتی در قبال دختر خانم‌ها برای نسلی كه به وجود خواهند آورد، نیز فراهم خواهد ساخت.

17- احساس استقلال بیش‌تر و خودرائی توأم با گریز از حلقه و سفره خانواده و پیوستن به جمع دوستان، بخصوص دوستانی كه رفتارهای ناهنجار دارند، سرنوشت فرزندان شما را تغییر داده كه اول از غذا و تغذیه آغاز می‌شود و در ادامه راه به بزهكاری و اعتیاد می‌‌انجامد.

18- افراط در مصرف غذاهای آسان دسترسی، نوشیدن انواع نوشابه‌های گازدار و بی‌گاز، به هم ریختگی و ریتم خواب شبانه به علت دیر خوابیدن و صرف وقت بسیار زیاد در پای تلفن یا رایانه منجر به از دست دادن فرصت بازسازی بدن در طول شب و كاهش فرصت فعالیت در نیم روز زمینه‌ساز بیماری‌های جسمی و روحی می‌گردد.

به علت نبود امكان برشمردن سایر مسائل تغذیه‌ای برای سالی كه پیش رو دارید، توصیه‌های كلی زیر نیز تقدیم شما همراهان و همدلان صمیمی و وفادار می‌گردد.

توصیه و یادآوری

توجه داشته باشید كه مصرف 12 گرم روغن یا كره یا هر ماده دیگری كه فقط 100 كیلوكالری انرژی دارد، در روز، یعنی 3/600 گرم اضافه وزن در سال و 18 كیلوگرم در پنج سال. برای كاهش فقط یك كیلوگرم از چربی‌های ذخیره شده، سه روز روزه كامل یا یك هفته كاهش غذای مصرفی به نصف مقدار قبلی لازم است.

اغلب ما تصور غلطی از كالری غذاها و فعالیت‌های بدنی خود داریم. به مقادیر زیر توجه فرمائید:

مقدار مواد غذایی / كالری

یك شیشه كوچك نوشابه/ 145 كیلوكالری

100 گرم كالباس یا سوسیس/ 330-400 كیلوكالری

100 گرم آجیل/ 600 كیلوكالری

یك برش كیك خامه‌ای/ 315 كیلوكالری

یك بشقاب سیب‌زمینی سرخ كرده با یك عدد سوسیس/ 920 كیلوكالری

مقدار انرژی مصرفی در برخی از فعالیت‌ها

یك ساعت كار پشت میز/ 60-80 كیلوكالری

یك ساعت پیاده‌روی/ 100-200 كیلوكالری

یك ساعت اطوكشی/ 80-130 كیلوكالری

یك ساعت شنا / 300-600 كیلوكالری

یك ساعت دوچرخه‌سواری/ 440-500 كیلوكالری

یك ساعت دویدن/ 600-440 كیلوكالری

حال به توصیه‌های زیر توجه فرمائید

1. برای لذت بیش‌تر و سلامتی بهتر، به جای دو یا سه بار غذا خوردن به طور مفصل، همین مقدار غذا را در 5-6 وعده میل نمائید. امتحان این روش و احساس راحتی حاصل از آن در طول روز، شما را به این مسئله علاقه‌مند خواهد كرد.

ضمناً حركت بدنی و ورزش‌های سبك را كه تضمین‌كننده مصرف كالری‌های دریافتی، جلوگیری از بروز چاقی و ایجاد تناسب اندام و چالاكی می‌باشند، توام با این تغییر روش در غذا خوردن نتایج ملموس‌تری را به وجود خواهد آورد. در این میان نباید از تابش نور مستقیم آفتاب در حد متعادل به پوست خود غافل باشید.

2. غذا را به آرامی و در محیطی دلچسب دور از دغدغه و مشغولیت ذهنی میل نمائید. استفاده از لقمه‌های ریز و جویدن طولانی و آغشته كردن مواد غذائی با بزاق نه تنها لذت غذا خوردن را طولانی‌تر می‌كند، بلكه هضم را آسان‌تر كرده و فرسودگی معده را كم‌تر می‌نماید. به خصوص اگر این غذا در محل معین و به اتفاق خانواده و یا دوستان صرف گردد، تأثیر بهتری در ایجاد سلامتی تن و جان خواهد داشت.

در نظر داشته باشید كه چاقی به آرامی و به صورت خزنده در اثر دریافت مواد غذائی فراتر از نیاز ولو به مقدار جزئی، ایجاد می‌شود. در حالی كه به صورت بسیار گزنده‌ای از تن و بدن زدوده می‌شود.

3. شما تصور می‌كنید كه خیلی كم‌تر از دیگران غذا می‌خورید ولی هر روز چاق‌تر می‌شوید. برای این‌كه دلیل این مسئله كاملاً برایتان مشخص شود، از امروز تا یك هفته دیگر هر چیزی را كه می‌خورید در دفترچه‌ای یادداشت كنید.

خودتان خواهید دید كه غذاهای تفننی كه به حساب آورده نمی‌شوند، مقدار انرژی قابل توجهی در روز به بدن شما می‌رسانند كه شما قادر به مصرف انرژی حاصل از آن ناخنك‌زدن‌ها در طول یك هفته نخواهید بود.

4. استفاده بیش‌تر از روغن و چربی عامل بیماری و زمینه‌ساز بروز چاقی و عوارض ناشی از آن بوده و به یاد داشته باشید به همان مقدار روغن یا چربی كه در تهیه غذاها به صورت كره، سس و یا خامه استفاده كرده و میل می‌كنید، تقریباً به همان مقدار چربی نیز از طریق خوردن مواد غذائی مختلف وارد بدن شما می‌شود.

به عنوان مثال انواع دانه‌ها، گوشت، تخم‌مرغ، شیر و ماست، چیپس، تنقلات و غیره در تركیب خود حاوی چربی هستند. بنابراین باید روش‌های پخت خود را تغییر دهید و از سرخ كردن مواد غذائی در روغن خودداری نموده و سبزی‌ها را در آب پخته و موقع میل كردن فقط یك قاشق مرباخوری كره به آن اضافه نمایید و به تدریج آن را نیز حذف فرمایید.

 

برای خواندن بخش اول- توصیه های مفید در نوروز- اینجا كلیك كنید.

برای خواندن بخش سوم- توصیه های مفید در نوروز- اینجا كلیك كنید.

 

برچسب ها: غذاهای تكمیلی، فرزندان سالم، تك‌خوری، مواد قندی تصفیه شده، سیستماتیك، چاق كردن كودك، وضعیت فیزیولوژیكی، رژیم‌های كاهش دهنده وزن تعداد بازديد: 496 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز