بشقاب من
بشقاب غذاي سالم كه توسط متخصصان تغذيه طراحي شده است، وعده غذايي سالم را به زبان ساده و قابل اجرا توسط عموم در قالب يك بشقاب بيان كرده است. دراين طرح بشقاب غذا به چند قسمت (براساس شكل) تقسيم ميشود.
اين قسمتها شامل 5 گروه اصلي مواد غذايي يعني غلات كامل گوشت و فرآوردههاي آن، لبنيات، سبزيجات و ميوهجات است.همانطور كه در شكل ميبينيد.
حدود يك سوم از سهم بشقاب را سبزي و ميوه تشكيل ميدهند كه اهميت فوقالعاده اين منابع را يادآوري ميكند. سهم گوشت كمتر از يكچهارم است و توصيه ميشود كه از اقلام كمچربتر نظير گوشت سفيد و ماهي بيشتر استفاده شود.
(گوشت قرمز به دليل دارا بودن چربي و كلسترول بيشتر كمي محدود شود). حبوبات و تخممرغ نيز در اين بخش قرار ميگيرند.از اين شماره ما سعي خواهيم كرد براساس الگوي بشقاب فوق، يك وعده غذايي را طراحي و ارائه نمائيم.
اگر حداقل هفتهاي يكبار براساس اين الگو عمل نمائيد. با توجه به اينكه مقادير مناسب و متعادلي از چهار گروه غذايي دريافت ميكنيد بتدريج اين عمل براي شما به يك عادت خوشايند تبديل شده و در نهايت قادر خواهيد بود رژيم
سالمي را به زبان خيلي ساده و در مدت زمان كوتاه اجرا نمائيد.
يك ليوان دوغ يا ماست نيز به عنوان گروه لبنيات در كنار بشقاب سرو شود