رژیم باروری
بر اساس نتایج بدست آمده از مطالعه سلامت پرستاران که بر روی 120هزار پرستار زن در ایالات متحده انجام گرفت، ارتباط معنیداری بین رژیم غذایی و ناباروری در زنان مشاهده گردید. ممکن است تصور شما خواننده گرامی بر این باشد که این توصیهها را قبلا در جایی شنیده یا خواندهاید، اما محققانی که این مطالعه را انجام دادهاند، بر این باورند که اکثر مطالب انتشار یافته در اینباره بر اساس یکسری از تفکرات بوده و مطالعه کنترل شدهای در پس اغلب آنها وجود نداشته است. یازده توصیهای که در این مقاله به آنها اشاره خواهد شد، بر اساس 80 میلیون بیت اطلاعات بدست آمده از مطالعه سلامت پرستاران است که جزء یکی از بزرگترین مطالعات همگروهی میباشد که تاکنون به انجام رسیده است.
از چربیهای اشباع دوری نمایید. این چربیها که سبب انسداد عروقی میگردند، در بسیاری از غذاهای فرآیند شده تجاری و فستفودها یافت میگردند.
مصرف روغنهای مایع گیاهی نظیر روغن زیتون یا روغن کانولا را افزایش دهید.
مصرف پروتئینهای گیاهی نظیر حبوبات و مغزها را افزایش داده و در مقابل مصرف پروتئینهای حیوانی را کاهش دهید.
غلات کامل و سایر منابع کربوهیدرات که تاثیر کمتر و آهستهتری بر روی سطوح قند و انسولین خون دارند را جایگزین غلات تصفیه شده نمایید.
یک لیوان شیر کامل یا ماست تهیه شده از شیر کامل یا نصف لیوان بستنی تهیه شده از شیر کامل را روزانه مصرف نمایید. بطور موقت لبنیات کامل (لبنیاتی که چربی آن گرفته نشده است) را جایگزین لبنیات کمچرب یا بدون چربی نمایید.
مولتیویتامینی که حاوی اسیدفولیک و ویتامینهای گروه B باشد را مصرف نمایید. اگر بدون تجویز پزشک یا متخصص تغذیه مکمل ویتامین C مصرف میکنید، مصرف آن را قطع نمایید.
بخش زیادی از آهن مورد نیازتان را از میوهها، سبزیها، حبوبات و مکملها دریافت نمایید و نه از گوشت قرمز.
مصرف آب روزانه خود را به 8 لیوان برسانید. مصرف چای و قهوه را کاهش دهید. مصرف نوشابههای گازدار را قطع نمایید.
وزن خود را کنترل نمایید. اگر اضافهوزن دارید، کاهش 5 تا 10 درصدی وزن، افزایش قابل ملاحظهای در تخمکگذاری خواهد داشت.
به طور منظم ورزش نمایید، اما به یاد داشته باشید همانطور که فعالیت بدنی در حد تعادل سبب افزایش احتمال باروری میگردد، در مقابل ورزشهای سنگین میتوانند اثر معکوسی بر روی باروری داشته باشند.
اگر سیگاری هستید، از همین لحظه سیگار کشیدن را قطع نمایید.
بر اساس نتایج مطالعات انجام گرفته، رعایت نکات فوق تاثیر بسزایی در کاهش ریسک ناباروری در زنان خواهد داشت.