دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
گلوكوم باعث انسداد مجرای خروج مایعات چشم میشود و تصور میشود این امر مانع رسیدن مواد مغذی به عصب بینایی میگردد.
علائم گلوکوم
غالبا با نشانههای خاصی همراه نیست.
البته در برخی موارد، چشم بسیار دردناك میشود و لكههای خون خصوصا به هنگام صبح در چشم دیده میشوند.
دید این بیماران تار میشود و قدرت تطابق تاریكی در آنان از بین میرود. گلوكوم میتواند باعث كوری شود.
مواد غذایی مفید برای جلوگیری از گلوکوم
ویتامین B1 و گلوکوم
نانهای سبوسدار، برنج قهوهای، پاستا، غلات صبحانه، جگر، مغزدانهها و حبوبات از منابع خوب ویتامین B1 هستند.
كمبود این ویتامین با ابتلا به گلوكوم مرتبط است.
ویتامین A و گلوکوم
جگر و تخممرغ حاوی ویتامین A هستند.
میوهها و سبزیهای زرد و نارنجی رنگ مانند زردآلو، انبه، سیبزمینی شیرین و هویج نیز تامینکننده بتاكاروتن هستند كه در بدن به ویتامین A تبدیل میشود.
كمبود این ویتامین باعث افزایش فشار چشم میگردد.
ویتامین ث و گلوکوم
مركبات و توتها از منابع غنی از ویتامین C هستند.
دریافت بالای ویتامین C به كاهش خطر گلوكوم كمك میكند.
مشاهده شده است که فشار چشم در افرادی كه روزانه 1200 میلی گرم ویتامین C دریافت میكنند به میزان قابل توجهی پایینتر از افرادی است كه روزانه فقط حدود 75 میلی گرم ویتامین C دریافت میكنند.
مواد غذایی كه باید در گلوکوم پرهیز شوند
غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشتها، ماهی، ماكیان و تخممرغ نباید بیش از حد مصرف شوند.
كافئین باعث افزایش فشار چشم میگردد.
مبتلایان به گلوكوم بهتر است از مصرف قهوه، چای،كولا، داروهای سرماخوردگی و شكلات پرهیز كنند.
سایر اقدامات در گلوکوم
روتین، فلاونوئیدی است كه در بسیاری از مركبات وجود دارد و مکمل آن نیز در دسترس است.
مصرف 20 میلیگرم روتین سه بار در روز میتواند فشار چشم را حداقل 15درصد كاهش دهد.