Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 16:51

30
اسفند
تغذيه مسافران نوروزی (1)

تغذيه مسافران نوروزی (1)

نگهداری نامناسب مواد غذائی در طول سفر می‌تواند سبب بیماری‌های ناشی از مصرف غذاهای آلوده شده و تعطیلات ناگواری را به دنبال داشته باشد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به مسمومیت‌های غذائی اشاره كرد.

مهندس مسیح انصاری؛ دزفولی دانشجوی دكترای تخصصی صنایع غذایی

 

ایام عید و تعطیلات نوروزی نزدیك است؛ در این روزهای زیبا، شاد و با طراوت، بسیاری از خانواده‌هائی كه قصد گشت و گذار و سیر و سیاحت دارند در تلاشند كه تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای سفر نوروزی را مهیا كنند؛ تهیه و آماده‌سازی مواد غذائی مناسب سفر یكی از مهم‌ترین نكاتی است كه خانواده‌ها باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند و در این راستا اصول و قواعد خاصی را رعایت كنند.

نگهداری نامناسب مواد غذائی در طول سفر می‌تواند سبب بیماری‌های ناشی از مصرف غذاهای آلوده شده و تعطیلات ناگواری را به دنبال داشته باشد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به مسمومیت‌های غذائی اشاره كرد كه علایم مشترك آن اسهال، تهوع، آشفتگی در معده، گرفتگی و انقباض عمومی بوده كه به ویژه در كودكان، مادران حامله، مسن‌ترها، بیماران خاص و افرادی كه ایمنی بدن آنها ضعیف است، شدت بیشتری خواهد داشت.

در این نوشتار هدف ما بیان «قواعد پنج‌گانه سفر كردن با غذا» می‌باشد كه رعایت این موارد، سلامت بیشتری را در طی مسافرت، تضمین می‌نماید. 

از قبل برنامه‌ریزی كنید
ابتدا یك سردكن تهیه نمائید. برای تأمین سرمای سردكن نیاز به مقدار كافی یخ دارید، می‌توانید از بسته‌های ژل فریزری نیز استفاده كنید؛ بسته‌های ژل فریزری را از شب قبل در فریزر قرار دهید تا ژل آن منجمد شود؛ این ژل می‌تواند همانند یخ، سرمای مورد نیاز سردكن را تأمین نماید. تأمین یخ و یا بسته ژل فریزری باید قبل از بسته‌بندی مواد غذائی صورت پذیرد.

چه غذاهائی را برای سفر به همراه خود ببریم؟
برخی از مواد غذائی مانند، میوه‌ها، سبزی‌ها، نان، كراكرها، بیسكویت‌ها، برخی پنیرها و...، برای نگهداری نیاز به سرما ندارند، لیكن مواد غذائی سریع فاسد شدنی نظیر گوشت، مرغ، ماهی، شیر، تخم‌مرغ، خامه، پنیر فتای ایرانی و...، نیاز به سرما دارند. چنانچه غذاهای پخته شده را بیش از نیاز تهیه می‌نمائید، برنامه‌ریزی كنید تا باقی‌مانده آن را در سردكن حاوی یخ در طول سفر حفظ كنید. 

ایمنی بسته‌های موادغذائی را حفظ كنید
بسته‌های موادغذائی را مستقیماً از یخچال به سردكن حاوی یخ منتقل كنید. بسته‌های گوشت، مرغ و ماهی كاملاً منجمد شده باعث حفظ سرما در سردكن شده و در طی سفر ایمنی غذا را بیشتر می‌كند. سردكن را به طور كامل حاوی یخ نمائید تا سرما را به مدت طولانی‌تر حفظ كند. در سردكن‌هائی كه دارای یخ كمتری هستند. فضاهای خالی را با یخ بیشتری پر كنید و یا سعی كنید از غذاهای فاسدنشدنی نظیر میوه و سبزی‌های آن را پر نمائید.

بسته‌های حاوی گوشت، مرغ و ماهی خام را دولایه بپوشانید تا چنانچه در كنار غذاهای آماده خوردن و یا مواد غذائی غیرقابل پختن مانند كاهو، گوجه‌فرنگی و یا خیار سالاد قرار گیرند. شیرابه آنها به این گونه غذاها برخورد نكند. سعی كنید برای سفر از 2 سردكن استفاده كنید. یكی برای مواد غذائی سریع فاسد شدنی و دیگری برای غذاهائی كه در طی روز استفاده می‌شوند. همچنین بزرگترها و كوچكترها باید از دست زدن مداوم به سردكن حاوی غذاهای سریع فاسدشدنی و بازكردن درب آن خودداری كنند...

 

 

برای خواندن بخش دوم -قواعد پنج‌گانه تغذيه برای مسافران نـوروزی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: تغذیه در سفر، ایمنی مواد غذایی، تغذیه و عید نوروز، مسمومیت‌های غذائی، سفر نوروزی تعداد بازديد: 979 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز